reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2015

Thriade u nas zielone kupki były jak mała wypijala zbyt dużo mleka pierwszej fazy które zawiera najwięcej laktozy. Ale potem zaczęliśmy jej dawać mm więc to pomogło, a może trochę ściągaj przed karmieniem??

reklama
Trochę śluzu tez było. Co do odciagania przed karmieniem to u nas niewykonalne. Mloda na jedzenie jest w stanie poczekać max 3 min a potem jest awantura nie z tej ziemi.

U nas teraz po Bebilon pepti mała ma zielone kupki, ale wszystko inne zeszlo, wysypki sucha skóra i ciemieniucha więc na skaze pomaga. Na brzuszek dajemy też probiotyki

A to miałaś osobno innego dnia? Aaa i ile w sumie to zastrzyków? I jak się twój mały trzyma po tej serii?

Tego samego. Chodziło mi o to, że drugie generalnie szczepienia. Teraz miał 3 wkłucia (5w1, men b, pneumokoki) no i doustnie rota. Pierwszy dzień masakra. Usypianie go godzina, spał 5-10 minut i straszny krzyk. Tylko na rączkach i to w określonej pozycji. Wczoraj dużo lepiej, ale do południa jeszcze trochę marudny. Za to chyba teraz odsypia. W nocy wstał dopiero o 4.30, później po 8 tylko na jedzonko i cały czas śpi

U nas po Dadzie też się zrobiło odparzenie,ale nam pomógł super ltem Nappiderm,po jednym dniu i po odparzeniu.Espumisan nic nie daje,jak były prężenia się i stękanie o 5.00 rano,tak zostało.Może spróbuję z tym delicóem,chociaż innych objawów brak.Wysypka zniknęła,skóra ładna,no i ciemieniucha po 2 razach zastosowania Ziajki ma ciemieniuchę zniknęła.Szczerze polecam.No i mój też czasem na zielono się spryka:-)

wa ja mam juz 3 miesiace :-D:-D 12043017_963259380411998_677208689491716732_n.jpg

Załączniki

• 12043017_963259380411998_677208689491716732_n.jpg
    12043017_963259380411998_677208689491716732_n.jpg
    38,1 KB · Wyświetleń: 66
ej, mam takie głupie pytanie, jak się bawicie albo jak "uczycie" swoje dzieci? bo ja się czasem zastanawiam, czy nie mam za mało interakcji z Olafem, chociaż w sumie nie wiem co jeszcze poza gadaniem, czytaniem i machaniem zabawkami mogłabym robić (;

reklama
ej, mam takie głupie pytanie, jak się bawicie albo jak "uczycie" swoje dzieci? bo ja się czasem zastanawiam, czy nie mam za mało interakcji z Olafem, chociaż w sumie nie wiem co jeszcze poza gadaniem, czytaniem i machaniem zabawkami mogłabym robić (;

Poza wymienionymi przez Ciebie my dużo gadamy - gugamy i teraz jak mowie do niej aaaa ona odpowiada guuu. Bo sama już nas zaczepia nie płaczem a właśnie mówiąc bądź krzycząc aguuu. Gugamy jeszcze inne zwroty :)
Od środy ćwiczę z nią codziennie buziaczki - jeszcze bez powodzenia :)

Do góry