reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2015

5w1 i moj biedak mial krzyk mozgu po nim placz przez caly dzien od szczepienia i w nocy drrzenie nog ... Szczeze bym wybrala wsio osobno ale ze to wczesniak to dostal 5w1 za free ...

ewczis- to nie krzyk mozgu- to jes tciezkie neurologiczne powiklanie polaczone z innymi objawami
byc moze byl to nieutulony placz dziecka -tez poszczepienne powiklanie, fakt jego wystapienia powinnas zglosic lekarzowi prowadzacemu

co do szczepien ja szczepie, ale wszystko osobno, tzn najpierw wzw, potem 5w1-ze wzgledu na krztusiec i konserwanty, jest ich w sumie mniej niz w tych refundowanych, inna generacja, potem rotawirusy i chyba pneumokoki, meningo rozwazam, ale chyba odpuszcze

reklama
Dziewczyny a ile wy macie km nad morze też bym z chęcią pojechała ale 600km z takim maluszkiem jakoś mnie przeraża....

Moriam a jak się chce oddzielnie tak jak ty to trzeba w przychodni powiedzieć bo ja zrozumiałam że na jednej wizycie mała dostanie wszystko no poza pneumo i meningo?

Dziewczyny a ile wy macie km nad morze też bym z chęcią pojechała ale 600km z takim maluszkiem jakoś mnie przeraża....

Moriam a jak się chce oddzielnie tak jak ty to trzeba w przychodni powiedzieć bo ja zrozumiałam że na jednej wizycie mała dostanie wszystko no poza pneumo i meningo?

ja mam około 400km..i chciałabym się wybrać jeszcze w tym roku. No ale we wrzesniu na pewno czeka mnie trasa pod tychy do rodziny z zaproszeniami na chrzciny .. zobaczymy jak to bedzie

Hej dziewczyny, jesteśmy już w końcu w domu dzięki za kciuki najwyraźniej pomogły:) W. miał porobione chyba wszystkie badania krwi i moczu i wyobraźcie sobie ,że nic nie wykazaly. Trzymali nas od piątku dostawałnw kroplówce glukozę i elektrolity i rozwolnienie przeszło. Wydaje mi się, że samo z siebie te kroplówki były raczej by się nie odwodnił. Jak zakładali mu wenflon i pobierali krew to płakałam razem z nim. Nikomu nie życzę by taki maluszek trafił do szpitala serce matki pęka.

po rozmowie z lekarzem
my bierzemy 5 w 1 lub 6 w 1 - inna generacja ,łagodniejsze dla dziecka
potem pneumo -bo mam starszaki placówkowe
potem meningo-jw,poza tym boje sie meningokoków bo umieralność na nie jest mega duża.

nie bierzemy rota.

600 km mam :) zajechalismy w 7h, a malutka była bardzo grzeczna w podróży :)

Olga a czemu tych dodatkowych nie będziesz brała?
Ja już mam metlik w głowie z tymi szczepieniami Klara a Ciebie jaki powód że na rotawirus nie chcesz?

My szczepimy na wszystko. Taka podjęliśmy decyzję a czy jest dobra sama nie wiem. W tej kwestii zaufalam znajomemu pediatrze który swoje dzieci szczeoi również na wszystko. Temat szczepień jest trudny i każda decyzja z nimi związana jest dobra.

reklama
Mnie lekarka powiedziała, że jeśli coś odpuścić to rota, bo tutaj to jedynie biegunka grozi, fakt może skończyć się szpitalem, ale to łatwe do ogarnięcia
Za to ponoć zakażenie np.pneumokokami jest dużo bardziej niebezpieczne. Tez raczej zaszczepimy na wszystko.

Do góry