reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2015

dorzucając SWOJE zdanie do pieca -
jak jestem pewna swojej decyzji odnośnie każdej rzeczy to jestem pewna i mam w nosie czy ktoś mnie namawia,poucza czy daje mi rady ....
I nie czuję się przez nikogo ani osaczona ani sterroryzowana - oczywiście tutaj .
Karmię tak jak JA wybrałam i to jest MÓJ wybór i moja decyzja, a karmię ściąganym mlekiem ale też mm.
A rady innych forumowiczek traktuję jako ich przezycia i doświadczenia ,a nie namawiania do czegoś ,bo nikt nie stoi z pistoletem przy głowie i nie każe mi nic .

no ale ja mam dużo lat, trójkę dzieci ,które wychowuję tak jak JA uważam i jestem mega asertywna ...

Ostatnia edycja:
reklama
dziewczyny nie wazne jak karmione wazne zeby bylo szczęśliwe
oto moj śmieszek :-D:-D 11902445_950476765023593_5998214769653873500_n.jpg

Załączniki

• 11902445_950476765023593_5998214769653873500_n.jpg
    11902445_950476765023593_5998214769653873500_n.jpg
    17,5 KB · Wyświetleń: 58
Rozpętałam burzę :/ Ja myślę, że to wina internetu i tego, że czasem słowo pisane się inaczej odbiera niż mówione. Może ustalmy raz na zawsze:
- oba sposoby karmienia są OK jeśli odpowiadają mamie i dziecku (a właściwie trzy sposoby licząc karmienie mieszane) - każdy sposób ma swoje zalety i wady.
- mamy, które karmią MM - nie bierzcie każdej pochwały KP, czy namawiania kogoś do takiego karmienia jako czegoś co ma Wam sprawić przykrość, czy pokazać, że Wasz sposób karmienia jest gorszy.
- mamy, które karmią KP - nie każdy ma chęć, cierpliwość, możliwości żeby karmić piersią i czasem jest to świadomy wybór, czasem nie - warto mieć po prostu trochę wyczucia czasem, żeby kogoś nie urazić :)

Olga - a Ty się tu nie obrażaj i z nami nie żegnaj! Szkoda by była, gdybyś nas opuściła. Zżyłam się z Wami wszystkimi w sumie i mam nadzieję, że nikt nas nie opuści.

Blacksilk i Klara - karmicie i MM i KP - możecie coś (może w wątku o karmieniu, żeby tu nie zaśmiecać) opisać więcej jaki macie system? Ile karmicie piersią, ile mm, czy na przemian, czy np. w nocy mm a w dzien kp?

Rozpętałam burzę :/ Ja myślę, że to wina internetu i tego, że czasem słowo pisane się inaczej odbiera niż mówione. Może ustalmy raz na zawsze:
- oba sposoby karmienia są OK jeśli odpowiadają mamie i dziecku (a właściwie trzy sposoby licząc karmienie mieszane) - każdy sposób ma swoje zalety i wady.
- mamy, które karmią MM - nie bierzcie każdej pochwały KP, czy namawiania kogoś do takiego karmienia jako czegoś co ma Wam sprawić przykrość, czy pokazać, że Wasz sposób karmienia jest gorszy.
- mamy, które karmią KP - nie każdy ma chęć, cierpliwość, możliwości żeby karmić piersią i czasem jest to świadomy wybór, czasem nie - warto mieć po prostu trochę wyczucia czasem, żeby kogoś nie urazić :)

Olga - a Ty się tu nie obrażaj i z nami nie żegnaj! Szkoda by była, gdybyś nas opuściła. Zżyłam się z Wami wszystkimi w sumie i mam nadzieję, że nikt nas nie opuści.

Blacksilk i Klara - karmicie i MM i KP - możecie coś (może w wątku o karmieniu, żeby tu nie zaśmiecać) opisać więcej jaki macie system? Ile karmicie piersią, ile mm, czy na przemian, czy np. w nocy mm a w dzien kp?

Amen ;-)

reklama
U nas obowiązkowo przewijak,trzy nowe paluszki to był rekord... Teraz już głupia nie jestem,podkładam ręczniki papierowe i czekam jakiś czas aż strzeli ewentualną kupę lub siusiu. Co do siusiu z dziewczynka przekichane trochę bo leje pod siebie i wszystko leci pod plecki,trzeba ubranko podciągnąć wysoko,z czasem zrozumiałam... :-)

Do góry