reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2015

Blacksilk, gratulacje! :)
Ewczis, trochę za bardzo panikujesz, nie możesz się tak wszystkim stresować, bo to niedobre dla Ciebie i dziecka. na spokojnie :)

reklama
Ale ale ... wierzycie ze w pelnie duzo kobiet rodzi ???? Bo 2 lipca ma byc :D

zapytalam o to znajomego ratownika medycznego, machnal reką i powiedział że zawsze w pełnie są najgorsze dyżury bo świry wszelkie sie ujawniają a ciężarne rozpakowują się na wyścigi

Cześć Ciocie :-) Urodziłam się dzisiaj o 8.50. 2445g, 49cm, 10 pkt. Buziaki od Hani . Na razie jestem unieruchomiona, wiec nie piszę więcej.

Gratulacje :-)

Ewczis idź sie upomnij żeby Ci go dali

Gratulacje Blacksilk .... A ja dalej czekam na moje malenstwo ... Powoli zaczynam watpic w to ze go przyniosa mi .... Dziewczyna co ze mna lezy rodzila tego samego dnia co ja ...i maly jej wazy wtyle co moj a oni wychodza do domu..
Zaczynam wariowac juz ....
Kiedyś Ci go przyniosą, przecież tam nie zostanie na zawsze :) Widać może trochę jeszcze potrzebuje "dogrzewania". Rozumiem Cię, instynkt robi swoje i chcesz mieć dziecko przy sobie, ale weź to trochę na logikę i się tym nie dołuj bo nic to nie da. Lepiej żeby Was wypuścili o kilka dni "za późno" niż za wcześnie.

Hej ho:)

Blacksilk gratuuuuulacjeeee!!

Madziula nie porównuję nas do Norwegii:) To po prostu dowód na to, że w PL nadużywa się cesarek.

Ewczis Twój mały pewnie gorzej zniósł Twoją cholestazę. Jak będzie odpowiednia pora to Ci go na pewno przekażą. Trzymam kciuki żeby szybko!

Apropo napięć to mój starszy synek urodzony SN źle rozkładał napięcie, od urodzenia bardzo wysoko podnosił główkę, miał przez to powiększoną lordozę, ale już jest dużo lepiej. Nie był dużo rehabilitowany, ale konsultowany u fizjoterapeuty i w domu z nim ćwiczyliśmy. Do tego ma niedowrażliwość czucia głębokiego. Natomiast młodszy też urodzony SN miał słabe napięcie w tułowiu przez co się rozjeżdżał, dosyć późno zaczął raczkować, siadać i chodzić, siada w literę W i koślawi nogi. Także nie ma reguły, choć może częściej się to zdarza przy CC, ale nie znaczy, że nie zdarzy się przy porodzie SN.

Wichurka za mały przyrost wagi w ciąży niestety odbija się głównie na zdrowiu mamy. U mnie na szczęście nie ma żadnych niemiłych komentarzy, jeżeli coś mówią, to tylko pozytywnie. W moim otoczeniu w ogóle raczej nie spotykam się z osobistą krytyką i ocenianiem, nie tylko w temacie ciąży.

I coś miałam jeszcze napisać, ale nie wiem co:)

reklama
ja to w pracy ciągle słyszałam, że ślicznie wyglądam i mam ładny brzuszek :D ale listonosz mi raz rzucił "ale brzuch, zaraz pani z niego dziecko wyskoczy". to miałam ochotę mu strzelić od razu (; w ogóle irytują mnie komentarze obcych ludzi, którzy mówią do Ciebie jak do znajomego. ja cieszę się tylko, że nikt mnie po brzuchu nie próbował macać (może tatuaże odstraszają ;D), bo moja koleżanka mówiła, że ją usilnie wszystkie emerytki usiłowały głaskać "na szczęście".

Do góry