reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2015

reklama
Ewczis śliczny Twój synuś! A próbowałaś karmić przez nakładki?

Ola mój też jak nie śpi to cały czas marudzi i albo wisi na cycu albo ewentualnie rączki. Z reguły siędzę z nim przy piersi i tak sobie siedzimy.

Ola mój też jak nie śpi to cały czas marudzi i albo wisi na cycu albo ewentualnie rączki. Z reguły siędzę z nim przy piersi i tak sobie siedzimy.

Probowalam karmic przez nakladki tylko ze moj synus ich nie toleruje teraz nie chce brac cycka wogule jest wielki placz

My też wisimy przy cycu i czekamy aż młoda usnie. Tyle ze to takie błędne koło jest. Oba je i trochę usypia, chce ja odbić to się wybudza. Albo je, robi kupkę i znowu ja trzeba przewijać i się wybudza. Zastanawiam się czy dla świętego spokoju nie przejść w nocy na butelkę (trochę wcześniej odciągnąć pokarm i jej dać).

ej, bo nam ten ortopeda wypada dopiero jak mały będzie miał 2,5 miesiąca /: myślicie, że powinnam to olać i go zapisać prywatnie?

No u nas tez tak jak u Thriade i właśnie butelka pomaga. Ale laktatorem to różnie u mnie bywa. Nieraz i setkę ściągam a czasem ledwo 40-50 ml i wtedy mm dodatkowo.

Pani.Olga my też mamy termin na usg bioderek aż na 21 września, ale i nas było zalecenie do 12 tyg życia i się zmieścimy bo wtedy będzie 10 tyg mała miała.

Ostatnia edycja:
Dobrze ze jesteście :) umowilam juz mała na usg bioderek na czwartek oczywiście prywatnie bo na nfz termin jak mała będzie miała 11 tygodni! masakra ze służba zdrowia. Co do karmienia trzeba cierpliwości a z czasem dziecko samo się wyreguluje. My teraz jemy co 2.5-3 h w dzień w nocy dłuższe przerwy. Ja nie zawsze mała odbijam tylko kładę ją na boku, wtedy jej nie rozbudzam. Na początku odbijalam ale nawet jak miałam ja 20 min w pionie to nie bekla :p

reklama
W UK nie robia USG bioderek. Pytalam o to jeszcze w szpitalu jak lekarka go badala przed wypisem i powiedziala, ze tylko jak cos jest nie tak, a u Szymcia jest ok. Nie wiem o co chodzi z tymi roznicami w badaniach, czemu w PL obowiazkowo wszystkie dzieci a tu nie...

Do góry