wichurka82
Fanka BB :)
Gosiaczek ja po cc krwawiłam równo 6 tyg tyle ze w szpitalu to dosc mocno a juz w domu to niewiele ale saczylo sie długo. Na kontrole poszłam po 6 tyg
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Nie moglam spac całą noc, czulam jakis tako wewnetrzny niepokoj, nie moglam znaleźć pozycji do spania i przesiedzialam calą noc na kanapie...
od rana męczy mnie biegunka i ból jelit a teraz zbiera mnie na wymioty i mam dreszcze. Myslicie ze to juz?
Thriade ja też się martwię z tego samego powodu, ale jednoczenie mam nadzieję, że nasze maluszki szybko nadgonią z wagą. Zauważyłam też jedną rzecz. Moja córka na usg 11 dni temu ważyła 2056g, w piątek natomiast na innym urządzeniu w szpitalu już 2450g. Błędy w pomiarach występują i cały czas liczę, że Hania urodzi się nie taka mała.
A wiecie co? Na ch... podają tę wagę z usg itd. jak to jest aż tak niemiarodajne. Przecież to jakiś obłęd jest, nie kojarzę żadnego innego badania czy z krwi czy jakiegokolwiek innego, które by tak przekłamywało, a lekarze się i tak by się tym sugerowali. Dopóki te aparaty nie potrafią tego dobrze wyliczać to nie powinni tego w ogóle podawać. U nas też chodzi o obwód brzuszka małej, ciekawe czy tu też mogą być aż takie różnice.Jak rodzilam pierwszego syna to 2 tyg wczesniej ważył 4500, tydzien wczesniej wyszlo ze bedzie wazyl 4800 a w dzien porodu 5200 (inny lekarz na innym sprzecie) od dawna taki duży rósl i co badanie to wiecej. Urodzilam sn bez trudu ... Chłopaczysko aż 3750 gram . Długie nogi miał i głowe sporą.
Tak więc usg potrafi przekłamać o półtora kilo, nie martwcie się za bardzo.
No ja dziś się rozhisteryzowałam historiami o niskiej wadze urodzeniowej, hipotrofii itd... stąd mi tak nerwy aż puściły.dzięki za odpowiedzi oczywiście w google już się naczytałam głupot aż mi się ciepło zrobiło .........
Ja w prawdzie nie mam za sobą porodu, ale rozmawiałam z położną generalnie o obkurczaniu macicy itd. i mi mówiła, że jakby w ogóle nie było nagle krwawienia w pierwszych tygodniach połogu (wiadomo w 5. czy 6. to już może nie być, ale ty jesteś dopiero po porodzie) to może wskazywać, że coś się źle macica obkurcza i trzeba to zgłosić lekarzowi. Więc jeśli np. jutro też nic nie poleci to bym pojechała na IP.mam pytanie do dziewczyn co mialy cc jak dlugo krwawiłyście? bo martwie sie dzis rano troszke mi polecialo a tak przez caly dzien nic./ czy to jest normalne ? mam sie martwic i kiedy najlepiej wybrac sie na konrtole do gina ?
Kurde ciężka sprawa z tym obracaniem.. Ale powiem Ci, że też w pewnym momencie o tym czytałam (jak moja była głową w doł) i raczej bym się na cesarkę zdecydowała, a nie na żadne obracanie w brzuchu, bo podobno teraz się tego raczej nie stosuje, po drugie to musi być bardzo doświadczony lekarz i jednak jest to ryzykowne.hej ja po wizycie... troche sie podłamałam bo maly nadal siedzi tylkiem na dole, jednak się nie przekręcił, niby wszystko pozamykane ale sam twierdzi, ze moge nie dotrwać do kolejnej wizyty za 3 tyg (było by to 38 i 3)
Jak dotrwam do wizyty to usg szczegółowe i prawdopodobnie cc lub istnieje ponoć mozliwość, ze przygotują wszystko do cc a spróbują małego przekręcić jak nie wiem i na razie nie chce wiedzieć!
mam z nim przedyskutować żeby sie jednak przekręcił ;-) co już robie intensywnie
A co do czopa powiedział, ze moze wypaść ok 1 m-c przed nawet ale przeważnie odpada do 2 tyg przed ale martwić sie nie mam tam sie wytworzy jakiś śluz co chroni malucha
ufff jakos tak ciężko po tej wizycie nie chce cesarki a tu taki uparciuch z Tymona!!!
Teraz jak wyszlam z wanny to boli mnie cale krocze, tak jakby pulsuje i sie rozciaga... kurcze mam nadzieję ze to juz, bo mam dosc.Bardzo mozliwe... szczegolnie ze biegunka i dreszcze...