reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2015

Oj mnie tez wkurwil nie dawno moj M ... Poprosilam go zeby malemu dupke przewinol ( nigdy tego nie robil , malo co robi przy nim) a ten do mnie jak nie skoczy ze czemu go budze sie nie wyspie i ze on nie jest od tego...no dobra ryczacego malego bujalam na rece a druga sie sciagalam bo kajtek byl tak glodny ze cyca schwycic nie mogl ... Poprosilam go zeby muchy powybijal powiedzial wziol i wyrzucil lapke mowiac ty mi nie nagrozisz... To jest normalne chyba nie ...

powinnaś zapytać swojego faceta od czego w takim razie jest, dla mnie takie odzywki w związku są niedopuszczalne, to jest oznaka braku szacunku. że niby Ty jesteś od pieluch, a on od wyższych celów?

a ja na małego nie mogę narzekać, w nocy śpi jak anioł (budzi się co ok. 3,5 godz., a czasami to nawet co 4-5), w ciągu dnia ma drzemki, ale raczej krótkie, takie po 1-1,5 godz., ale jak nie śpi, to sobie leży i macha kończynami albo gada :)

reklama
Hej, hej! Pare dni mnie nie bylo tutaj, bo goscie i goscie. Jutro juz jada wiec troche sie poluzni w koncu. Teraz pojechali troche do miasta to mam chwile dla siebie. Co do ropiejacych oczek to chyba bez sensu ladowac do nich antybiotyk. My tu mielismy okropny problem z oczkami, ale tutaj antybiotykow tak o nie przepisuja wiec kazali tylko przemywac. Wygladalo to strasznie, ale w koncu samo przeszlo bez zadnych lekow. Masowalam tylko kaciki oczu i przemywalam sola fizjologiczna.

Blacksilk - Bardzo, ale to bardzo sie ciesze ze nie potwierdzila sie najgorsza wersja. Nadal mocno trzymam kciuki, zebyscie szybko byly w domu :)

Ewczis - Nie daj sie! Moj moze i tez nie przebiera, ale jak wyszlam na zakupy to i mleczko dal sciagniete i przewinal. Jak go na karmie to sam sie wyrywa zeby go wziac na odbicie, nosi, przytula i bardzo duzo mowi do niego. Sam sie co rusz pyta czy chce cos porobic to on sie malym zajmie. Musisz swojemu uswiadomic, ze zrobienie dziecka to nie wszystko a rodzicielstwo nie polega na tym ze TY masz wszystko robic, tylko to wspolna opieka i wzajemna pomoc. Wez ta lapke i sama go zdziel co by sie obudzil ;-)

Dzięki za wsparcie. Po prostu jakoś tak z dnia na dzień przestała spać w łóżeczku i nie możemy się z tym ogarnąć. Od rana nie miałam kiedy nawet się wykąpać. Śniadanie zjadłam z nią przy cycu, teraz tez pisze z telefonu jedna ręką. Bolą mnie sutki, całe są takie zmacerowane,różowe. Zaczynam żałować ze rozkręciłam laktacje i nie karmie mm. Potem oczywiście sama się ganie, że to dobrze ze je moje mleko i powinnam się cieszyć, że mogę ją karmić. Mam strasznie duże piersi i np. próbuje ją na leżąco karmić w nocy to sutek jej wypada z buzi i dziś trwało to bite 2h zanim się najadla. Chyba zrezygnuje z tej pozycji i będę ją karmić w nocy na siedząco żeby to krócej trwało.

Thriade ja z karmieniem na lezaco mam podobny problem bo noszę miseczkę i. Czasami nam się udaje, ale jak mam siłę to wolę usiąść na krześle i wygodniej nakarmić. Brodawki z biegiem czasu przestaną cie boleć. U nas teraz też zaczął się problem z zasypianiem. Zaczynam go uczyć, ale z drugim latający i wrzeszczacym dzieckiem nie jest łatwo. Poza tym młody nie rozróżnia jeszcze do końca nocy i dnia.
Życzę Wam siły na dziś. U nas ma być 24 st. Jedziemy nad jeziorko.

Jak tak dalej pójdzie z tym moim zatruciem to zaraz wrócę do wagi sprzed ciąży;)

Thriade a jak sobie podłożysz poduchę po plecy i się odchylisz do tyłu? Mi się też zdarzało karmić górną piersią na leżąco.

U nas pępowina się nadal trzyma, bo ma taki wystający pępek dookoła i nie schnie dobrze. Ciągle tam mokre i zaczerwieniła się skóra. Wizytę mamy w środę, ale się zastanawiam, czy wcześniej się nie umówić.

witajcie:-)
ewcia współczuje wirusa, wracajcie szybko do zdrowia..!:-)
ewczis zachowanie twojego M. jest nieodpowiednie, tak jak olga napisała nie daj się bo nie jesteś tylko od brudnej roboty..
blacksilk super wieści:-) kciuki pomogły:-)
a my już po obiedzie.. dzisiaj mój najmłodszy dał mamie się wyspać i spał 6h jak nigdy:-) po za tym od tego upału ma pełno potówek na zgięciach rączek i pod pieluszką.. kąpie go w krochmalu ( położna mi zaleciła) i jest lepiej.. a z tego co wiem upały mają potrwać do 25go więc się pomęczymy jeszcze troche..

Blacksilk baaardzo się cieszę, nasze kciuki jak zwykle czynią cuda:-).

Ewcia wracajcie do zdrowia szybciutko.

Ewcizs nie daj się i walcz, wychowanie dziecka to nie jest łatwe zadanie i mąż musi się ogarnąć i ci pomóc.

Hej, hej! Pare dni mnie nie bylo tutaj, bo goscie i goscie. Jutro juz jada wiec troche sie poluzni w koncu. Teraz pojechali troche do miasta to mam chwile dla siebie. Co do ropiejacych oczek to chyba bez sensu ladowac do nich antybiotyk. My tu mielismy okropny problem z oczkami, ale tutaj antybiotykow tak o nie przepisuja wiec kazali tylko przemywac. Wygladalo to strasznie, ale w koncu samo przeszlo bez zadnych lekow. Masowalam tylko kaciki oczu i przemywalam sola fizjologiczna.

Blacksilk - Bardzo, ale to bardzo sie ciesze ze nie potwierdzila sie najgorsza wersja. Nadal mocno trzymam kciuki, zebyscie szybko byly w domu :)

Ewczis - Nie daj sie! Moj moze i tez nie przebiera, ale jak wyszlam na zakupy to i mleczko dal sciagniete i przewinal. Jak go na karmie to sam sie wyrywa zeby go wziac na odbicie, nosi, przytula i bardzo duzo mowi do niego. Sam sie co rusz pyta czy chce cos porobic to on sie malym zajmie. Musisz swojemu uswiadomic, ze zrobienie dziecka to nie wszystko a rodzicielstwo nie polega na tym ze TY masz wszystko robic, tylko to wspolna opieka i wzajemna pomoc. Wez ta lapke i sama go zdziel co by sie obudzil ;-)

Ja dostałam antybiotyk w kroplach. Wcześniej pobrali wymaz i zrobili badanie.W sumie nawet o to nie prosiłam. Zablokowany kanalik to nie to samo co infekcja bakteryjna. To drugie może wyleczyć tylko antybiotykiem.

Ostatnia edycja:
reklama
U nas w sumie lepszy dzień, chociaż noc mocno średnia :/ Mamy trochę kurczę dalej problem z ulewaniem, myślałam, że już jest lepiej ale dziś młoda dała popis :( Najgorsze jest to, że dwa razy to tak jej się ulało "z rozpryskiem" i jak czytam to tak pod ciśnieniem to się kwalifikuje już pod wymioty.. Nie wiem co o tym sądzić. Generalnie czasem jej się ulewa tak niezauważalnie tzn. ani ona nie marudzi i się nie spina, ani nie jest tego dużo - dopiero po chwili widzę, że ma ślad na buzi, a czasem właśnie tak grymasi, wybudza się i chluśnie tak dość obficie - nawet po godzinie od karmienia. Po czym widać na twarzy ulgę i się domaga dalej cyca :/ W ogóle to gdzieś przeczytałam, żeby ulewających dzieci nie przekarmiać - ale jak to kontrolować przy karmieniu piersią? Przecież jej nie zakręcę nagle kurka...

Do góry