reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2015

hej, witam was wszystkie!:) chetnie dolacze do grupy :tak:
dwie kreski na tescie zobaczylam dosc wczesnie , bo juz w 5tc.Dzisiaj koncze 8tc i termin mam na 26lipca. Za name pierwsza wizyta lekarska i pierwsze usg .
Mam juz cudowna 4-letnie coreczke, a kolejne dzieciatko bylo zupelnie nieplanowane;-)
Pierwsza ciaze przechodzilam tu na forum z pazdziernikowkami 2010. Milo wspominam ten okres, dziewczyny dawaly wiele wsparcia, co bylo budujace szczegolnie w pierwszym okresie po porodzie :)
dlatego z sentymentem wracam na forum , tym razem jako 'doswiadczona mamuśka" :)

reklama
Witajcie dziewczęta:) dziękuję za informację dotyczącą espumisanu - zadziałał :) wczoraj poczułam się o niebo lepiej . Takie kłucia w boku też miewam. Do tego jajniki mnie wczoraj na przemian bolały to dużo przeleżałam w łóżku. Noc przespana. Moriam witaj - masz termin w dniu kiedy się mój synek Michaś urodził :) Ja teraz czekam na dzidziulka w terminie urodzin mojej prawie 10 letniej córki :) czuję że to synek będzie bo ciągła ochota na kwaśne, zero wymiotów... no i samopoczucie mi się poprawiło jakbym w ciąży nie była.. prócz tego zmęczenia w południe.. Imię które nam się podoba dla chłopczyka to Eryk, Patryk, Kamil .. :) :)

Witam...dziewczyny czy wy wieczorami też jesteście takie wykończone ja o 19 to padam i już nic mi się nie chce.

Ja sobie pomyślalam wczoraj że przynajmniej jedno moje dziecko nie będzie mialo klopotu z imprezką urodzinową bo bedzie w lato :)) bo tak to póżny wrzesień i lispopad to już plenerowego przyjacia sie nie zrobi

wichurka to jakąś dziwną masz tą szefową- nieetyczne:confused: Ja pierdziele, państwo nas tak okrada, że trzeba wykorzystywać wszystkie możliwe zwolnienia- i nie mówię o czymś nielegalnym czy lewym. A jeśli Ty wybrałaś roczną opcję, to przecież należy Ci się jak "psu kiełbasa". Ludzie!!!:wściekła/y:

asienka mi w pierwszej ciąży nic nie pomagało...:-( Ale minął pierwszy trymestr i jak ręką odjął- wszystko przeszło. Teraz też liczę, że tak będzie...

Witam nowe lipcóweczki:-D

Wiem, że może to za wcześnie, ale niektóre już z Was pisały o upatrzonych wózkach... Może nowy temat właśnie o tym założyć???
Aaaaaa... Dzisiaj kupiłyśmy z Zosią pierwszą rzecz dla "JEJ DZIDZIUSIA":-D- pieluszki tetrowe. Super wyprzedaż w tesco- pięciopak kolorowych pieluszek za 10,20 zł.:-)
Będziemy się niedługo zbierać, bo jedziemy na trzecie urodziny do "narzeczonego" Zośki:-D

Ewelak o czym Ty mówisz. Jak byłam w pierwszej ciazy krwawiłam w 8,16 i 20 tyg a w 28 wylądowałam ze skurczami w szpitalu to usłyszałam ze moze moje L4 nie były zasadne bo generalnie uśmiechałam sie jakby mi nic nie było....

wichurka82 to faktycznie jakaś świruska :/ a chcesz tak czy inaczej wracać potem do pracy do niej? I czy myślisz że da ci wrócić? Jak to jest rozwiązane teraz z macierzyńskim? Rozumiem że skoro jesteś na macierzyńskie to dostajesz świadczenie i pensję :/ walnięte babsko :/ a i czy wie już że jesteś w ciąży?

My dzisiaj w domu muszę jechać po zakupy ale właśnie zjedliśmy obiad i za nic mi się nie chce już wychodzić :D

Info dla nowych - przyszłych mam :)

Mam nadzieję że chcecie u nas zabawić na dłużej i dopisać się do listy która jest publikowana w tematach przyklejonych :)
https://www.babyboom.pl/forum/lipcowe-mamy-2015-a-f595/

Jeśli tak zapraszam do napisania mi nicku i terminu porodu w wiadomości prywatnej - by mi nie umknęła :)

Wichurka rany Boskie co za walnięte babsko....

Ewcia ciekawy pomysł pewnie jak poznamy pleć to zabierzemy się z większym entuzjazmem za wybór imienia

My dzisiaj leniwą niedziele mieliśmy nawet obiad na mieście zjedzony;-) a jutro z rana do szpitala także żegnam się na trzy dni:-)

reklama
A na badania hiv,toxo,beta hcg i wiele innych jak to powiedział mój lekarz trzeba mi upuścić trochę krwi:sorry2: a w czwartek zaraz mam wizytę u niego i będziemy omawiac wyniki;-)

Do góry