reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2015

U nas jak by lepiej bo mała wciąż w rękawiczce i już nie trze oka....

Dziewczyny czy u was w parafiach też są katechezy przed chrztem? U nas chyba nici na razie z chrzcin byliśmy u księdza pomarudzil że ślubu nie mamy ale zgodził się udzielić sakramentu bez mszy tylko ze trzeba odbyć i my i chrzestni 4 katechezy które są co tydzień w niedzielę i tu jest problem bo ja małej nie mam z kim zostawić rodzice jeszcze się boją ja zająć nawet na ręce nie biorą zresztą ona taka nie raz maruda że tylko cyc ja uspokoi i co ja mam teraz zrobić chore to jest u was jest tak samo????

My mieliśmy takie jedno spotkanie jak pierwszą córkę chrzciliśmy,ksiądz po kolei czytał obrzęd chrztu i opowiadał.My po ślubie a mimo to na to jedno spotkanie szliśmy,chrzestni też mieli być ale byli dojeżdża,wiec ksiądz nie robił problemu. Teraz chrzciliśmy Emilke i pytam.kiedy spotkanie? A ksiądz do mnie,że już przecież wszysyko wiemy,nawet jak ustaliliśmy datę to aktu zapomniałam i luzik wszystko było ok.
Współczuję Wam takiego podejścia,kościół zamiast być dla ludzi to pod górkę jeszcze. Powinni się cieszyć,że rodzice chcą ochrzcić tego małego człowieczek to jeszcze problemy stwarzają:/

reklama
My też chyba podjedziemy do sąsiedniej parafii bo tam tego nie ma koleżanka chrzcila 2 tygodnie temu tylko czy nas tam przyjmie zaraz powie ze mamy swoją parafie.... Sami odstraszają od kościoła tak samo rodzice chrzestni pracują a chrzestna w ogóle mamy z daleka i weź teraz to załatw :-(

Ja dzis bylam umowiona na szczepienie ale w nocy dostal kataru i odpozylismy na przyszly tydzien, w sumie dobrze bo troche sie stresuje tymi szczepieniami. za to dokladnie go zważyłam
Mały ma prawie 3 miesiace a wazy 5120 kg i 59 cm wiec jest mlutki w porownaiu z waszymi dzieciaczkami :-)
zmieialm mu pieluchy na dada i zrobilo mu sie odparzenie :-( sa jakies sposoby na to odprcz wietrzenia i maki ziemniaczanej ??

Klara dzięki za radę przetestujemy, gosiaczek u nas też pieluchy dady zrobiły małemu odparzenia na pupce, a zmieniam pieluchy naprawdę często. Smarowałam mu pupkę gencjaną na wodzie, a do kąpieli dodawaliśmy nadmanganian potasu w kryształkach, tak nam polecił lekarz i po odparzeniach ani śladu. My też dzisiaj mieliśmy szczepienie wzw i 5w 1 dopiero teraz bo wcześniej mieliśmy odroczone ze względu na katar. W. ma 69cm i waży 7kg, czyli mam "co" nosić. :-)

Szczepicie pneumokoki? Ile uwas kosztują? Ja byłam na 100% zdecydowana bo pierwsza tez szczepilam ale coraz więcej ludzi mi odradza bo znają jakieś tam przypadki od znajomych co się działa po szczepionce pneumokoki ahhh juz sama nie wiem.

My na dworku ładna pogoda :)

My mamy za tydzień chrzciny zakupy juz w większości porobiłam. jeszcze tylko drobiazgi musze dokupić. Ksiądz tym razem też trochę marudzil....

Moja była wazona tydzień temu ma 7 tygodni i waży 4600 g i ma 59cm

reklama

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry