reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2015

Julia piękny synuś :-) ale ci troszkę zazdroszczę, tak za 2-3 tyg też chciałabym juz byc po ;-)
Gosiaczek powodzeniaaaaaaaaaaa
Dziewczyny ja cała ciąże mam niskie ciśnienie od 50/80 do 100/60 a puls w okolicach 90-110 i gin mówi, że ok

reklama
dziewczyny popatrzcie na liste zrobioną przez angi i napiszcie mi pw tylko jeśli któraś ma zły login wpisany
chce napisać o ten wątek sprywatyzowany
i proszę nie piszcie tutaj bo nie bede wychwytywać z postów ok
dzieki :-)

Witam, bylam tu juz jakis czas temu ale ucieklam. Termin mam na 5 lipca. Czy ktoras z Was tez odczuwa silne bóle miesiaczkowe? Ja je mam od dwoch dni, nie mam juz sily jak czasem zaboli, a co dopiero rodzic... bylam wczoraj na IP ale mi powiedzieli ze skurcze lekkie,takie na 80 % i odeslali do domu...

Julia gratulacje, Szymek jest sliczny. Coraz bardziej poród zdaje mi sie bliższy i realny. I coraz więcej schiz mam z nim związanych. Tymczasem ja nadal leze i trzymam zacisniete nogi, w piątek zaczynamy 34tc

Ostatnia edycja:
Julia gratulacje, sliczny synek!!
Gosiaczek trzymamy kciuki!

Mi brzuch opadł przez ostatnie 2 dni sporo, każdy zauważa, więc też moja Miśka chyba się szykuje do wylotu ;-)

Ewa - jak dla mnie tętno trochę za wysokie
wg mojego kardiologa idealne to około 70-80 bez wysiłku
ciśnienie ok
ale tętno może miałąs wyższe bo sie cukrem zdenerwowałaś

Jej to ja mam tętno teraz w ciąży ok 110-120. Ciśnienie niskie 100/60. Byłam nawet z tym u kardiologa i powiedziała ze w ciąży takie tętno może być bo ilość płynów zwiększona.

reklama
Być może u mnie tak ma być ,bo mam wadę i biorę leki .
Mówiła też ,że tętno nie jest mega istotne w zdrowym sercu ( no chyba ,że mocno przewyższa wartości i człowiekowi szumi w uszach i serce wali jak oszalałe ) w ciaży ważniejsze jest ciśnienie i tego pilnować ,żeby nie było wyższe niż 140/90 bo to jest niebezpieczne .

Do góry