reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2015

Ja dziś po badaniach krwi i moczu :p pokłuły mnie w 4 miejscach żeby dobrać się do krwi :p nie boję się kłucia ale jakoś te żyły mi się chowają strasznie przez pobraniem :p a potem ręce bolą, najgorzej na wewnętrznej stronie nadgarstka boli ;/ ale na szczęście wszystkie wyniki w normie :)

Co do tygodni to ja też się spotykam różnie ale ja mówię że jak jestem w 12t3d to jestem w 13 tygodniu bo leci mi właśnie 13 tydzień ciąży a 12 się skończył w 12t0d :)

Dostałam dziś pakę w końcu z poduchą z motherhood i rzeczywiście jest super, od razu się do niej przytuliłam :))) no a te pierwsze ubranko, szok, ja chyba takiego maleńtasa nie ubiorę :p
No i jutro mamy usg genetyczne.... na 12.00 już odliczam :p

Wieczorem będę miała więcej czasu by odpisac.
Kornelia to super, ze masz juz rogala motherhood. Ja dla siebie jeszcze nie zamowilam, bo czekam gdy będzie dostępny na stronach smyka.
Odnośnie liczenia tygodni w ciąży, to mi dwóch lekarzy wytłumaczyło tak samo, ze liczą się skończone tygodnie. Czyli 12t3d to dalej 12 tydzień.

reklama
A mnie chyba rozkłada jakas wirusowka... Głowa boli, gorączka i chyba będę wymiotowac. tylko nie wiem co mogę brać na gorączkę? i jeszcze mi jest strasznie zimno.

A mnie chyba rozkłada jakas wirusowka... Głowa boli, gorączka i chyba będę wymiotowac. tylko nie wiem co mogę brać na gorączkę? i jeszcze mi jest strasznie zimno.
jak coś to chyba paracetamol można wziąć ......ja tez się czuję jak by mnie ciężarówka przejechała ale temperatury nie mam więc na razie leczę się domowymi sposobami to chyba przez tą zmienną pogodę kilka dni mróz potem kilka dni odwilż i tak w koło już nie mogę wiosny się doczekać.........

Dziewczyny dołączam do was.
Ja tak samo czuje się prze okropnie! Boli mnie każda kostka, ciągle mnie mdli, brzuch boli. Obawiam się ze jakaś jelitowka czeka na mnie za rogiem.. :/ :(

Dziewczyny a czy ból w krzyżu i brzucha na dole w 12 tygodniu jest normalny?
Dziś w pracy zaczęło mnie wszystko boleć. Może powinnam zwolnić tempo... W pracy powiedzieli, że mam zadzwonić do położnej, ale jeśli to normalne objawy to nie będę dzwonić do niej z każdą bzdurą.

Zdrówka dziewczyny;-) Mnie też ciągle katar męczy czasami kaszel :sorry:

Trochę się stresuje bo robiłam dziś mocz i hcv:confused2: wyniki moczu są ok a wyników hcv brak:sorry:

W piątek wizyta i pójdę bez wyników różyczki bo dopiero na poniedziałek będą:angry:

Edit

wynik hcv już jest:)

Ostatnia edycja:
Dziewczyny a czy ból w krzyżu i brzucha na dole w 12 tygodniu jest normalny?
Dziś w pracy zaczęło mnie wszystko boleć. Może powinnam zwolnić tempo... W pracy powiedzieli, że mam zadzwonić do położnej, ale jeśli to normalne objawy to nie będę dzwonić do niej z każdą bzdurą.
A to jest ból taki faktycznie silny czy raczej dyskomfort? Ja mam takie powiedzmy "bóle" brzucha, ale raczej gdyby nie ciąża to bym nie zwróciła na nie uwagi i lekarka też mówi, że to jest OK. Jakby to był taki silny ból, że zgina mnie w pół to bym się może jednak skonsultowała np. z położną.

to ja mam w druga strone.. od zawsze mialam problem z wzdeciami, zaparciami, ciagle herbatki ziolowe, czasami trwalo to przez dobrych kilka dni dopoki nie usiadlam porzadnie na kibelek. teraz odkad zaszlam w ciaze.. 3 razy dziennie! budze sie o 6 i od razu toaleta! moze to od tych witamin? nie wiem.. ale az jestem w szoku!
Ja nigdy nie miałam w tej sferze problemów :) ale w ciąży też raczej częstotliwość mi się zwiększyła... aż się trochę wystraszyłam w pewnym momencie.

ehh,,,, codziennie wieczorem boli mnie brzuch... dzis mam wrażenie, ze jest wydęty... codziennie gdzie indziej boli, byłam w pon u ginekologa, twierdzi, ze wszystko jest ok. To po co boli???
Jak ginekologicznie ok to na pewno sprawy żołądkowo - jelitowe... Próbowałaś zmienić dietę na mniej wzdymającą? U mnie np. dużo mnie wzdymało po wodzie Muszyniance (którą piję od lat i nigdy tak nie miałam po niej)... zaczęłam teraz pić wygazowaną i jest dużo lepiej. Możesz też spróbować Espumisan, z tego co kojarzę jest w ciąży dozwolony (ale sprawdź w aptece).

Ja po wizycie...dzieciaczek rośnie,ma ponad 5 cm
Lekarz ani mnie nie zaskoczył ani nie rozczarował,potwierdziłam się tylko,że jednak po piereszej ciąży prywatnie przyzwyczajona jestem do "wyższych standardów":o
Dzidziuś ciut większy jak na swój wiek,ale za mały żeby zmierzył na swoim sprzęcie,nie dostałam zdj usg
Ale w pon już wizytka prywatnie :D

Tak dzisiaj właśnie o Tobie myślałam rano jak usłyszałam w TV że się lekarze dogadali z ministrem i że Ci przychodnie otworzą ;) he he

Kocyk, herbatka, paracetamol, syrop z cebuli i zdrówka życzę :)

Zdrówka dziewczyny;-) Mnie też ciągle katar męczy czasami kaszel :sorry:

Trochę się stresuje bo robiłam dziś mocz i hcv:confused2: wyniki moczu są ok a wyników hcv brak:sorry:

W piątek wizyta i pójdę bez wyników różyczki bo dopiero na poniedziałek będą:angry:

A byłaś jako dziecko szczepiona na różyczkę?

Dziewczyny Oliwka opowiedziała mi wczoraj bajkę:
O: Za górami, za lasami była mama, tata i kapturek
Ja: Nio i co dalej?
O: Kapturek szedł przez las
Ja: Acha i co? Spotkał dużego nie dobrego wilka i co było dalej?
O: I wilk dowiedział się gdzie mieszka babcia w Warszawie ...

Jak tu nie płakać ze śmiechu??:-D:-):-):-):-):-D

reklama
Ja dziś po badaniach krwi i moczu :p pokłuły mnie w 4 miejscach żeby dobrać się do krwi :p nie boję się kłucia ale jakoś te żyły mi się chowają strasznie przez pobraniem :p a potem ręce bolą, najgorzej na wewnętrznej stronie nadgarstka boli ;/ ale na szczęście wszystkie wyniki w normie :)

Dostałam dziś pakę w końcu z poduchą z motherhood i rzeczywiście jest super, od razu się do niej przytuliłam :)))
Kurde mam to samo z pobieraniem krwi.. normalnie wychodzę zawsze z minimum 2 plastrami... dawniej w przychodni mojej starej były takie starsze panie, pobierały krew z zamkniętymi oczami, a te młode niestety widać, że nie ta szkoła. Na pobierania muszę jeździć z mężem bo jestem tak zwykle pokaleczona, że auta nie mogę prowadzić - ciężko rękami mi ruszyć.
Zazdroszczę poduchy.. moja jeszcze nie dojechała, mam nadzieję, że będzie jutro!

Ewczis super, że udało się tak szybko z tą wizytą.

U mnie po wizycie. Krzywa cukrowa w normie (ufff), fT3 i fT4 też w normie. Dostałam 25mg Euthyroxu na to TSH. Dzidzia ponad 5 cm, serduszko bije :) I najważniejsze - krwiak się uorganizował i jest widocznym tylko ślad po nim. Mogę normalnie żyć, tzn. chodzić na spacery itp. Jupi! Odetchnęłam i zaczyam cieszyć się tą ciążą.

Miłego dnia
Ja też dziś byłam u endo - zwiększamy dawkę euthyroxu do 100. Powiedziała mi też lekarka, że w 20. którymś tygodniu dziecko produkuje już swoje hormony i wtedy czasem TSH spada i trzeba znowu zmieniać dawkę na niższą. Kontrola za 4-6 tygodni, zobaczymy...

Możesz a nawet powinnaś wziąć paracetamol (apap, panadol). tylko nie jakiś extra z kofeiną itp, tylko zwykły. Nie bierz ibuprofenu. Ja bym wzięła 1 tabletkę, poczekała czy zadziała a jak nie to drugą. Paracetamol w ciąży jest bezpieczny w umiarkowanych dawkach, więc się tym nie martw.

Do góry