reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2015

reklama
Hej kobietki,a u Nas wirusy szaleją:/
Starsza pięknie się odnalazła w przedszkolu ale na weekend do domu przyszła z zarazkami i zaraziła malutką,więc noc bezcenna,gile rządziła:(
W piątek mamy usg bioderek,wiec jak nie przejdzie to zachacze o pediatre bo mamy piętro niżej
Kobietki polecie coś na ciemieniuchę,byle nie olejek bo nie cierpię takich lekkich kosmetyków. U Lilki sprawdził się krem z AA na ciemieniuchę ale ponoć nie ma go już w sprzedaży

Jakie duże oczy! :))

Hej kobietki,a u Nas wirusy szaleją:/
Starsza pięknie się odnalazła w przedszkolu ale na weekend do domu przyszła z zarazkami i zaraziła malutką,więc noc bezcenna,gile rządziła:(
W piątek mamy usg bioderek,wiec jak nie przejdzie to zachacze o pediatre bo mamy piętro niżej
Kobietki polecie coś na ciemieniuchę,byle nie olejek bo nie cierpię takich lekkich kosmetyków. U Lilki sprawdził się krem z AA na ciemieniuchę ale ponoć nie ma go już w sprzedaży

My stosujemy żel na ciemieniuche z emolium i jeszcze ponoć dobry jest szampon z musteli

Thriade pochwal się swoją malutka :)
Pomyślę nad tym, może wstawię jakoś na chwilę zdjęcie na "tajnym" forum.. Zdecydowaliśmy się z mężem, że nie będziemy publikować zdjęć małej na necie czy to na forach czy na fejsie. Zaufanym znajomym po prostu wysyłałam mailem czy mmsem :)

to mogę napisać dłużej ;)

my już po szczepieniu - zdecydowałam się na 6w1 ,Młody zniósł całkiem ok (oprócz wkłucia ,gdzie ryczał jak najęty i cieszyłam się wtedy ,że tylko jedno wkłucie...),waży 5100 w 7 tyg .
ślini się na potęgę ,łapki ciągle w buziaku...
najlepsza pozycja to taka jak do odbicia -najwięcej widać:)
lubi noszenie w chuście -i dla niezdecydowanych to zawiązanie kieszonki to jakieś 3 minuty -uczyłam sie z youtuba ( na warsztatach laska tylko sprawdziła jak dociągam )

noce są boskie -niestety dni już gorsze ...czekam jak na zbawienie jak zacznie więcej kumać ;), bo jak na razie to je,śpi 15 min ,leży na leżaczku i macie ,no i rączki ....

Thriade jak u Ciebie ?
Unormowało sie coś ?
Ja też dziś po szczepieniu 6w1 i tak samo, płakała strasznie przy wkłuciu i zaraz po, a teraz już w sumie jest normalna, śmieje się, zjadła i właśnie usypia z pozytywką. Co do jedzenia, to głównie cyc, ale dokarmiam ją czasem MM, nawet nie codziennie. Czasem po prostu jakoś mam mniej mleka, nie wiem o co chodzi. Są dni kiedy je tylko moje, a są dni kiedy karmię ją i karmię, ona się denerwuje i wciąga mi potem 100ml butli. Lekarka mi dziś powiedziała uwaga: że żeby mieć pokarm trzeba odpoczywać hahaha! :) No tak, wiem już co jest nie tak :D:D:D
Ostatnio mieliśmy dwie noce ciężkie, mała coś nie chciała zasnąć po karmieniu, prężyła się, chyba miała wzdęcia... Jak się będzie powtarzało to pomyślę nad jakimś espumisanem. No i dziś ją dokładniej mierzyli, waży 4.5kg i ma już aż 58.5 cm - a skończyła ledwo 6 tygodni. Szczypiorek z niej, a tyle się umartwiłam w ciąży tym jej chudym brzuszkiem :) A i kikut nam wczoraj odpadł wreszcie!!! :)

reklama
Cześć dziewczyny
Rzadko się tu pojawiam bo u nas dalej problemy z układem pokarmowym a przynajmniej tak mi się wydaje.. nie ma żadnego karmienia bez płaczu i prężenia się a popołudnia i wieczory to już dramat. Mała tak nam się zanosi że dostała przepukliny pępkowej;/.
Ja już sama nie wiem czy to ta nietolerancja laktozy, kolki czy jeszcze coś innego. W końcu dostaje ten nutramigen jest troszkę lepiej ale i tak ją boli. Plus tego mleka to taki że robi kupy (1-2na dobę) ale też żeby je zrobić to stękania i płacze…
Umówiłam się z nią na przyszły tydzień do gastroenterologa bo już sama nie wiem co dalej z nią zrobić. Pediatra dał ten nutramigen i bobotic i uważa że ok ale jak może być ok jak widzę jak ona cierpi a nie da się jej pomóc. Najgorzej jest około 19 jak ją kąpiemy to super zadowolona zrelaksowana po kąpieli jeszcze z 10-15min spokoju i się zaczyna taki wrzask z zanoszeniem.
A co najlepsze jeśli chodzi o wagę to ładnie przybiera i zjada mi nawet czasami 140ml (oczywiście takie karmienie trwa 1h albo i dłużej i od połowy butelki jest na stojąco i huśtająco na rękach)L
Nie wiem czy wasze dzieci mają podobnie?
Widzę że pisałyście na temat ciemieniuchy. Ja małej po kąpieli smaruję olejem ze słodkich migdałów i ok- a muszę coś wyczesywać jak nic jej się nie łuszczy??
Thriade- u nas podobnie było z malutką w ciąży że brzuszek za mały i urodziła się 2690. A dziś jak ją ważyłam to tak samo 4,5kg J

Do góry