reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2015

Mam pytanie do dziewczyn,których maluszkom ropiało oczko.Położna poradziła masować kącik oczka i przecierać solą fizjologiczną,ale nie skutkuje.

Mieliśmy ten sam problem. Również zaleciła masować kącik i sól fizjologiczna. Ale po pary dniach było tak samo. Skończyłam u pediatry i antybiotyku do oka. Przeszło pięknie :)

reklama
Mam pytanie do dziewczyn,których maluszkom ropiało oczko.Położna poradziła masować kącik oczka i przecierać solą fizjologiczną,ale nie skutkuje.

Też miałam ten problem. Polozna zalecila przemywac zimna przegotowana wodą i wkraplac -wiem to trochę dziwne- mleko z piersi,po dwóch razach przeszlo. Niestety okazało się że to jednak infekcja bakteryjna i po dwóch tyg wróciło,teraz mam antybiotyk.

Też miałam ten problem. Polozna zalecila przemywac zimna przegotowana wodą i wkraplac -wiem to trochę dziwne- mleko z piersi,po dwóch razach przeszlo. Niestety okazało się że to jednak infekcja bakteryjna i po dwóch tyg wróciło,teraz mam antybiotyk.
ech, mamy to samo i kazała wkraplać sól fizjologiczną, ale to nic nie daje, więc chyba po antybiotyk się przejdziemy /:

Dziewczyny ktore mają problem z suwaczkami - napiszcie mi jakie błędy sie wyświetlają a postaram sie pomóc. Kod błędu pojawi sie powyżej okna z Waszą sygnaturą

Dziewczyny ktore mają problem z suwaczkami - napiszcie mi jakie błędy sie wyświetlają a postaram sie pomóc. Kod błędu pojawi sie powyżej okna z Waszą sygnaturą po tym jak wkleicie kod i spróbujecie zaktualizować

Nooooo ja mam dokładnie jak pani.olga.
Są dwie opcje albo twoje dziecko ma zapchany kanalik i czasem to nawet trwa do 1 roku i jak nie przejdzie trzeba przedmuchiwac. Nie wiem dokladnie jak to wygląda.
Albo infekcja bakteryjna jak u nas i objawy jakie wymienila Olga. I wtedy musowo antybiotyk.

Pewnie na antybiotyku się skończy.Jak płacze to właśnie tylko to jedno oko mu łzawi.Zauważyłam że ma te problem już od szpitala,a ja głupia myślałam,że przejdzie:zawstydzona/y:

reklama
A co tu taki spokój ?
Moja malutka właśnie wstała z 2 godzinnej drzemki i zajada się " obiadem " hehe
U was też taki upał ? Na dworze mam 38 stopni juz a w domu 31 .. umieramy

Do góry