reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2015

Madziuuula, a co tam w tym artykule takiego strasznego było? Pierwszy dzidziuś to normalnie luz blues. W połogu leżysz z maluchem przy piersi, drzemiecie sobie razem, czasem trzeba przewinąć i przy okazji pępek przemyć i co kilka dni myjesz, co to za filozofia;) a tak to się patrzysz i zachwycasz:D Warto sobie w necie Zawitkowskiego pooglądać, ja dziecko nosić i przekładać, żeby krzywdy nie robić. Np. masę ludzi nosi dzieci w pionie, a przez około pierwsze pół roku tego robić nie wolno.

Niemusisznic ja w pierwszej ciąży miałam państwowo 4 usg: 6tydz, 12tydz, 20tydz, 38tydz, w drugiej już tylko 3 bez tego pierwszego, ale w obu ciążach miałam jeszcze dodatkowe - raz bo plamienie, dwa sprawdzić czy wchłonął się krwiak.

MamaPatryka a 80-120 to nie jest normalne w ciąży?

Karolina ja od 4 lat karmię lub w ciąży jestem więc leczę się tylko naturalnie. Kanapki z surowym czosnkiem, herbata lipowo-malinowa z miodem i cytryną, syrop z cebuli i takie tam. Jedyny lek, który używam, bo można - tantum verde do psikania gardła.

U mnie dzień bardzo przyjemny, ale wkurza mnie już ukrywanie ciąży, bo chciałabym żeby mnie traktowali ulgowo, hehehe, a poza tym już taki brzuch mam (wrzucam foto w wątku brzuchowym), że muszę wciągać, żeby nie było widać:)

reklama
Hej kochane, ja dzisiaj zwłoki.. dosłownie musze powiedzieć ze czuje się jak ścierka.. Poszłam spać o 22, obudziłam się o 2.43 i leżałam i patrzyłam się w sufit.. przysnelam o 5 a o 5.10 zadzwonił budzik. Tak mi się niechce siedzieć w tej cholernej pracy :( i przez to czuje, ze to będzie okropny dzień :((

Noo, dzisiaj to moje myślenie spada tylko do tego ze to dopiero środa, że jeszcze najgorsze może być przedemna i jeszcze w domu tyle rzeczy do zrobienia :( :D

Hej dziewczyny

Młoda padła mi ok 19 :szok: i z przejściem do nas ok 23 dopiero teraz wstała nie byłam gorsza i przed 21 też poszłam lulu ;) z tym że ok 4 mnie pęcherz popędził a potem spać nie mogłam prawie godzinę no ale wyspana jestem rewelacyjnie :)

Któreś mają dzisiaj wizytę? :)

Porządków ciąg dalszy.. :)

Dziewczyny to co z Tą kawą? Muszę specjalną kupować czy moją rozpuszczalną z mlekiem mogę? (Ja robię z jednej łyżeczki-zawsze piłam słabą :) )

Kurde i tak mi się dłużyć do tej następnej wizyty teraz będzie ehh :/ dopiero 29.12 ehh mam nadzieję że z fasolką wszystko ok.

A.. młodą będę puszczać od stycznia do przedszkola :) chyba już się zdecydowałam gdzie, muszę jeszcze je obejrzeć od góry do dołu bo opinie na necie szału nie robią wręcz odstręczają ale są też bardzo stare a od tamtej pory cisza jak makiem zasiał

Są mamy które puszczały prywatnie do przedszkola? Na co zwracałyście uwagę?

Angi widzę ze my równo z wizytami idziemy, ja też 29.12 :))

Co do kawy to tak ja pije taka z jednej łyżeczki ( rozpuszczalnej ) pół szklanki mleka. Oglądałam programy O matko mamo to ja ( polecam świetny program ) który prowadzi bosadzka ta od wiem co jem i mowila ze można jedna kawę wypić :) tylko wiadomo nie taka mocna parzoche.. :D

Ja też piję jedną kawę, ale nie codziennie i słabą parzoną.

Angi - nasz starszy poszedł w tym roku do przedszkola, ale nie wiem, czy Ci pomogę, bo dla nas najważniejsze było: żeby nie był do niczego zmuszany i żeby traktowali go na równi i z szacunkiem i wybraliśmy przedszkole demokratyczne. Jest to też szkoła i 18 dzieci od 3 do 12 lat razem egzystuje. Synek kocha to miejsce i nie chce wychodzić. A i ważne przez większość czasu są dwie dziewczyny na 8 przedszkolaków.

no, tak narzekałam na brak mdłości i dziś rano mnie tak zmuliło, że ledwo powstrzymałam wymioty. a teraz jadę metrem i mi nieprzyjemnie na żołądku.

reklama
Do góry