reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2015

Moja w czwartek miała 58cm i 4800 :))
Ale dzisiaj mnie malutka zestresowala.. wzięłam ja na przewijak, zabrałam się za przebranie a ona zaczęła wydawać takie dziwne dźwięki jakby się dlawila/dusila :( posnioslam ja szybko i po chwili rozplakala się jakby się wystraszyla.. nie wiem czy to ten nadmiar sliny czy o co chodzi ale nawet nie jadła wcześniej żeby mogło jej się odbić i cofnąć :( oczywiście jak na złość T Niema bo pojechał do Bydgoszczy i wróci w nocy a ja jestem bez auta. I teraz siedzę zpanikowana i zerkam co chwile do łóżeczka czy oddycha :( nienawidzę takich sytuacji bo może to nie było nic złego a ja panikuje.

Thriade pochwal się swoją malutka :)

reklama
to mogę napisać dłużej ;)

my już po szczepieniu - zdecydowałam się na 6w1 ,Młody zniósł całkiem ok (oprócz wkłucia ,gdzie ryczał jak najęty i cieszyłam się wtedy ,że tylko jedno wkłucie...),waży 5100 w 7 tyg .
ślini się na potęgę ,łapki ciągle w buziaku...
najlepsza pozycja to taka jak do odbicia -najwięcej widać:)
lubi noszenie w chuście -i dla niezdecydowanych to zawiązanie kieszonki to jakieś 3 minuty -uczyłam sie z youtuba ( na warsztatach laska tylko sprawdziła jak dociągam )

noce są boskie -niestety dni już gorsze ...czekam jak na zbawienie jak zacznie więcej kumać ;), bo jak na razie to je,śpi 15 min ,leży na leżaczku i macie ,no i rączki ....

Thriade jak u Ciebie ?
Unormowało sie coś ?

Moje wielkie maleństwo ;-) ;-) nawet doktorka mówiła, że wygląda na starszą, bo duża, głowę podnosi, wzrok ma taki bystry i gadała dużo na wizycie :p
Pewnie będzie wysoka bo i stopy na długie 9cm...

Załączniki

• 1441653699996.jpg
    1441653699996.jpg
    21 KB · Wyświetleń: 76
  • 1441653735893.jpg
    1441653735893.jpg
    14,2 KB · Wyświetleń: 81
Ostatnia edycja:
Moj mały 2 tyg temu ważył 5700, jutro przed szczepieniem dowiemy sie jak jest teraz. A jak na razie walczymy z ciemieniucha na brwiach, głowa czystą a brwi całe w luskach:-(

kornelia śliczna malutka i duża faktycznie :-)
zulugulka ja też natłuszczam ciemieniuche od wczoraj i rezultat super tylko ja naturalnie oliwą z oliwek z ziołami spróbuj dziś zapomniałam zrobie znów jutro:zawstydzona/y:

A to mój kawaler
DSC01454.jpgDSC01459.jpgDSC01466.jpg
a propo polecam tummy tub na kolki - ekstra rozluźnia dziecko :-) my mamy pożyczone od położnej :-)

Załączniki

• DSC01454.jpg
    DSC01454.jpg
    24,1 KB · Wyświetleń: 125
  • DSC01459.jpg
    DSC01459.jpg
    23,9 KB · Wyświetleń: 107
  • DSC01466.jpg
    DSC01466.jpg
    41,9 KB · Wyświetleń: 121
kati, jesteś pewna, że to wiaderko jest bezpieczne dla takiego małego dziecka? nie powinno się wymuszać u malucha pozycji siedzącej w tym wieku.

reklama
Niby to wiaderko ma przypominać brzuch mamy Ale ja też się bałam i mamy wanienkę, której też mała nie tolerowała przez miesiąc, ale już jest super, po tym jak kupiliśmy gąbkę. Na niej nawet sama leży i się pluska łapkami i nogami ;-)

Do góry