miq
Fanka BB :)
U nas jak by lepiej bo mała wciąż w rękawiczce i już nie trze oka....
Dziewczyny czy u was w parafiach też są katechezy przed chrztem? U nas chyba nici na razie z chrzcin byliśmy u księdza pomarudzil że ślubu nie mamy ale zgodził się udzielić sakramentu bez mszy tylko ze trzeba odbyć i my i chrzestni 4 katechezy które są co tydzień w niedzielę i tu jest problem bo ja małej nie mam z kim zostawić rodzice jeszcze się boją ja zająć nawet na ręce nie biorą zresztą ona taka nie raz maruda że tylko cyc ja uspokoi i co ja mam teraz zrobić chore to jest u was jest tak samo????
My mieliśmy takie jedno spotkanie jak pierwszą córkę chrzciliśmy,ksiądz po kolei czytał obrzęd chrztu i opowiadał.My po ślubie a mimo to na to jedno spotkanie szliśmy,chrzestni też mieli być ale byli dojeżdża,wiec ksiądz nie robił problemu. Teraz chrzciliśmy Emilke i pytam.kiedy spotkanie? A ksiądz do mnie,że już przecież wszysyko wiemy,nawet jak ustaliliśmy datę to aktu zapomniałam i luzik wszystko było ok.
Współczuję Wam takiego podejścia,kościół zamiast być dla ludzi to pod górkę jeszcze. Powinni się cieszyć,że rodzice chcą ochrzcić tego małego człowieczek to jeszcze problemy stwarzają:/