reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2015

Gosiaczek, powiedz mi proszę jak to jest z praca przed komputerem, bo ja też pracuje przed komputerem ale 8 godz dziennie normalnie.. ?

można normalnie pracować 8 godz. przy komputerze w ciąży, kiedyś odradzano, ale to jak były stare monitory, teraz przy nowoczesnym sprzęcie nie ma przeciwwskazań. ja też pracuję przy komputerze.

ja się wybieram pod koniec marca lub kwietnia na L4, bez przesady, nie będę przy siedzącej pracy szła na 9 miesięcy na zwolnienie.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
ja mam w regulaminie pracy napisane ze kobieta w ciazy nie moze pracowac dluzej nie 4 godziny przed monitorem, musisz sprawdzic u siebie czy masz taki przepis jesli tak to nie powinnas dluzej pracowac http://praca.gazetaprawna.pl/artykuly/624830,w_ciazy_mozna_pracowac_przy_komputerze_tylko_przez_4_godziny.html

wszedzie pisze ze nie mozna nawet jak szkolenie BHP mielismy w pracy to tez nam o tym mowili , wiec ja bym z tego korzystala skoro w kodeksie pracy jest tak napisane

ja mam mały biust (85C), ale mam wrażenie, że w ogóle nie rośnie /:

ja też mam mały 65DD lub 70B zależy od firmy..... i na razie to tak jakby się wypełnił nie jakoś znacznie się powiększył na pewno trochę będziemy miały większe piersi ale nie ma co liczyć na wielkie balony:-D zresztą nawet bym takich nie chciała bo po ciąży a właściwie zakończonym karmieniu pewnie by zmalały znacznie i nie były już takie jędrne;-)

a co do garderoby ja po domu chodzę w dresach chętnie to bym wszędzie w nich chodziła......na miasto wybieram leginsy ala dżinsy ;-) w takich klasycznych leginsach nie lubię chodzić bo do nich trzeba dłuższe góry zakrywające tyłek a takich nie mam ale chyba pora zmienić upodobania i wybrać się na zakupy no i najgorsze czeka nas remont pokoju nie chciałm tego robić bo mieszkamy u rodziców i szkoda mi kasy ze względu na to że w najbliższym czasie planujemy budowę własnego domu a to wiadomo nie małe koszty no ale za nim pójdziemy na swoje minie z 1,5 roku więc chcąc nie chcąc musimy trochę odświeżyć pokój .........

Ja niby nie przytyłam za dużo bo ledwie pół kilo, ale brzuszek już taki dość spory. Wydaje mi się, że to chyba przez wzdęcia, bo raz jest mniejszy raz większy, szczególnie rośnie na wieczór. A co za tym idzie nie mieszczę się już w jeansy i zakupiłam na all kilka leginsów ciążowych bo jak mnie ciśnie w brzuch to od razu mi niedobrze.

Kati dzięki tobie tez się przyda,choć pewnie łatwiej z tymi ćwiczeniami i masażami jak się nie było operowanym(pole manewru ograniczone).Ja będę się ratować basenem,akurat wiosna lato będzie najgorszy okres dla mnie bo końcówka ciąży i poziom umordowania sięgający zenitu(tak jak w pierwszej ciąży):-DCzego się nie robi dla dzieci!
Ja już kupiłam jedną parę spodni ciążowych z h&m mama ale jeszcze spadają mi z tyłka a mój rozmiar 38 brzuch choć duży to jeszcze za mały do tych spodni więc pewnie kupię tez te legginsy ciążowe.W swoich spodniach już nawet guzików zapiąć nie mogę!!Poza tym po co gnieść to dziecko:tak:

wszedzie pisze ze nie mozna nawet jak szkolenie BHP mielismy w pracy to tez nam o tym mowili , wiec ja bym z tego korzystala skoro w kodeksie pracy jest tak napisane

ja nie chcę korzystać (; w sensie, moja przyjaciółka i kilka koleżanek pracowały przy komputerze w ciąży bez problemów. a nawet jakbym miała pracować po 4 godz., to na pewno nie pójdę teraz na L4, nie robię w polu z łopatą i nie chcę firmy stawiać w takiej sytuacji, bo jestem tu jedynym specjalistą od PR i social mediów, czyli zostaliby bez pracownika, gdybym nagle poszła na zwolnienie dla własnego kaprysu.

ja w domu to w dresach biegam ale kupilam sobie spodnie ciazowe bo w zwykle sie nie miszcze....jeszcze dzis przyszly mi takie eleganckie spodnie musze je dac do skrocenia bo za 3 tyg ide na zapusty i jakos trzeba wygladac:-)

reklama
hej wszystkim . Nazywam sie Ewa. Mam 22 lata . Dowiedzialam sie 25 pazdziernika ze jestem w 6 tyg ciazy .Aktualnie zaczynam 12 tydzien i ciesze sie bardzo , termin porodu i pojawienia sie mojego dzidziusia juz 25 lipca 2015r. Ten rok napewo bedzie ciekawy i pełen zmian na lepsze .

Ostatnia edycja:
Do góry