reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2015

Moja dzis ma jakies apogeum marudzenia, jojczenia i płaczu. Od rana ciagle zle, na rece zle, butelka zle, na łożku zle, w kołysce zle, na chustawce zle... No masakra jakaś...

reklama
Ola moja może tak często nie płacze za to za bardzo nie chce spać w dzień i niestety ale trzeba nad nią stać że tak powiem bo szybko się wszystkim nudzi... Za to dziś to dopiero dziwne rzeczy gdzieś tak od 15 coś jej naszlo pomimo że najedzona bo już i mm dałam i cyc kilka razy a ona cały czas cmoka swoją rączkę moje ramię no wszystko i to tak głośno i język pokazuje i coś mieli w buzi no najpierw się śmiałam ale po paru godzinach zaczęło mnie to martwić na razie usnela ciekawe co będzie jak wstanie o co chodzi nie mam pojecia :-o ???

Mój też piastke wcina, nawet zaraz po jedzeniu.

My byliśmy dzisiaj na kursie chustowania, jestem zachwycona małemu też sie bardzo motanie podoba. Byliśmy nawet w chuście na spacerze, W cały czas spał wtulony we mnie, cudowne uczucie:-)

Ola moja może tak często nie płacze za to za bardzo nie chce spać w dzień i niestety ale trzeba nad nią stać że tak powiem bo szybko się wszystkim nudzi... Za to dziś to dopiero dziwne rzeczy gdzieś tak od 15 coś jej naszlo pomimo że najedzona bo już i mm dałam i cyc kilka razy a ona cały czas cmoka swoją rączkę moje ramię no wszystko i to tak głośno i język pokazuje i coś mieli w buzi no najpierw się śmiałam ale po paru godzinach zaczęło mnie to martwić na razie usnela ciekawe co będzie jak wstanie o co chodzi nie mam pojecia :-o ???

mój też tak robi, to normalne, maluchy "odkrywają", że mają ręce (; i same się uspokajają, jak je ssą. mój się w ogóle teraz ślinić zaczyna :D

Moja tez ssie piastke jak jest głodna lub chce smoczka

P.olga ooo dokładnie moja tez zaczyna się slinic. Mały ślimak zostawia zawsze ślady na moim ramieniu hihi a to dopiero będzie śmieszne jak zaczną raczkowac wtedy codziennie będzie mycie podłogi bo małe ślimaki będą zostawiać ślady :D :D :D

U nas to samo, pełno sliny wszędzie Na mnie, na niej i dookoła niej. A piastke tez zjada i to nawet odrazu po jedzeniu. P doktor się śmiała ze ząbków szuka :D :D

A czy Wasze dzieci też tak:
1) "Gadają" przez sen? Moja krzyczy, płacze, mruczy, gaworzy itd. nie otwierając oczu :) Dziś pobiła samą siebie, bo wstawaliśmy do niej chyba z 6 razy myśląc, że się obudziła, a ta śpi w najlepsze z uśmiechem na twarzy :)
2) "Chodzą" po całym łóżku przez sen? Moja tak jak już pisałam, potrafi z lewego boku przewrócić się przez sen na plecy, prawy bok i brzuch (co ciekawe nie umie tego robić na jawie, albo przynajmniej nigdy nie zaprezentowała nam tego). Ostatnio zastaliśmy ją uwaga obróconą w łóżku do góry nogami!!!! Mąż nie chciał mi uwierzyć, że odłożyłam ją normalnie i się przekręciła, myślał, że go wkręcam. Musieliśmy jej trochę ograniczyć przestrzeń w łóżeczku kojcem z motherhood, bo bidna sama się tymi akrobacjami wybudzała.

reklama
Do góry