reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2015

Moja w czwartek miała 58cm i 4800 :))
Ale dzisiaj mnie malutka zestresowala.. wzięłam ja na przewijak, zabrałam się za przebranie a ona zaczęła wydawać takie dziwne dźwięki jakby się dlawila/dusila :( posnioslam ja szybko i po chwili rozplakala się jakby się wystraszyla.. nie wiem czy to ten nadmiar sliny czy o co chodzi ale nawet nie jadła wcześniej żeby mogło jej się odbić i cofnąć :( oczywiście jak na złość T Niema bo pojechał do Bydgoszczy i wróci w nocy a ja jestem bez auta. I teraz siedzę zpanikowana i zerkam co chwile do łóżeczka czy oddycha :( nienawidzę takich sytuacji bo może to nie było nic złego a ja panikuje.

Thriade pochwal się swoją malutka :)

reklama
to mogę napisać dłużej ;)

my już po szczepieniu - zdecydowałam się na 6w1 ,Młody zniósł całkiem ok (oprócz wkłucia ,gdzie ryczał jak najęty i cieszyłam się wtedy ,że tylko jedno wkłucie...),waży 5100 w 7 tyg .
ślini się na potęgę ,łapki ciągle w buziaku...
najlepsza pozycja to taka jak do odbicia -najwięcej widać:)
lubi noszenie w chuście -i dla niezdecydowanych to zawiązanie kieszonki to jakieś 3 minuty -uczyłam sie z youtuba ( na warsztatach laska tylko sprawdziła jak dociągam )

noce są boskie -niestety dni już gorsze ...czekam jak na zbawienie jak zacznie więcej kumać ;), bo jak na razie to je,śpi 15 min ,leży na leżaczku i macie ,no i rączki ....

Thriade jak u Ciebie ?
Unormowało sie coś ?

Moje wielkie maleństwo ;-) ;-) nawet doktorka mówiła, że wygląda na starszą, bo duża, głowę podnosi, wzrok ma taki bystry i gadała dużo na wizycie :p
Pewnie będzie wysoka bo i stopy na długie 9cm...

Załączniki

• 1441653699996.jpg
    1441653699996.jpg
    21 KB · Wyświetleń: 80
  • 1441653735893.jpg
    1441653735893.jpg
    14,2 KB · Wyświetleń: 84
Ostatnia edycja:
Moj mały 2 tyg temu ważył 5700, jutro przed szczepieniem dowiemy sie jak jest teraz. A jak na razie walczymy z ciemieniucha na brwiach, głowa czystą a brwi całe w luskach:-(

kornelia śliczna malutka i duża faktycznie :-)
zulugulka ja też natłuszczam ciemieniuche od wczoraj i rezultat super tylko ja naturalnie oliwą z oliwek z ziołami spróbuj dziś zapomniałam zrobie znów jutro:zawstydzona/y:

A to mój kawaler
DSC01454.jpgDSC01459.jpgDSC01466.jpg
a propo polecam tummy tub na kolki - ekstra rozluźnia dziecko :-) my mamy pożyczone od położnej :-)

Załączniki

• DSC01454.jpg
    DSC01454.jpg
    24,1 KB · Wyświetleń: 128
  • DSC01459.jpg
    DSC01459.jpg
    23,9 KB · Wyświetleń: 111
  • DSC01466.jpg
    DSC01466.jpg
    41,9 KB · Wyświetleń: 124
kati, jesteś pewna, że to wiaderko jest bezpieczne dla takiego małego dziecka? nie powinno się wymuszać u malucha pozycji siedzącej w tym wieku.

reklama
Niby to wiaderko ma przypominać brzuch mamy Ale ja też się bałam i mamy wanienkę, której też mała nie tolerowała przez miesiąc, ale już jest super, po tym jak kupiliśmy gąbkę. Na niej nawet sama leży i się pluska łapkami i nogami ;-)

Do góry