reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowki 2015

Kuklaki, moja tak czasem ma i ja już mam czarne wizje, co to może oznaczać, ale mam nadzieję, że to nic takiego...

reklama
Milia no moja tez tak ma to moze to normalne?

A to dla poprawienia humorkow

11008469_1580120188942943_1243989380257004984_n.jpg

Załączniki

• 11008469_1580120188942943_1243989380257004984_n.jpg
    11008469_1580120188942943_1243989380257004984_n.jpg
    32,2 KB · Wyświetleń: 130
My mamy fride i maz zrobil przelaczke z tektury do odkurzacza bo przy prawdziwej chorobie nie dawaliśmy rady wysysać takiego gęstego kataru. Ja nie czyszczę w ogole noska, nie psikam nie odciagam. Z pierwsza tez tylko pry katarze..

Wróciłam z długiego spaceru, powiesiłam pranie i ide znowu. Nie chce mi sie w domu siedzieć jak taj cieplutko jest! Kocham moj wozek!!!

No to Olusia bierz sie za zirmniaczki;). Z jednym ledwo daje rade a ta z dwojka i jeszcze jaka obrotna;)

Syt z dzisiejszego spacerku. Chodnikiem mijam mloda kobitke z ok 3-4 latkiem za krzaczkami sciezka rownorzedna przez trawke i obok basen odkryty .Mamy takie stawy w centrum miasta. . No i zza tych krzakow wychodzi kobitka starsza z dzieckiem. I ta mloda" łooo to wy tam. A jo sie zastanawiom gdzie wy jesteśta a wy wode łoglundata. Choćta juz." myslalam ze nie wytrzymam i wybuchne smiechem. Dawno czegos takiego nie słyszalam. A to dla niej bylo takie naturalne.

Ostatnia edycja:
Szaj ja mam aspiracji z canpola parę razy uzylismy ale mój raczej bo mi to jakoś nie wychodzilo. Ale na ogół to mala sama oczyszcza nosek jak kicha

My dziś byliśmy na szczepieniu, boże... Bylam z moim on ja trzymał a ja myslalam ze się tam porycze razem z mala. Pierwszy raz tak płakała... :( zdecydowaliśmy jednak ze nie wykupujemy tej 5 w 1, mala zaraz po szczepieniu zasnela więc jeszcze zrobilismy mały spacer.
Oprócz tego wizyta u pediatry oczywiście i tu gorzej.stwierdziła ze mało przybiera, bo 29. Kwietnia miala 3910 a, dzis 4280. Co wy myślicie ? Dostałam zalecenie karmic co dwie godz nawet jak spi... I za tydz mamy pójść sprawdzić wagę. Jak będzie mało to będzie trzeba wlaczyc mm. Dla mnie to jakas masakra budzić dziecko żeby zjadło...

A na to wysypanie spytałam czy to skaza to najpierw pokrecila głową dopiero jak pow ze polozna mi tak sugerowala i ze zebym nabiał ograniczyła i wtedy trochę jej to zeszło to stwierdziła ze w takim razie powinnam na dłużej ograniczyć nabiał i już sama nie wiem ja chcialam zaraz spróbowac choć trochę i obserwować i już nie wiem co robić...

no niezly ten obrazek :-D Marela teksty niezle :)

Aga twoja przybrala ok 400 gr w 3 tyg wiec faktycznie troche malo bo to takie minimum na pierwszy kwartal to 600 gr na miesiac ale lekarka powinna popatrzec tez na wage urodzeniowa, na to jak wy wygladacie i ile wazycie i czy prawidlowo sie rozwija czy dobrze spi itd
ja bym poprobowala przez tydzien ja rozbudzac i karmic i zobaczycie za tydzien jak przyrosnie ;)

ja nigdy nie uzywalam niczego innego niz zwyklej gruszki :) jakos wystarczala :) a teraz jak malutkieij cos w nosku furczy to po kropelce soli fizjologicznej wpuszczam do kazdej dziurki i przechodzi :)

kuklaki moja starsza corka miala takie drgawki na samym poczatku - ale okazalo sie ze to z niedoboru glukozy troche bo ja po cukrzycy ciezarnych bylam samo zniknelo po jakims czasie, Teraz Basia ma tylko drzaca brodke :) smiesznie to wyglada ale podobno normalne :)

Natasza super z tym szczepieniem ;) kupa kasy w kieszeni :)
my dopiero za 1,5 tyg mamy szczepienie :/ zobaczymy jak zniesiemy

my z 56 powoli wyrastamy ale rozmiar 62 jeszcze duzo za duzy :/

reklama
Do góry