reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2015

Rączki i nóżki może mieć zimne spowodowane to jest nierozwibuentym krazeniem jeszcze dlatego się sprawdza na karku czy ma ciepły czy zimny. Jak ciepły to ok zimny to za cienki ubrany a spocony to za ciepło. Mój rączki ma cały czas zimne tym bardziej ze je do buzi cały czas wkłada.

reklama
Aaa dzięki, bo już się zastanawialiśmy czy ogrzewanie w domu odpalac :szok::-D
Co do ciamkania rąk, armagedon. Majka czasem tak ciamka, że aż ma łapke czerwoną! No i do tego ten ślinotok.. :szok:

Leanetta- może głupie pytanie zadam bo się na tym nie znam ale czy nietolerancja laktozy wyjdzie jeśli moja mała jest teraz na specjalnym preparacie mlekozastępczym które w składzie nie ma laktozy? Jeśli tak to było by to dla mnie idealne rozwiązanie żeby potwierdzić lub zaprzeczyć.

u nas w domu pajacyk, a na dworze body z długim rękawem + spodenki + czapencja + kocyk. ew. bodziak + pajacyk + czapencja. na razie jeszcze żadnych bluz mu nie zakładałam, bo nie było aż tak zimno. sprawdzam kark no i mały nie marudzi, znaczy, że mu dobrze jest (;

Aneczka- nie wyjdzie jeśli jest na samym nutramigenie. Po prostu organizmowi nie jest dostarczana laktoza wiec nie powinno być objawów nietolerancji. Chyba, ze dokarmiasz rownież piersią. Wtedy tak. Mój mały jest na samej piersi, ja jestem na diecie bezmlecznej i pomimo tego mały robi extra zielone kupy- właśnie od laktozy. Do tego maja kwaśny zapach. Jeśli twoje maleństwo ma rownież niepokojące kupki, głownie tzw kwaśne wskazywałoby to na problem z przewodem pokarmowym. Jeśli nie problem tkwi gdzie indziej. W sumie tak czy inaczej warto zrobić badanie kału, aby zobaczyć czy dzidzia dobrze trawi. Tak mi powiedziała nasza pani pediatra :-)

Leanetta- no niestety moja jest tylko na nutramigenie ale przed tym nie miała dziwnych kup.. był problem z ich robieniem bo miała zatwardzenia i od tego się zaczęło ale nigdy nie były zielone, pieniste itd. W takim razie czekam na wizytę u lekarza i zobaczymy co powie.

Aneczka- nie wyjdzie jeśli jest na samym nutramigenie. Po prostu organizmowi nie jest dostarczana laktoza wiec nie powinno być objawów nietolerancji. Chyba, ze dokarmiasz rownież piersią. Wtedy tak. Mój mały jest na samej piersi, ja jestem na diecie bezmlecznej i pomimo tego mały robi extra zielone kupy- właśnie od laktozy. Do tego maja kwaśny zapach. Jeśli twoje maleństwo ma rownież niepokojące kupki, głownie tzw kwaśne wskazywałoby to na problem z przewodem pokarmowym. Jeśli nie problem tkwi gdzie indziej. W sumie tak czy inaczej warto zrobić badanie kału, aby zobaczyć czy dzidzia dobrze trawi. Tak mi powiedziała nasza pani pediatra :-)

Mam ten sam problem...wskazywaloby na nietolerancje ale zastanawia mnie pewien fakt...Mała od urodzenia miała zielone częste kupki,potem się unormowalo po ok 3 tyg robiła żółte i prawie brązowe przez ok 2tyg a teraz żniw wróciły zielone...wiec nie rozumiem...chodzi tu o ilość laktozy? Bo w moim mleku jest zawsze ale jeśli spożywamy produkty mleczne to jest jej więcej i pojawia się problem? Co myślisz? Bo widzę że znasz się na tym,wizytę u lekarza mam dopiero za tydzień we wtorek,może jakoś pomożesz...

reklama
Moja starsza córka miała od urodzenia zatwardzenia. Do dzisiaj ma z tym problem a jest już nastolatka. Ale nigdy nie miała alergii na mleko ani laktozę. Po prostu taka jej uroda jak to mówią. Musi uważać na to co je. Na pewno nie było to powodem dla którego wprowadzono by preparat mlekozastępczy. Problem "puścił" gdy zaczęłam jej rozszerzać dietę. Natomiast druga córka 8 latka (mam trójkę dzieci :-)) była na nutramigenie z powodu ranek za uszkami i w zgięciach nadgarstków, do ukończenia roczku. Od tamtej pory je wszystko :-) Oczywiscie poradź sie swojego pediatry. Może zapytaj o to badanie kału? Po co błądzić po omacku, lekarze niechętnie kierują na badania. Moja tez spytała czy mogę zrobić to badanie prywatnie, bo ona nie może dać mi skierowania! Jakaś paranoja... Najlepiej na ślepo diagnozować od razu alergie i do widzenia. I mecz sie tu człowieku. A my matki co przeżyjemy to nasze....

Do góry