reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2015

reklama
Kurcze ja to się zastanawiam nad tym, że u mnie w mieście nie jeździ się na żadne ktg.. wiadomo wizyty u swojego lekarza prowadzącego co dwa tygodnie ale na ktg nie wysyłają ( i to nie tylko moja lekarka, mam rozeznanie w kilku lekarzach i tez tego nie robią.. ) może to od szpitala zależy.. hmm.
Blacksilk- czyżby przerwa w spaniu ?
Ja oczywiście gdy musze wcześnie rano wstać to w nocy nie śpię, poprostu świetnie :[

Oo to nie jestem sama w mojej bezsenności :D teraz wypoczętA jestem aż bez sensu zasypiać później na te 2 godziny, ale znając życie za godzinę znuzy mnie sen i padne sama z siebie. :/
Sama o ktg nie będę się upominać bo jeszcze pomyśli ze podważam jej kompetencje ale wolałabym chodzić i wiedzieć na czym stoję :D

reklama
Nie wiem jak jest w przypadku prowadzenia ciąży na NFZ, ale mnie bardzo dziwi to, że prowadząc ciążę w LuxMedzie ostatnie planowane usg wykonuje się w 32tc. Później wyłącznie w indywidualnych przypadkach, gdy występuje jakieś zagrożenie. Nie wyobrażam sobie sytuacji by w tych bardzo ważnych 2 miesiącach na końcówce nie wiedzieć ile waży dziecko itp.

Z ktg natomiast u mnie jest tak, że gdyby nie to, że dziecko mało waży, to bym nie jechała profilaktycznie sprawdzić czy wszystko ok.

Do góry