reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2015

reklama
Żebyś wiedziała że zlodziejska.. zapytałam Pani czy przez to, że jest sezon urlopowy ja mam nie mieć na " chleb " to tylko wzruszyła ramionami .. sami o głupie 10gr będą ścigać a od siebie nic nie dadzą!

i jeszcze karę dowalą za spóźnienie, a jak sami przekraczają termin, to Ci dadzą łaskawie odsetki, które wyniosą ze 3 zł /: w ogóle ja się zastanawiam jak ich zdaniem ma sobie poradzić samotna matka, której zasiłek jest jedynym źródłem utrzymania. albo rodzina, która nie ma oszczędności i potrzebuje obydwu pensji, żeby związać koniec z końcem. ja nie wiem ile można sprawdzać dokumenty i robić przelew /:

Hania po szczepieniu przespala dziś pół dnia. Jak nie ona :-) Odnośnie kasy to ja otrzymuję zasiłek macierzyński od pracodawcy.
Kurcze juz nie kupię nic na OLX bez możliwości odbioru osobistego. Zapłaciłam 62zl za używana matę i ani maty, ani pieniędzy. Juz wiem, że laska podała fałszywe dane. Niestety będzie bezkarna, bo policja umorzy śledztwo.... Ehhh

któraś z dziewczyn miała jakieś przejścia z łóżeczkiem z OLX chyba? ja to nie lubię w takich miejscach robić zakupów.

Z zus to wogole temat rzeka... jak rodzilam to laska z sali opowiadala jak fikcyjnie się zatrudnila tuż przed porodem i przyznali jej zasiłek. A ja od 12 lat pracuje na dwa etaty oplacam składki nie chodziłam na zwolnienia a już kilka razy dostałam na zwolnieniu pismo z prośbą o wytłumaczenie tego czy tamtego. Nawet leżąc po cesarce w szpitalu zadzwonila do mnie baba z ZUS czy nie wiem jak ma się skontaktować z moją dyrektorka :/

Z zus to wogole temat rzeka... jak rodzilam to laska z sali opowiadala jak fikcyjnie się zatrudnila tuż przed porodem i przyznali jej zasiłek. A ja od 12 lat pracuje na dwa etaty oplacam składki nie chodziłam na zwolnienia a już kilka razy dostałam na zwolnieniu pismo z prośbą o wytłumaczenie tego czy tamtego. Nawet leżąc po cesarce w szpitalu zadzwonila do mnie baba z ZUS czy nie wiem jak ma się skontaktować z moją dyrektorka :/

też znam jedną laskę, która przez trzy miesiące przed porodem płaciła najwyższą stawkę na ZUS i dostaje teraz 6000 macierzyńskiego miesięcznie. dlatego teraz biorą pod uwagę średnią z 12 miesięcy, a nie z 3 jak kiedyś.

reklama
Udało się :D:D:D

Załączniki

• 1441461247885.jpg
    1441461247885.jpg
    15,5 KB · Wyświetleń: 66
Do góry