reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2015

Ewa to duzo tego mleka odciągasz. Jak moja mała miała gdzieś 1,5 mies to zrobiłam eksperyment bo młoda cały czas przy cycku wisiała i płakała. Jej dawałam mm a sama odciagalam laktatorem elektrycznym. Przez cały dzien odciagnelam 60ml z obu piersi!!!!

reklama
A ja z jednego sciagania 100 ml... Ale juz Ograniczyla picie i malego do cyca jak teraz go mam ale i tak musze choc troche sciagbac mleka w cycow bo duzo jest ....Tak dla ulgi chodz ....

Ewczis zakaz picia wody????? A ile niby pijesz? Jeżeli to przez nawał to nie słuchaj po prostu nie odciągaj wszystkiego gdy nie potrzeba, a tylko odrobinę do ulgi w piersiach. Laktacja się sama unormuje i picie wody ma gucio do tego. Mam czasem wrażenie, że żyjemy w średniowieczu...

Ewa to duzo tego mleka odciągasz. Jak moja mała miała gdzieś 1,5 mies to zrobiłam eksperyment bo młoda cały czas przy cycku wisiała i płakała. Jej dawałam mm a sama odciagalam laktatorem elektrycznym. Przez cały dzien odciagnelam 60ml z obu piersi!!!!
Wg mojej położnej też picie wody nie ma na to wpływu! Nie powinnaś sobie absolutnie odmawiać picia jeśli czujesz pragnienie. Tylko tak jak dziewczyny piszą, mniej odciągać, bo to działa na zasadzie popyt / podaż. Im więcej odciągasz, tym więcej produkujesz.

Olga to miły weekend macie :-) oby autka działało już :)
Wichurka jak Mati miał ok 3-4 m-ce to rano przystawiałam go do jednej piersi a z drugiej musiałam odciągnąć bo mnie aż bolało i wtedy butla z laktatora na raz nie starczała a tam 150 ml :szok::-D ok 180 ml z jednej piersi dawałam rade odciągnąć i to nie do końca tylko do ulgi właśnie. Położna mówiła, że bliźniaki miałam mieć ;-)
Ewczis pij jak cie suszy ja piłam jak karmiłam na początku i po ok 5l/dzień a laktacja ci sie unormuje maluszek to zrobi, a mleka nie wylewaj moze inne dziecko skorzysta powiedz położnym o tym.
Thriade masz racje ale nie wolno pić za mało wody bo wtedy robimy dla siebie cos złego.
Ola dobrze, ze nic sie nie stało uważaj na siebie.

My po obiadku u mamy, zakupach wiec biore sie za ciasta... ufff

Ja pilam i wodę i herbatki na laktację i dziecko przystawialam co chwila i nie chciała mi za bardzo ruszyć ta laktacja:( cóż zobaczymy jak przy drugim bedzie...

Klaudia wydaje mi się że mogą się sączyć tak jak wcześniej dziewczyny pisały, ale może wyślij męża do apteki po te testy na wody płodowe dla pewności

reklama
Do góry