reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2015

reklama
U mnie syna zmierzyli idealnie. W środę w USG miał 3400g a w niedzielę nad ranem urodził się 3410g.

Klaudia współczuję tego wywoływania.

Ja jestem po spotkaniu z połóżną. Umowa podpisana. Mogę jechać do porodu....za 4 tygodnie :) Bo muszę jeszcze odpocząć. Mąż w końcu skończył semestr i więcej czasu poświęca synowi a ja mam luz i czas na ogarnięcie chaty.

U mnie też zupełnie nic się nie dzieje,0 jakichkolwiek oznak,ale póki nie ogarnę mieszkania niech mała czeka:)

Kurcze ja pamietam jak rok temu czekałam kiedy sie zacznie... Teraz juz zaczynam mieć schizy bo terminu cc jeszcze nie mam, a martwię sie przez to odklejone lozysko w pierwszej ciazy. Mam nadzieje ze sie w środę dowiem czegoś wiecej bo inaczej zeswiruje po prostu.

dziewczyny byłam u koleżanki złożyć życzenia bo ma urodziny i ona ma małe koty nie dotykałam ich ale jeden z zaskoczenia skoczył mi na kolana i lekko zadrapał no dosłownie na milimetr w domu przemyłam wodą utlenioną czy mogłam się zrazić toxo czy panikara ze mnie ??? popsuło mi to humor konkretnie wyszłam od niej zła jak nie wiem co ...........
toxo się można zarazić tylko przez układ pokarmowy, nie przez krew.

toxo się można zarazić tylko przez układ pokarmowy, nie przez krew.
Oj nie- w ogromnej ilości przypadków można zarazić się przez układ pokarmowy TAK, ale nie TYLKO. Rzadziej wrotami zakażenia jest uszkodzona skóra (opisywano u pracowników laboratoryjnych) lub błona śluzowa odbytu (homoseksualiści). Rzadko, więc bardzo małe ryzyko, ale zgłosić to lepiej lekarzowi przy wizycie. W ramach ciekawostki- ciężarnym, u których nie wykazano obecności pciał pciwko toxoplazmozie na początku ciąży zaleca się powtórne ich wykonanie w kolejnych trymestrach. Niezależnie od tego, czy miały kontakt z kotami, czy nie.

Ja będę mieć toxo powtarzane już 5-ty raz w sumie. A co do zarażania się, to zarażenie od kota to naprawdę rzadkość w dzisiejszych czasach i trochę taki mit. Najwięcej zakażeń jest przez pokarm - niedomyte warzywa, owoce oraz niedogotowane mięsa i o tym za mało się mówi, wszyscy tylko skupiają się na tych biednych kotach.

reklama
Ooo pospałam dzisiaj nawet,i tylko 2 x wc odwiedziłam. Jak ja już dzisiaj chciałam trochę poprać to znowu leje ah
Wczoraj skończyliśmy malowania,wszędzie jaśniutko,teraz trzeba porządnie posprzątać i można czekać na dzidzkę
Wizyta w pon,jak gin powie, że mała ma 3 kg to mogę rodzić :)
Heh moja znajoma ma termin na 11.07 i zaplanowała sobie,że w tym tyg urodzi,no zobaczymy
Co do toxo to i w tej i w poprzedniej ciąży miałam robione po 2 razy,mam kota w domu,tez czasami przy zabawie zdarza mu się drapnąć,ale nie jakoś nigdy nie myślałam odrazu o chorobie,na pewno nie zaszkodzi powiedzieć lekarzowi,żevtakie coś miało miejsce i zadecyduje czy jeszebraz toxo masz robić

Do góry