reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2015

Moja też posapuje. A ostatnio po karmieniu coś tak charczala, że się wystraszyłam. Okazało się ze po prostu po kichnięciu jej to przeszło, pewnie nie umie odksztusić śliny z mlekiem jeszcze.

reklama
U nas też tak mała czasem chrząka i sapie. Ale u nas codziennie po nocy ma przytkana jedna dziurkę w nosku i odciagam katarkiem bo to takie klejące glutki...

Dziewczyny to normalne że skóra noworodka się łuszczy i nie oznacza, że jest sucha. Najgorzej jest po kąpieli, bo kąpiel wysusza, więc najlepiej ograniczyć mycie;) Tej łuszczącej skóry nie trzeba niczym smarować, samo przechodzi.

Matko jak gorąco...

Ja umyłam dziś w rossmannowym babydream i dałam balsam pharmaceris.. Skóra już lepiej wygląda. Przy okazji zamówię w tesco ten olej z pestek winogron co pisała olga bo w sumie fajnie by było ją w czymś naturalnym kąpać.

Kurde wisi mi mała dziś na cycku strasznie, karmię ją chyba co 40 min, nie jest to kwestia upału raczej, bo jak pisalam, mamy klimę i w mieszkaniu jest około 25 stopni. Pociamka 10-15 min, zasypia, buzia zamknięta - nie da sobie wcisnąć więcej, po czym odkładam ją do łóżeczka, po 10 min się budzi i to samo. Przerobiłam już chyba 4 czy 5 takich cyklów... W takich chwilach mam ochotę przejść na butlę :( Właśnie usnęła 5 min temu męzowi na rękach a teraz znowu się obudziła...

Ostatnia edycja:
reklama
Ja umyłam dziś w rossmannowym babydream i dałam balsam pharmaceris.. Skóra już lepiej wygląda. Przy okazji zamówię w tesco ten olej z pestek winogron co pisała olga bo w sumie fajnie by było ją w czymś naturalnym kąpać.

Kurde wisi mi mała dziś na cycku strasznie, karmię ją chyba co 40 min, nie jest to kwestia upału raczej, bo jak pisalam, mamy klimę i w mieszkaniu jest około 25 stopni. Pociamka 10-15 min, zasypia, buzia zamknięta - nie da sobie wcisnąć więcej, po czym odkładam ją do łóżeczka, po 10 min się budzi i to samo. Przerobiłam już chyba 4 czy 5 takich cyklów... W takich chwilach mam ochotę przejść na butlę :(
Thriade ja tak wczoraj miałam ze cały czas młody na cycku wisiał[emoji4] dzisiaj natomiast spał ładnie w dzień[emoji4] dziewczyny czy smarowaliscie czymś pępek jak odpadł[emoji11]

Do góry