reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2015

reklama
ja ściągam od 90 do 160 ml ....a Kornel zjada od 120 do 140 ml -cycek odrzucony całkowicie

na pleśniawki też miałam przy poprzednim synu nystatynę

moje dziecko przeżywa skok rozwojowy chyba ...nie schodzi z rąk ,mędzi strasznie i nie śpi w dzień

dziewczyny jak często wasze dzieciaki robią kupę ? nie pamiętam jak jest z cyckowymi - czy raz na dwa- trzy dni jest ok ?

Moje ma dokładnie te same objawy skoku... A ja myślałem że się drze bo ja dziąsła bolą...

Moje dziecię robi kupę nawet pięć razy dziennie ale ja często ja karmię. Rano po nocce robi dwie trzy pod rząd. I bardzo często robi zielone w różnych odcieniach. Lekarz powiedział że to normalne...ale ja wciąż się martwie. Ale ogólnie jest szczęśliwym dzieckiem,tyje w oczach...

U nas tez czasem zolciutkie czasem zielone. Dawałam jej dicoflor przy zielonych i przeszło, ale nie wiem czy krople pomogły czy po prostu samo się jej to trawienie wyregulowalo. Póki nie steka, nie prezy się i wygląda normalnie to ja się nie przejmuje. Jedynie ta krew mnie zmartwila ostatnio, ale się nie powtórzyła na szczęście.

Ja dawałam delicol i kupki było żółte ale po szczepieniu przerwalam i miałam wrażenie że się unormowalo przez jakiś czas potem dałam jej znów i po każdym podaniu wszystko zwracała więc wywalilam. Teraz tylko na biogaia lecę. Czasem nad ranem się preży tylko ale potem kupa i po sprawie ;-)

Ja jej czasem dam bobotic. Jak się pręży a kupki nie było cały dzień albo jak ja coś zjem ciężkiego :) ew. herbatka z koperku raz na czas :) pierdzi wtedy okrutnie hehe

W. jest karmiony cycusiem i robi 1-2 kyoku dziennie. Jak był młodszy to robił po każdym posiłku. Co do plesniawek zauważyłam wczoraj dwie małe i od razu poszliśmy do lekarza, zalecił smarowanie wacikiem 3 razy dziennie wit c w płynie a po pół godziny aphtinem 1 juz znikła czyli kuracja dziala.

Klara my na piersi mamy kupę co jakieś 5-6 dni. Wtedy robi zazwyczaj jedną dużą i 2 małe i znów przerwa na dłużej. Nic go nie boli międzyczasie.
Starszy syn robił po 5-6 kup dziennie do roku czasu.
Teraz mamy dużą oszczędność na pieluchach ;P

reklama
Do góry