reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowki 2015

Aga mi się wydaje że każde dziecko rośnie swoim tempem i nie ma się co narazie martwić..a dokarmiać mm dziwmna lekarka że od razu mówi o mm.. U nas nie ma opcji wybudzania na jedzenie..bo jak nie jest głodny to nie będzie jadł:)

Pat bidulek malutki :( uważaj na pupkę bo chwila moment będziesz mieć jak sataga :( oby mu szybko przeszło i w nic poważnego się nie zmieniło !!&&&&

My po szczepieniu w miarę ok...wczoraj do mycia( bo podobno nie wolno moczyć miejsc szczepień )był marudny i płaczliwy później zasnął w łóżeczku i noc w sumie ok tylko leciutki stan podgorączkowy miał..

reklama
Pat oby szybko przeszło

Natasza no właśnie ja też tak myslalam a tu nagle teraz jakiś problem... Mój sie wkurza bo mówi ze już drugi raz u tej pediatry jesteśmy i drugi raz coś wynajduje u niej.. A ja teraz tydz w stresie będę chodzić i się martwic ile przybierze do kontroli...
Mi się też wydaje ze dziecko kazdę inne jest, jak ona mi zje i np z pół godz czy godzina po kąpieli zasypia to głupota żeby ledwo dziecko odłożyć i budzić, bo wtedy jej nie da rady dac przez sen bo się budzi, a mi aż szkoda jej

hej ..

marela no swojska dziolcha była co Ty chcesz :-D:-D:-D
ze mną w szpitalu leżala laska ze sląska i ze mną normalnie gadał ale przez telefon np.z mamą to wyglądało tak; no dałak mu smoczka, no nakarmiła, odbekała no i ni spoć ni chce, no zmieniła pieluche :

:-D:-D
mój usypia przy.. comedycentral bo oglądam to wiecznie ew przy normalnej muzyce jaka leci na vivie itp ;D hehehe

aga faktycznie jest to dosyć mało, i ja wiem, że moja położna i lekarz kazaliby wybudzać co 2 godz na jedzenie( max co 3) i ew po cycku dać jeszcze mm żeby zobaczyć czy zje w ogóle
ja mojego malucha biorę i karmie jak śpi 3.5-4 godz bo mi cycki pękaja i tylko dlatego:eek: no a poza tym miałam przykaz go karmić w taki sposób jak wyżej Ci napisałam jak miał tydzień bo mi nie przybierał .. i jak sobie rozchulałam laktacje to i mm poszło w odstawkę ( teraz jak daje to góra raz na dzień i zjada mi z 30 ml maxymalnie a daje bo już czasem nie wiem czemu ryczy czy jeść czy co :eek::eek: i zazwyczaj wcale o żarcie nie chodzi.. ) mój pulpet w 11 dni przywalił 600 gr.. :-D:-D
także weż takie pare dni na mocniejsze dokarmianie i zobaczysz, zwazycie się i będziesz wiedzieć

babydust no ja mam rozmiarówkę 0-3 zazwyczaj i niektóre to ledwo noge włoże a niektóre to i dwie nogi by weszły i bądż tu mądry.. najgorsze,że bodziaki są małe!!! on ma tułów długi :-D:-D a ja mam tyle niewykorzystanych ciuchów jeszcze!!:-D:-D

aneczka fajnie, że tak szybko i bezboleśnie :-))

Pat a to leci z powodu wirusa czy alergi bo nie wiem ?

natasza a Ty kąpiesz codziennie? ja co 3 dni nawet ;D albo mniej haha :p :p my idziemy 1.6 na szczepienie..nie ma co fajny prezent dziecku robie..

Doli szczepionka na dzień dziecka, haha dobrze że dziecko nie kontaktuje jeszcze. Starszemu wez cos taniego a jak bedzie marudził to powiedz ze zawsze może dpstać szczepionke jak braciszek hahahaha
Ja też kąpie codziennie.

Pat biedny maluszek.. zdrowka!..a jak robi zielone lupki robilas mu badanie na clostridium?

My dzis mielismy gorsza noc niz ostatnio...pogoda taka sobie to nie wiem czy pojdziemy na dwor..

Aga, moja jednak starsza jest, więc dłużej śpi. Dziś już nie 8, a 7 godzin. Ale nie narzekam ;-)

Pat, szkoda Wojtusia i Ciebie, bo też się psychicznie męczysz... Oby już przeszło...

Ja na razie kąpię przeważnie co 2 dni, a czasem dzień po dniu, jak jest jakaś straszna kupa albo cieplejszy dzień, niedługo to już chyba w ogóle codziennie będę kąpać w te upały.

Doli moja je z jednego i z reguły jej starcza bo sama puszcza rano ja wzięłam bo chcialam żeby zjadła bo było 2 h z hakiem to owszem przebudzila się ale cycka nie chciala wziąć tylko zasypiac dalej zaczęła, i bądź tu mądry... Przecież na siłę dziecku nie dasz... Dopiero jak 3 godz minęły to zjadła

Hej!
Marela – dentystę nam polecili w szpitalu, położna laktacyjna. Ale ja z Łodzi, więc od Ciebie kawał. Na pewno znajdziesz w Lublinie. Starsza miała państwowo właśnie w wieku 4 miesięcy. Ale różnice jakie były to to, że w szpitalu1,5 godziny przed podcinaniem nie pozwolili jej jeść, do dziś nie wiem dlaczego. I spryskali sprayem znieczulającym, a wczoraj na żywca (jednak tez było nożyczkami). I dla mnie to ma sens, bo wędzidełko to błona, jej przecięcie nie boli więc po co znieczulać, usztywniać język, potem nie mogła piersi złapać, był ryk, bo już głodna. A Mały wczoraj nakarmiony przed samym zabiegiem bez problemu, po półtorej godzinie znowu jadł i mocniej zassał niż do tej pory i się nie krztusił, a wcześniej jak była pełna pierś to się krztusił czasem. Ja polecam, lepiej teraz niż potem, jak będzie nastolatkiem to sobie i tak zrobi ;-)

Aga – zgadzam się z Milią. Słuchaj instynktu i dziecka i tak będzie najlepiej. Jeszcze jak Wy drobni, to po kim ona ma być duża? Czasem lekarze to są naprawdę bez sensu :-( a jeśli Cię to będzie nadal martwić, to zrób jej morfologię i zobacz czy wszystko ok. i korzystaj, że tak długo śpi, bo mój najwyżej 2,5 godziny. Raz mu się 3 zdarzyło i się wyspałam za wszystkie czasy :-)

Pat – o kurcze, nadal Was męczy... zdrówka!

Olusia – współczuję nocki!

Doli – niezły pulpecik! Ja kąpie codziennie, ale tyle teorii na ten temat, jak ze szczepionkami :-)

Milia – Małgosia chyba forumowa rekordzistka w spaniu :-) no i fajnie.

a ja zaliczyłam drzemeczkę. Życie jest dobre:-) i słomianą wdową chwilowo jestem, mąż poleciał służbowo do Niemiec, mama moja będzie, bo dwójka + pies to dla mnie za dużo na razie.
no i ustne matury, a ja w stresie! za bardzo rozwinięta empatia ;-)męczące to na dłuższą metę.
Miłego dnia!

reklama
Aneczka wlasnie dlatego ja nie budzilam jej od poczatku w nocy, jak spala to spala, jak sie obudzilam to od razu dawalam i jadla, tym bardziej ze do tej pory na wage ne mowiono ze zla jest. ehh dzis chyba zapytam tez poloznej co o tym sadzi, bo bede sie z nia widziec, bo ide dzis sie skontrolowac do gina zaraz. Dzieki za rady i wsparcie ;)

u nas kapiel codziennie, raz tylko odpusclilismy jakos w pierwszym miesiacu jak Mala miala akurat gorszy dzien

Do góry