reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2015

a wlasnuie apropo usg przez brzuch. jako ze ja pierwszy raz w ciazy i nic nie wiem to mam pytanie do usg w ciazy tez przed wizyta trzeba duzo wypic tak jak do usg brzusznego?;p

reklama
dlatego sie pytam bo ja nie wiem:p wiem ze jak mialam usg brzucha kiedys to musialam duuuzo wypic ale to chyba dlatego ze i pechez sprawdzaja.. wiec tu chyba tak nie trzeba:p

A1990 ja myślałam że na odwrót raczej trzeba być po siusiu niż się tak napoić........ ja pytałam ostatnio kiedy bedzie usg przez brzuch i powiedziała mi że właśnie na następnej wizycie w 12 tc i dodała że przez dopochwowe i tak lepsze widoki

A1990 ja myślałam że na odwrót raczej trzeba być po siusiu niż się tak napoić........ ja pytałam ostatnio kiedy bedzie usg przez brzuch i powiedziała mi że właśnie na następnej wizycie w 12 tc i dodała że przez dopochwowe i tak lepsze widoki

:p ja sie wlasnie daltego pytalam bo nigdy nie mialam usg ciazowego przez brzuch;p jedynie doswiadczenia z normalnego usg brzucha gdzie duzo trzeba bylo wypic;p dlatego wolalam sie upewnic:)

A1990 nie trzeba się specjalnie przygotowywać :) wszystko co jest potrzebne będzie na miejscu u doktorka. Żel i głowica z usg potem papier do starcia żelu :).

Ja też nie pamiętam kiedy było usg brzucha ale też słyszałam od mojego gin że do pochwowe lepsze bo dokładniejsze no i wiadomo taka wczesna ciąża można by jej nie zobaczyć na zwykłym usg :)

Czy któraś z was korzystała z detektora tętna płodu?

Ja nawet nie wiem co to detektor tętna płodu, brzmi ciekawie- powiedzcie coś więcej :)

Jej mój dzień minął i tak jakoś lepiej bo chociaż pojechałam po zakupy! ( sukces) ale co później znowu nic nie zrobiłam, święta wielkimi krokami ida a ja jestem w czarnej d**** :( taki len mnie dopada ze nawet choinki mi się niechce ubrać gdzie tak bardzo lubiłam to robić..

witajcie :)
ale jestem szczęśliwa widziałam dziś swoje maleństwo, już jest taki duży ma 2,59cm i teraz wyszło że termin mam na 13lipca więc różnica niewielka( 4 dni) wszystko jest w porządku serduszko ładnie bije.. teraz następna wizyta 15 stycznia :) jestem przeszczęśliwa bo tak się martwiłam:)

reklama
Do góry