reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2015

Moja ma dni ze przespi z 21h a w inny razem cały dzień ma tylko drzemki. Usnie na cycu odłożę ja i za 5 minut oczy w słup i się śmieje. Fakt ze umie się zająć sama na macie albo obserwuje i słucha karuzeli. W kuchni gotując gugamy i tak czas leci :) a jak jest dzień przytulen to ja w chustę i działamy dalej :)

reklama
U nas w dzień ma jedną dłuższą drzemke około 3h a po za tym takie pół godzinne ale u mnie spokój jak u Olgi. Młoda leży w łóżeczku lub na macie i sama się sobą zajmuje, na ręce biorę ja w sumie tyle co do karmienia albo na jakieś przytulasy. A Teraz od 3 dni Majka spi od 21 do 6 rano bez przerwy ;)

No właśnie niestety moja za bardzo sama leżeć nie chce :( Zaczyna się denerwować dość szybko... Najlepiej to jej się drzemie oczywiście z cyckiem w buzi, no ale ile można tak z nią siedzieć... Dziś znowu musiałam ją dokarmić i zjadła ponad 100 ml! A wcześniej wisiała na cycu od 15 do 18 z przerwą na kupę :/

Ja dzis bylam umowiona na szczepienie ale w nocy dostal kataru i odpozylismy na przyszly tydzien, w sumie dobrze bo troche sie stresuje tymi szczepieniami. za to dokladnie go zważyłam
Mały ma prawie 3 miesiace a wazy 5120 kg i 59 cm wiec jest mlutki w porownaiu z waszymi dzieciaczkami :-)
zmieialm mu pieluchy na dada i zrobilo mu sie odparzenie :-( sa jakies sposoby na to odprcz wietrzenia i maki ziemniaczanej ??
Mój starszak sie odparzal od Dady, oprócz oryginalnych Pampers tolerował tylko pieluchy z Lidla - nie pamietam nazwy - a córa bardzo dobrze toleruje Dadę.

Jak u Was ze spaniem w dzień? Moja w dzień prawie w ogóle nie śpi. Jest tragicznie, nie jestem w stanie zrobić nic, bo albo cyc, albo przewijanie, odkładam ją, śpi no max 20 min i znowu to samo. Za to w nocy bajka. Wieczorem jak zaśnie to śpi 6h, potem pobudka na karmienie i śpi jakieś 4h jeszcze.. Ale w dzień po prostu zmiana o 180st. Martwię się co ją tak wybudza.. Czasem ewidentnie brzuszek - bo budzi się i jej się uleje, albo robi kupę, ale czasem to nie wiem zupełnie co... odkładam ją do łóżeczka nieprzytomną a ona po 15 min już ma oczy otwarte i mnie woła... Na dobę to z drzemkami przy cycu itd, to śpi może max 12h... To chyba za mało jak na takie małe dziecko?? Jestem wykończona każdym dniem...

Mój syn tak robił, prawie wcale nie spał w dzień, mało co mogłam zrobić. I to nie zależy od sposobu karmienia, tylko od charakteru dziecka, córka dużo śpi a jest na samym cycu, syna tak samo karmiłam.
Polecam leżaczek i chustę, skoro Twoje malenstwo jest przytulasem to przytulaj nawet caly dzień! Te chwile z maluchem tak szybko mijają...

Jak ja wam zazdroszcze że śpią w nocy a w dzień leżą same. Filip w nocy co 2,5-3 godz je budzi się kolo 6 z płaczem, kolo 7 zasypia na pół godziny potem znowu płacz, masakra a w ciągu dnia to max 30 min śpi chyba że na spacerze to nawet 2 godziny

Mój syn tak robił, prawie wcale nie spał w dzień, mało co mogłam zrobić. I to nie zależy od sposobu karmienia, tylko od charakteru dziecka, córka dużo śpi a jest na samym cycu, syna tak samo karmiłam.
Polecam leżaczek i chustę, skoro Twoje malenstwo jest przytulasem to przytulaj nawet caly dzień! Te chwile z maluchem tak szybko mijają...
No właśnie czy ja wiem czy ona jest przytulasem... Jest na pewno wielką amatorką cyca :szok:, ale same przytulaski z mamą, branie na ręce nie koniecznie jej zawsze odpowiada... Potrafi zrobić awanturę straszną (zanosi się aż) o cyca, po czym okazuje się, że wcale nie jest głodna, tylko se ciamknie trzy razy, uśmiecha się i wpada w błogostan. Co ciekawe dziś wieczorem coś nie mogła usnąć, nie pomogło bujanie u taty, śpiewanie, nawet cyc - zasnęła w końcu sama w łóżeczku słuchając pozytywki.. Ciężko mi ją rozgryźć - ale tak jak pisałam moje dzienne i nocne dziecko to zupełnie dwie różne istoty :)

Thriade ewidentnie uwielbia Twoje cyce :p moja tez tak robi, jednak staram się ją tego oduczac- jak usypia odkładam ją od razu od cyca, jak się awanturuje z cycem, pręży, wypluwa wtedy też jej nie daje. Musi się najpierw uspokoić i po chwili jej daje i wtedy ładnie zje. Nie ma nic gorszego jak jest zła i ciągnie mi sutki! ! Dlatego zaczęłam ja oduczac bo boje się co będzie jak pojawia się zeby :/

U nas dzisiejsza noc super- usnela o 20 i dopiero jadła o 1
30. Później obudzila się, bo burza była i huk ja zbudzil- ale to trwało może 3 min - sen wygrał na szczęście. Kolejne karmienie o 5.20 i spala do 8 :) jestem niej dumna !

Cześć Dziewczyny, córka również mało śpi w dzień. Jedna drzemka zawsze rano podczas spaceru i druga kolo 17-tej, ale tu nie ma reguły. W nocy jedno karmienie ok. 1, drugie ok.4 i wtedy biorę ja do naszego łóżka, jeśli chcemy pospać do 7-8 ☺ Na śpiocha podaję jeszcze w nocy lek, do popicia w strzykawce.

Jesteśmy już we Wrocławiu. Przeprowadzka to armagedon. Przez kilkanaście lat uzbieralo się tyle rzeczy i jeszcze przez kilka dni będziemy rozpakowywać kartony.

reklama
Thriade może Cię to pocieszy że u mnie było podobnie ale coś zaczyna się poprawiać ze spaniem w dzień w poniedziałek spała w dzień 5 godzin z przerwą na jedzonko wczoraj też chyba z 3 godzinki jednym ciągiem.... Też tak mam że zaśnie np na rękach i śpi normalnie jak zabita a odłoże i zaraz oczy jak 5 zł :-D już próbowałam i szumów i kołysanek i owijania i wyszło na to że jak jest zmęczona to będzie spać a jak nie to se mamo na głowie stan a ja i tak nie będę spała ;-)
W nocy u nas pobudka mniej więcej co 2,5 godziny ale nie męczy mnie to bo zje cyca i śpi nie trzeba jej nosić czy coś....
Chyba po prostu musimy to przetrwać każde dziecko ma inny charakter i nie ma złotego środka napewno też co do spania ma wpływ rodzaj karmienia mm syci na dłużej a piersią się karmi na żądanie więc ciężko ustalić stałe pory karmien i snu....

Do góry