reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2015

U mojej zaczęło ropiec wydaje mi się że się zadrapala bo pcha te rączki i do buzi i oczka trze też od wczoraj wieczora się zaczęło nałożyłam na rączki rękawiczki nie drapki i przemywam solą fizjologiczna jak się nie poprawi te do lekarza chyba trzeba się wybrać....

reklama
Olga jak u ciebie z ropiejacym oczkiem u małego? Dostałas antybiotyk? Minęło? Bo u mnie od dwóch dni koszmar...

dostaliśmy na to tobrex, miałam mu dawać tydzień 3 x dziennie, ale to nie pomogło, więc w środę zapytam pediatry co dalej, ale mówiła, że zapewne będzie konieczne udrożnianie kanalika łzowego /:

My mieliśmy dwa antybiotyki. Żaden nie pomógł. Zostaliśmy na przegotowanej wodzie i było spoko ale od paru dni non stop jedno oko ma polepione nie nadążam z przemywaniem. Ciągle tam piąstki wkłada. A lekarz za tydzień.

U nas po dwóch antybiotykach bidacynie i dicortineffie ropieć przestało,ale ciągle ma to oko łzawe.Jak płacze to drugie ma suche a w tamtym jezioro.Słyszaam że dziecku ten kanalik sam się po 6 miesiącach udrożni.Raczej bałabym się zabiegu na tak małym oczku.Stres mój niewyobrażalny

Nooo ja też sobie nie wyobrażam tego zabiegu. I mam nadzieję że to faktycznie samo się naprawi,podobno może nawet do roku to trwać...ale to przez ten czas dziecko ma się męczyć? Przez dzień to przemywam ale w nocy znajduje ta zaschnieta ropke na jej piastkach i na prześcieradle.

U nas jak by lepiej bo mała wciąż w rękawiczce i już nie trze oka....

Dziewczyny czy u was w parafiach też są katechezy przed chrztem? U nas chyba nici na razie z chrzcin byliśmy u księdza pomarudzil że ślubu nie mamy ale zgodził się udzielić sakramentu bez mszy tylko ze trzeba odbyć i my i chrzestni 4 katechezy które są co tydzień w niedzielę i tu jest problem bo ja małej nie mam z kim zostawić rodzice jeszcze się boją ja zająć nawet na ręce nie biorą zresztą ona taka nie raz maruda że tylko cyc ja uspokoi i co ja mam teraz zrobić chore to jest u was jest tak samo????

Słyszałam gdzieś o jakiś katechezach ale my nie mieliśmy. Ksiądz kazał przyjść 15 mim wcześniej wypełnił papiery udzielił instrukcji co kiedy i tyle :)

Kurde a nam miesiąc temu ksiądz powiedział żeby przyjść tydzień przed zgłosić chrzest. Na tą sobotę mamy zamówioną restaurację gości zaproszonych z daleka niektórzy już w drodze a wczoraj w kościele nam nagle kazali wystąpić o zgodę do proboszcza? ??

reklama
Kurde a nam miesiąc temu ksiądz powiedział żeby przyjść tydzień przed zgłosić chrzest. Na tą sobotę mamy zamówioną restaurację gości zaproszonych z daleka niektórzy już w drodze a wczoraj w kościele nam nagle kazali wystąpić o zgodę do proboszcza? ??

Tez wystepowalismy o zgodę bo chrzcilismy w innej parafii. Ksiądz od reki nam to wypisal i po problemie :)

Do góry