reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy 2015

go0siaczek- najlepszego
A ja byłam dziś z małą na usg bioderek. Ortopeda powiedział że jest ok ale ogólnie że nie powinno się dziecka na ścisk wkładać do betów/rożków itd. tylko powinno mieć swobodę. I teraz się zastanawiam bo ona tylko mi w rożku zasypia..
Dziewczyny które używacie woombie czy wasi ortopedzi też mieli takie sugestie? Bo teraz nie wiem co robić.

reklama
U nas też dziś było usg i niby jest ok ale lekarz też kazał małą szeroko nosić i pieluszki zakładać czasem flanelowe tak aby w rozkroku polezala

No to dobrze lepiej więcej niż mniej:-) najwyżej jeszcze pójdę do sklepów kupić sobie coś z okazji dzisiejszych urodzin :-):-D
100 lat!
go0siaczek- najlepszego
A ja byłam dziś z małą na usg bioderek. Ortopeda powiedział że jest ok ale ogólnie że nie powinno się dziecka na ścisk wkładać do betów/rożków itd. tylko powinno mieć swobodę. I teraz się zastanawiam bo ona tylko mi w rożku zasypia..
Dziewczyny które używacie woombie czy wasi ortopedzi też mieli takie sugestie? Bo teraz nie wiem co robić.
Moja też śpi w rozku ale luźno jej go zapinam.

go0siaczek- najlepszego

Jeśli chodzi o woombie -to ono daje możliwość poruszania nóżkami,bo materiał jest elastyczny i można rozpościerać nóżki,podnosić ,materiał ten zapobiega ( zgodnie z info ze strony ) dysplazji stawów,Moja ortopeda poleca i namawia ...

Goosiaczek stooo lat.

Mój Kornelciu powoli zaczyna organizować sobie dzień inaczej niż noworodki ...co prawda nadal potrzebuje dużo drzemek - 20 po 3 min ( w dzień ) ,ale momenty czuwania są już dłuższe..śpi w nocy od 19.30 do 2-3 i potem po jedzeniu jeszcze ze 4 godz
MM karmię tylko na noc -choć w zasadzie zawsze mam tyle naciągnięte,że nie musiałabym ..

ech odezwała mi się matka kwoka -średniak pojechał na zieloną szkołę ,a ja chcę ,żeby był w domu ...byle do piątku .

zachorowałam na cudniutki płaszcz i sukienkę z materiału dresowego ....chcem to ;)

Hej
To moja mała to przeciwieństwo waszych bobasów,śpi na brzuszku,kąpie się na brzuszku,już na szczęście na spacerze coraz częściej jest na plecach i zagląda na zabawkę.Ona od małego nie cierpiała mieć ciasno,a co lepsze to broń Boże, żeby coś jej ograniczało ruchy nogami np dopasowane śpioszki heh
Kobietki rozgladalyscie się już za kartkami zimowymi dla maluchów? Jakiś sklep ma ciekawą ofertę?

Ja kupiłam coś takiego ;)

Załączniki

• 1442928982631.jpg
    1442928982631.jpg
    16,6 KB · Wyświetleń: 65
Hej
moj mały ma chyba rozdwojenie jaźni :-)
Czasami tez lubi ciasno, ale tylko u góry tułowia. Nóżki musi mieć luźno i to tak by moc ćwiczyć łapanie kolanek (bardzo niezdarnie jeszcze) i popatrzeć ze zdumieniem na stopki ������ na brzuszku leżeć nie cierpi!

czy można wiedzieć jakie rozmiary noszą wasze dzieciaczki, bo mój duże 68 lub 74! Aż jestem przerażona co będzie dalej....

odnosnie kurteczek- zara baby ma baaaardzo ładne :-) kupiłam mojemu musztardowa kurteczkę i morski bezrękawnik z kapturkiem. Cena do przyjęcia- 89 zl
W razie czego ma tez kombinezon (dostał go w prezencie).
Wydaje mi sie, ze kurteczka jest bardzo praktyczna. Można łatwo założyć/zdjąć np. w aucie gdzie jest ciepło. Z kombinezonem trochę jest zachodu, tym bardziej ze dzieci jeżdżą w fotelikach w których sie grzeją od plecków.... Kombinezon to raczej na spacerki po dworzu.
image.jpg

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    38,2 KB · Wyświetleń: 66
  • image.jpg
    image.jpg
    28,3 KB · Wyświetleń: 66
Ostatnia edycja:
reklama
Klaudia,piękny ten Twój kombinezon.Miałam taki przy starszej i rewelacyjnie się sprawdził.Wrzucałam dzieciaka kłopot z głowy.Nie kupuję kurtki,tylko właśnie takie cudeńko,bo moje dzieci nie cierpią się ubierać.

Do góry