reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2015

reklama
Żebyś wiedziała że zlodziejska.. zapytałam Pani czy przez to, że jest sezon urlopowy ja mam nie mieć na " chleb " to tylko wzruszyła ramionami .. sami o głupie 10gr będą ścigać a od siebie nic nie dadzą!

i jeszcze karę dowalą za spóźnienie, a jak sami przekraczają termin, to Ci dadzą łaskawie odsetki, które wyniosą ze 3 zł /: w ogóle ja się zastanawiam jak ich zdaniem ma sobie poradzić samotna matka, której zasiłek jest jedynym źródłem utrzymania. albo rodzina, która nie ma oszczędności i potrzebuje obydwu pensji, żeby związać koniec z końcem. ja nie wiem ile można sprawdzać dokumenty i robić przelew /:

Hania po szczepieniu przespala dziś pół dnia. Jak nie ona :-) Odnośnie kasy to ja otrzymuję zasiłek macierzyński od pracodawcy.
Kurcze juz nie kupię nic na OLX bez możliwości odbioru osobistego. Zapłaciłam 62zl za używana matę i ani maty, ani pieniędzy. Juz wiem, że laska podała fałszywe dane. Niestety będzie bezkarna, bo policja umorzy śledztwo.... Ehhh

któraś z dziewczyn miała jakieś przejścia z łóżeczkiem z OLX chyba? ja to nie lubię w takich miejscach robić zakupów.

Z zus to wogole temat rzeka... jak rodzilam to laska z sali opowiadala jak fikcyjnie się zatrudnila tuż przed porodem i przyznali jej zasiłek. A ja od 12 lat pracuje na dwa etaty oplacam składki nie chodziłam na zwolnienia a już kilka razy dostałam na zwolnieniu pismo z prośbą o wytłumaczenie tego czy tamtego. Nawet leżąc po cesarce w szpitalu zadzwonila do mnie baba z ZUS czy nie wiem jak ma się skontaktować z moją dyrektorka :/

Z zus to wogole temat rzeka... jak rodzilam to laska z sali opowiadala jak fikcyjnie się zatrudnila tuż przed porodem i przyznali jej zasiłek. A ja od 12 lat pracuje na dwa etaty oplacam składki nie chodziłam na zwolnienia a już kilka razy dostałam na zwolnieniu pismo z prośbą o wytłumaczenie tego czy tamtego. Nawet leżąc po cesarce w szpitalu zadzwonila do mnie baba z ZUS czy nie wiem jak ma się skontaktować z moją dyrektorka :/

też znam jedną laskę, która przez trzy miesiące przed porodem płaciła najwyższą stawkę na ZUS i dostaje teraz 6000 macierzyńskiego miesięcznie. dlatego teraz biorą pod uwagę średnią z 12 miesięcy, a nie z 3 jak kiedyś.

reklama
Udało się :D:D:D

Załączniki

• 1441461247885.jpg
    1441461247885.jpg
    15,5 KB · Wyświetleń: 68
Do góry