reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2015

Na piątkowej wizycie pytałam lekarza o to powtarzanie badań, spytał czy wybrany przeze mnie szpital tego wymaga, bo jeśli nie, to on mnie nie kieruje, bo jeśli nie jest się w grupie ryzyka, wystarczy takie badania (HIV,WR,HBS itp.) wykonać jednorazowo w czasie ciąży. Wybrany przeze mnie szpital podaje na liście rzeczy do szpitala: oryginał grupy krwi z peselem, wymaz na GBS i kartę ciąży, a położna jeszcze wspominała o badaniu HBS, ale nie mówiła, o dwóch wynikach. Też zostanie mi puste miejsce w karcie ciąży.
Ja mam medicover więc w sumie nie płacę za te badania i pewnie lekarka po prostu woli powtórzyć dla świętego spokoju - nawet jej o to nie pytałam. Pewnie na NFZ, albo jakby to miałby być mój koszt, to by mi nie kazała tego robić.

Umówiłam się na jutro do specjalisty od USG (tam gdzie bylam na tych 3 dużych usg), chcę żeby ktoś porządnie pomierzył małą, sprawdził pępowinę, łożysko, nie daje mi spokoju ta hipotrofia... tak się dziś nakręciłam z tym wszystkim, że się poryczałam (tak histerycznie) i musiałam do męża aż dzwonić (a staram się zazwyczaj bez potrzeby mu nie zawracać głowy w pracy)...tak bardzo się martwię o małą :( Myślałam, że po szpitalu będzie spokój, pójdę do lekarza i się okaże, że jest wszystko ok, a tu wróciło to do mnie jakoś tak ze zdwojoną siłą :(

reklama
Ja na NFZ robię powtórkę hiv, wr, hcv i hbs w tym tygodniu. Widziałam w gabinecie taką kartkę, że każda ciężarna musi mieć powtórzony hiv.

Położna mi mówiła, że dwa tygodnie temu odbierała poród sn dziecka 4800g :), wszystko poszło gładko podobno. Najważniejszy jest obwód główki i brzucha.

Thriade ja też się martwię z tego samego powodu, ale jednoczenie mam nadzieję, że nasze maluszki szybko nadgonią z wagą. Zauważyłam też jedną rzecz. Moja córka na usg 11 dni temu ważyła 2056g, w piątek natomiast na innym urządzeniu w szpitalu już 2450g. Błędy w pomiarach występują i cały czas liczę, że Hania urodzi się nie taka mała.

Ostatnia edycja:
Thriade nie martw się na zapas, na pewno wszystko będzie ok, zobaczysz.

Klaudia ja też ostatnio maluszka widziałam miesiąc temu wtedy ważył 2300g teraz idę w środę pewnie około 3 kg będzie miał.
Perla twoje maleństwo to nie takie znowu maleństwo, kawał byka;-)

Mam nadzieję że na środowej wizycie będzie wszystko ok i dowiem się konkretnie kiedy termin cc i że do niego dotrwam.
Pogoda dołująca ciągle pada i pada:-(

Mi też nic nie kazał powtarzać tylko gr krwi 3 razy oznaczalam bo mam (-)
Blacksilk może bobas po prostu urósł a nie był to błąd ja też miałam usg 3 czerwca i było 2600 a 2 tygodnie później już 3300 teraz chyba dzieciaczki szybko nabierają masy :-)
Thriade będzie dobrze nie nakrecaj się &&& :-)

reklama
Jak rodzilam pierwszego syna to 2 tyg wczesniej ważył 4500, tydzien wczesniej wyszlo ze bedzie wazyl 4800 a w dzien porodu 5200 (inny lekarz na innym sprzecie) od dawna taki duży rósl i co badanie to wiecej. Urodzilam sn bez trudu ... Chłopaczysko aż 3750 gram :-D. Długie nogi miał i głowe sporą.

Tak więc usg potrafi przekłamać o półtora kilo, nie martwcie się za bardzo.

Do góry