reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy 2015

reklama
kurde mała mi dostała jakiejś wysypki.. Na nóżkach i rączkach ma drobniusieńkie krostki w kolorze skóry - nie widać ich tak na pierwszy rzut oka, ale pod palcami czuć jakby skóra była sucha, są takie "ostre". A na klatce piersiowej ma coś jak trądzik, czerwonawe kropki, które robią sie wyraźniejsze jak się denerwuje.. Buzia czyściusienka, raczej jej to nie swędzi, nie jest zapuchnięte.. Mała też w zachowaniu bez zmian... Kupa już chyba normalna, na pewno nie taka zielona.. (dziś po kąpieli obsrała się po pachy, dobrze, że wody nie zdążyliśmy wylać bo trzeba było ją drugi raz umyć).

kurde mała mi dostała jakiejś wysypki.. Na nóżkach i rączkach ma drobniusieńkie krostki w kolorze skóry - nie widać ich tak na pierwszy rzut oka, ale pod palcami czuć jakby skóra była sucha, są takie "ostre". A na klatce piersiowej ma coś jak trądzik, czerwonawe kropki, które robią sie wyraźniejsze jak się denerwuje.. Buzia czyściusienka, raczej jej to nie swędzi, nie jest zapuchnięte.. Mała też w zachowaniu bez zmian... Kupa już chyba normalna, na pewno nie taka zielona.. (dziś po kąpieli obsrała się po pachy, dobrze, że wody nie zdążyliśmy wylać bo trzeba było ją drugi raz umyć).

Miałam identyczną sytuację z tą wysypka z tym ze nie ma już czerwonych krostek ale zostały te niewidoczne,wyczuwalne tylko w dotyku na nóżkach. To może być objaw alergii albo pokarmowej albo na coś co stosujesz do kąpieli. Ale lekarzem nie jestem więc się tym nie sugeruj. W poniedziałek idę do lekarza więc zapytam czy to jest normalne.

Julia nie wolno stosować tornentiolu u takich maluchów. Kiedyś go przepisywano, ale teraz już wiadomo, że szkodzi. Jest wersja tej maści bez kwasu, którą można stosować u maluchów i nazywa się tormentalum.

Zapomniałam jeszcze pochwalić moje dziecię. Wczoraj nasz dzień rozpoczął się o 3.30 a zakończył o 20. Trasa Wrocław-Warszawa i spowrotem w samochodzie i Hania dopiero na samym końcu stała się marudna. Oby jednak jak najmniej takich wyjazdów, bo 9h w foteliku samochodowym to nic dobrego. Byliśmy na wizycie kontrolnej w szpitalu w związku z naczyniakiem krtani.

reklama
Do góry