reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2015

Hej kochane .. U nas na wiosce rewolucja bo centralne zakladamy dla babki ... Meczymy sie z kolka codzienie i nie mam juz sily... A chrzciny u nas 13 wrzesnia i na 36 osob
... Sama rodzina najblizsza z dziecmi ... A jeszcze do tego ciagle inhaluje mlodego bo katar nie przechodzi mu i pewnie w poniedzialek do lekarza ... A to moja kiecka na chrzciny ...a drugie to z chrzcin majeczki

miałam taką samą na weselu mojego brata ciotecznego (; bardzo ładnie się układa.

my dziś też mamy kiepski dzień, jakoś wszystko mi się rozwleka, czas przez palce przelatuje, a rano mały tak niefortunnie ulał, że ubrudził siebie, mnie, koc i kanapę /: od rana piszę teksty, nie miałam nawet czasu się umyć ani odkurzyć, a już kocim włosem parkiet zarasta...

reklama
aaa, dziewczyny, jak z waszym zasiłkiem? ja małego urodziłam 4 lipca, komplet dokumentów ZUS dostał 25 lipca i do tej pory nie dostałam pieniędzy /: zaczynam się mocno wkurzać.

aaa, dziewczyny, jak z waszym zasiłkiem? ja małego urodziłam 4 lipca, komplet dokumentów ZUS dostał 25 lipca i do tej pory nie dostałam pieniędzy /: zaczynam się mocno wkurzać.

ja dokumenty zlozylam pod koniec lipca i dostalam dopiero w sierpniu 2 razy za lipiec i sierpien
25 mi wyplacili ijak dzownilam to maja co miesiac tak wyplacac. Mozesz sobie na infolinie zadzwonic bo ja dzonilam i mi wszystko powiedziala kiey dostane :-)

Tak wogole to jeśli twoja firma zatrudnia ponad 20 osób to oni powinni Ci wysyłać pieniadze

to nie do końca tak. firma musi zgłaszać do ubezpieczenia ponad 20 osób, żeby to ona wysyłała pieniądze. u mnie to trochę inaczej wygląda, mimo że w firmie jest ponad 50 osób.

Olga spokojnie, ja urodziłam 12.07 papiery zanioslam 18 i dalej nic nie dostałam bo jak to Pani w zusie stwierdziła jest sezon urlopowy!

ech, dzięki, trochę mnie pocieszyłaś, chociaż może to dziwnie brzmi (; co za złodziejska instytucja!

to nie do końca tak. firma musi zgłaszać do ubezpieczenia ponad 20 osób, żeby to ona wysyłała pieniądze. u mnie to trochę inaczej wygląda, mimo że w firmie jest ponad 50 osób.

ech, dzięki, trochę mnie pocieszyłaś, chociaż może to dziwnie brzmi (; co za złodziejska instytucja!

Żebyś wiedziała że zlodziejska.. zapytałam Pani czy przez to, że jest sezon urlopowy ja mam nie mieć na " chleb " to tylko wzruszyła ramionami .. sami o głupie 10gr będą ścigać a od siebie nic nie dadzą!

reklama
Hania po szczepieniu przespala dziś pół dnia. Jak nie ona :-) Odnośnie kasy to ja otrzymuję zasiłek macierzyński od pracodawcy.
Kurcze juz nie kupię nic na OLX bez możliwości odbioru osobistego. Zapłaciłam 62zl za używana matę i ani maty, ani pieniędzy. Juz wiem, że laska podała fałszywe dane. Niestety będzie bezkarna, bo policja umorzy śledztwo.... Ehhh

Do góry