reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2015

a wlasnuie apropo usg przez brzuch. jako ze ja pierwszy raz w ciazy i nic nie wiem to mam pytanie do usg w ciazy tez przed wizyta trzeba duzo wypic tak jak do usg brzusznego?;p

reklama
dlatego sie pytam bo ja nie wiem:p wiem ze jak mialam usg brzucha kiedys to musialam duuuzo wypic ale to chyba dlatego ze i pechez sprawdzaja.. wiec tu chyba tak nie trzeba:p

A1990 ja myślałam że na odwrót raczej trzeba być po siusiu niż się tak napoić........ ja pytałam ostatnio kiedy bedzie usg przez brzuch i powiedziała mi że właśnie na następnej wizycie w 12 tc i dodała że przez dopochwowe i tak lepsze widoki

A1990 ja myślałam że na odwrót raczej trzeba być po siusiu niż się tak napoić........ ja pytałam ostatnio kiedy bedzie usg przez brzuch i powiedziała mi że właśnie na następnej wizycie w 12 tc i dodała że przez dopochwowe i tak lepsze widoki

:p ja sie wlasnie daltego pytalam bo nigdy nie mialam usg ciazowego przez brzuch;p jedynie doswiadczenia z normalnego usg brzucha gdzie duzo trzeba bylo wypic;p dlatego wolalam sie upewnic:)

A1990 nie trzeba się specjalnie przygotowywać :) wszystko co jest potrzebne będzie na miejscu u doktorka. Żel i głowica z usg potem papier do starcia żelu :).

Ja też nie pamiętam kiedy było usg brzucha ale też słyszałam od mojego gin że do pochwowe lepsze bo dokładniejsze no i wiadomo taka wczesna ciąża można by jej nie zobaczyć na zwykłym usg :)

Czy któraś z was korzystała z detektora tętna płodu?

Ja nawet nie wiem co to detektor tętna płodu, brzmi ciekawie- powiedzcie coś więcej :)

Jej mój dzień minął i tak jakoś lepiej bo chociaż pojechałam po zakupy! ( sukces) ale co później znowu nic nie zrobiłam, święta wielkimi krokami ida a ja jestem w czarnej d**** :( taki len mnie dopada ze nawet choinki mi się niechce ubrać gdzie tak bardzo lubiłam to robić..

witajcie :)
ale jestem szczęśliwa widziałam dziś swoje maleństwo, już jest taki duży ma 2,59cm i teraz wyszło że termin mam na 13lipca więc różnica niewielka( 4 dni) wszystko jest w porządku serduszko ładnie bije.. teraz następna wizyta 15 stycznia :) jestem przeszczęśliwa bo tak się martwiłam:)

reklama
Do góry