reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2015

reklama
Kurcze ja to się zastanawiam nad tym, że u mnie w mieście nie jeździ się na żadne ktg.. wiadomo wizyty u swojego lekarza prowadzącego co dwa tygodnie ale na ktg nie wysyłają ( i to nie tylko moja lekarka, mam rozeznanie w kilku lekarzach i tez tego nie robią.. ) może to od szpitala zależy.. hmm.
Blacksilk- czyżby przerwa w spaniu ?
Ja oczywiście gdy musze wcześnie rano wstać to w nocy nie śpię, poprostu świetnie :[

Oo to nie jestem sama w mojej bezsenności :D teraz wypoczętA jestem aż bez sensu zasypiać później na te 2 godziny, ale znając życie za godzinę znuzy mnie sen i padne sama z siebie. :/
Sama o ktg nie będę się upominać bo jeszcze pomyśli ze podważam jej kompetencje ale wolałabym chodzić i wiedzieć na czym stoję :D

reklama
Nie wiem jak jest w przypadku prowadzenia ciąży na NFZ, ale mnie bardzo dziwi to, że prowadząc ciążę w LuxMedzie ostatnie planowane usg wykonuje się w 32tc. Później wyłącznie w indywidualnych przypadkach, gdy występuje jakieś zagrożenie. Nie wyobrażam sobie sytuacji by w tych bardzo ważnych 2 miesiącach na końcówce nie wiedzieć ile waży dziecko itp.

Z ktg natomiast u mnie jest tak, że gdyby nie to, że dziecko mało waży, to bym nie jechała profilaktycznie sprawdzić czy wszystko ok.

Do góry