Moja ma dni ze przespi z 21h a w inny razem cały dzień ma tylko drzemki. Usnie na cycu odłożę ja i za 5 minut oczy w słup i się śmieje. Fakt ze umie się zająć sama na macie albo obserwuje i słucha karuzeli. W kuchni gotując gugamy i tak czas leci a jak jest dzień przytulen to ja w chustę i działamy dalej
reklama
martyska1223
Fanka BB :)
U nas w dzień ma jedną dłuższą drzemke około 3h a po za tym takie pół godzinne ale u mnie spokój jak u Olgi. Młoda leży w łóżeczku lub na macie i sama się sobą zajmuje, na ręce biorę ja w sumie tyle co do karmienia albo na jakieś przytulasy. A Teraz od 3 dni Majka spi od 21 do 6 rano bez przerwy
No właśnie niestety moja za bardzo sama leżeć nie chce Zaczyna się denerwować dość szybko... Najlepiej to jej się drzemie oczywiście z cyckiem w buzi, no ale ile można tak z nią siedzieć... Dziś znowu musiałam ją dokarmić i zjadła ponad 100 ml! A wcześniej wisiała na cycu od 15 do 18 z przerwą na kupę :/
Mój starszak sie odparzal od Dady, oprócz oryginalnych Pampers tolerował tylko pieluchy z Lidla - nie pamietam nazwy - a córa bardzo dobrze toleruje Dadę.Ja dzis bylam umowiona na szczepienie ale w nocy dostal kataru i odpozylismy na przyszly tydzien, w sumie dobrze bo troche sie stresuje tymi szczepieniami. za to dokladnie go zważyłam
Mały ma prawie 3 miesiace a wazy 5120 kg i 59 cm wiec jest mlutki w porownaiu z waszymi dzieciaczkami :-)
zmieialm mu pieluchy na dada i zrobilo mu sie odparzenie :-( sa jakies sposoby na to odprcz wietrzenia i maki ziemniaczanej ??
Jak u Was ze spaniem w dzień? Moja w dzień prawie w ogóle nie śpi. Jest tragicznie, nie jestem w stanie zrobić nic, bo albo cyc, albo przewijanie, odkładam ją, śpi no max 20 min i znowu to samo. Za to w nocy bajka. Wieczorem jak zaśnie to śpi 6h, potem pobudka na karmienie i śpi jakieś 4h jeszcze.. Ale w dzień po prostu zmiana o 180st. Martwię się co ją tak wybudza.. Czasem ewidentnie brzuszek - bo budzi się i jej się uleje, albo robi kupę, ale czasem to nie wiem zupełnie co... odkładam ją do łóżeczka nieprzytomną a ona po 15 min już ma oczy otwarte i mnie woła... Na dobę to z drzemkami przy cycu itd, to śpi może max 12h... To chyba za mało jak na takie małe dziecko?? Jestem wykończona każdym dniem...
Mój syn tak robił, prawie wcale nie spał w dzień, mało co mogłam zrobić. I to nie zależy od sposobu karmienia, tylko od charakteru dziecka, córka dużo śpi a jest na samym cycu, syna tak samo karmiłam.
Polecam leżaczek i chustę, skoro Twoje malenstwo jest przytulasem to przytulaj nawet caly dzień! Te chwile z maluchem tak szybko mijają...
Jak ja wam zazdroszcze że śpią w nocy a w dzień leżą same. Filip w nocy co 2,5-3 godz je budzi się kolo 6 z płaczem, kolo 7 zasypia na pół godziny potem znowu płacz, masakra a w ciągu dnia to max 30 min śpi chyba że na spacerze to nawet 2 godziny
No właśnie czy ja wiem czy ona jest przytulasem... Jest na pewno wielką amatorką cyca , ale same przytulaski z mamą, branie na ręce nie koniecznie jej zawsze odpowiada... Potrafi zrobić awanturę straszną (zanosi się aż) o cyca, po czym okazuje się, że wcale nie jest głodna, tylko se ciamknie trzy razy, uśmiecha się i wpada w błogostan. Co ciekawe dziś wieczorem coś nie mogła usnąć, nie pomogło bujanie u taty, śpiewanie, nawet cyc - zasnęła w końcu sama w łóżeczku słuchając pozytywki.. Ciężko mi ją rozgryźć - ale tak jak pisałam moje dzienne i nocne dziecko to zupełnie dwie różne istotyMój syn tak robił, prawie wcale nie spał w dzień, mało co mogłam zrobić. I to nie zależy od sposobu karmienia, tylko od charakteru dziecka, córka dużo śpi a jest na samym cycu, syna tak samo karmiłam.
Polecam leżaczek i chustę, skoro Twoje malenstwo jest przytulasem to przytulaj nawet caly dzień! Te chwile z maluchem tak szybko mijają...
Thriade ewidentnie uwielbia Twoje cyce moja tez tak robi, jednak staram się ją tego oduczac- jak usypia odkładam ją od razu od cyca, jak się awanturuje z cycem, pręży, wypluwa wtedy też jej nie daje. Musi się najpierw uspokoić i po chwili jej daje i wtedy ładnie zje. Nie ma nic gorszego jak jest zła i ciągnie mi sutki! ! Dlatego zaczęłam ja oduczac bo boje się co będzie jak pojawia się zeby :/
U nas dzisiejsza noc super- usnela o 20 i dopiero jadła o 1
30. Później obudzila się, bo burza była i huk ja zbudzil- ale to trwało może 3 min - sen wygrał na szczęście. Kolejne karmienie o 5.20 i spala do 8 jestem niej dumna !
U nas dzisiejsza noc super- usnela o 20 i dopiero jadła o 1
30. Później obudzila się, bo burza była i huk ja zbudzil- ale to trwało może 3 min - sen wygrał na szczęście. Kolejne karmienie o 5.20 i spala do 8 jestem niej dumna !
Cześć Dziewczyny, córka również mało śpi w dzień. Jedna drzemka zawsze rano podczas spaceru i druga kolo 17-tej, ale tu nie ma reguły. W nocy jedno karmienie ok. 1, drugie ok.4 i wtedy biorę ja do naszego łóżka, jeśli chcemy pospać do 7-8 ☺ Na śpiocha podaję jeszcze w nocy lek, do popicia w strzykawce.
Jesteśmy już we Wrocławiu. Przeprowadzka to armagedon. Przez kilkanaście lat uzbieralo się tyle rzeczy i jeszcze przez kilka dni będziemy rozpakowywać kartony.
Jesteśmy już we Wrocławiu. Przeprowadzka to armagedon. Przez kilkanaście lat uzbieralo się tyle rzeczy i jeszcze przez kilka dni będziemy rozpakowywać kartony.
reklama
madziuuula87
Fanka BB :)
Thriade może Cię to pocieszy że u mnie było podobnie ale coś zaczyna się poprawiać ze spaniem w dzień w poniedziałek spała w dzień 5 godzin z przerwą na jedzonko wczoraj też chyba z 3 godzinki jednym ciągiem.... Też tak mam że zaśnie np na rękach i śpi normalnie jak zabita a odłoże i zaraz oczy jak 5 zł już próbowałam i szumów i kołysanek i owijania i wyszło na to że jak jest zmęczona to będzie spać a jak nie to se mamo na głowie stan a ja i tak nie będę spała ;-)
W nocy u nas pobudka mniej więcej co 2,5 godziny ale nie męczy mnie to bo zje cyca i śpi nie trzeba jej nosić czy coś....
Chyba po prostu musimy to przetrwać każde dziecko ma inny charakter i nie ma złotego środka napewno też co do spania ma wpływ rodzaj karmienia mm syci na dłużej a piersią się karmi na żądanie więc ciężko ustalić stałe pory karmien i snu....
W nocy u nas pobudka mniej więcej co 2,5 godziny ale nie męczy mnie to bo zje cyca i śpi nie trzeba jej nosić czy coś....
Chyba po prostu musimy to przetrwać każde dziecko ma inny charakter i nie ma złotego środka napewno też co do spania ma wpływ rodzaj karmienia mm syci na dłużej a piersią się karmi na żądanie więc ciężko ustalić stałe pory karmien i snu....