reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowki 2015

my po wędzidełku - 30 sekund i po sprawie, Małego nic nie bolało, trochę płakał, bo mu ktoś rękami w buzi grzebał, ale mam wrażenie, ze inaczej ssie po tym, jakoś tak mocniej. ale podróz masakra - autobus miał jechać 26 min, a jechał 62! gorąco, pełno ludzi. dobrze, że Mały przespał cały czas.
my do nosa też fridę mamy.
spadam, dobranoc!

reklama
No to Olusia bierz sie za zirmniaczki;). Z jednym ledwo daje rade a ta z dwojka i jeszcze jaka obrotna;)

Syt z dzisiejszego spacerku. Chodnikiem mijam mloda kobitke z ok 3-4 latkiem za krzaczkami sciezka rownorzedna przez trawke i obok basen odkryty .Mamy takie stawy w centrum miasta. . No i zza tych krzakow wychodzi kobitka starsza z dzieckiem. I ta mloda" łooo to wy tam. A jo sie zastanawiom gdzie wy jesteśta a wy wode łoglundata. Choćta juz." myslalam ze nie wytrzymam i wybuchne smiechem. Dawno czegos takiego nie słyszalam. A to dla niej bylo takie naturalne.

Moze ze slaska? Do mnie to brzmi tak naturalnie:zawstydzona/y: tylko jeszcze zamiast gdzie to kaj powinno byc:-D

kuklaki nie wiem moze i tak. U nas na wsiach nieraz ludzie tak mowia ale starsi /No ale nie do tego stopnia.

Aneczka a jak znalazlas tego dentyste. Jesli to takie szybkie i bezbolesne to ja tez mojemu zrobie. Tylko w wakacje myslisz bedzie dobrze? bedzie mial 4 msc.

Mojego te szumy nie uciszaja za to usnal mi nie przy cycku - :szok: i przy bethovenie - dla elizy. Oby to poczatek nowego bo juz pora !!! A wyciszyl sie w 30 sekund. Narazie na rekach ;) ale cos za cos na poczatek.

Ja mijej odkurzacz na youtubie puszczam a teraz dodałam smoczek. Wczoraj znalazłam dzwieki z brzucha ale coś nie usypia, w£ącze odkurzacz, hahaha
Aneczka dobrze że szybko i bez bólu.

Milia no wlasnie ja tez w niektorych artykulach znalazlam te 120g na tydz. to by wychodzilo w dolnej granicy..

Babydust, wlasnie mnie tez to zastanawia ze Mala spi spokojnie w nocy, po kapieli przesypia z 5-6 godzin, myslalam ze jesli by byla glodna to sie budzi, poza tym w dzien z kolei czasem je czesciej lub wiecej naraz... no i do tej pory zreszta nie bylo zastrzezen a tu nagle dzis nie pasuje cos... ja zawsze od dziecka tez bylam drobna, czesto niedowage mialam, a moj tez do otylych nie nalezy i tak mysle czy to tez nie moze miec wplywu na jej wage i przybieranie

Aga, myślę, że to właśnie może mieć wpływ, dziecko po kimś posturę dziedziczy. Noworodka budziłam na karmienia, ale mniej więcej odkąd Małgosia skończyła m-c, to raczej sama sygnalizuje, kiedy jest głodna, choć teraz w dzień też się zdarza, że budzę ją po 4-4,5 godz., ale to dlatego, ze ćwiczenia muszę jej zrobić i już jest rozbudzona jak je. ( w nocy jej nie budzę, sama sie budzi po 6-6,5 godz., a dziś nawet po 8, sama w szoku byłam). Kiedy próbowałam ją budzić na samo karmienie, bo wydawało mi się, że za długo śpi, a ona jeszcze jeść nie chciała, to kończyło się to tym, że trochę pociamkała, a potem ulewała sporym strumieniem, a jeszcze w trakcie czasem się krztusiła, więc ja tego zaprzestałam.
Podejrzewam, że co pediatra to opinia, w różnych artykułach tak samo piszą, a moim zdaniem, jak dziecko nie przybiera/spada na wadze, źle wygląda, jest podejrzenie, że jest chore, to wtedy jest problem. A nie wtedy, kiedy przybiera w dolnej granicy. Tak wszyscy mówią, że mleko matki najlepsze, a teraz miałabyś dokarmiać ją mm, żeby ją "podtuczyć", jeśli zdrowo się rozwija? to ja już kompletnie lekarzy nie rozumiem...Ale to jest tylko moja opinia, lekarzem nie jestem i nie wiem, czy to może mieć jakieś skutki zdrowotne.

Ostatnia edycja:
Aga ja się zgadzam z Milia. Jeśli przybiera w dolnej granicy to jest ok. Moze spróbuj w dzień częściej karmić ale w nocy bym nie wybudzala bo i tak pewnie nie będzie chciała jeść na siłę.

Kulkami mój też ma takie trzesiawki :) czasem sama rączka czasem nóżka mu się tak trzęsie. Wydaje mi się że to normalne I przejdzie razem z odruchem moro .

Postaram się w dzień karmic czesciej, teraz ja wzięłam żeby zjadła choć nigdy sie nie budzi o tej, to pierwsze co ryk... Zjeść zjadła co prawda, ale dziś,w nocy już jej nie budze, zje jak się sama obudzi, nie będę dziecka męczyć po tym szczepieniu, wyplakala się wieczorem i przy kapaniu, niech sobie pospi i odpocznie bo dziś wieczorem to nawet jak mój kichnal to się obudzila i to tak wystraszona ze płakać zaczęła. Normalnie jakby mi na szczepieniu dziecko podmienili ;)

No i co do tej wagi to Milia twoja w takim razie ladnie spi, moja najdłuższa sen ma po kąpieli bo wtedy jak zje tak kolo 21. I zasnie przed 22. to budzi się w godz 2.-3. Parę razy zdarzyło się ze o 4. A ostatnio z kolei o 1. Więc roznie
W dzień jak mi będzie najwyzej za dlugo spala to będę brać i karmic co 2 godz to może coś da

Ostatnia edycja:
U nas noc ciężka...zielone kupki, leje się z pupy...mały płacze i całą noc przy mnie w łóżku bo nie mam serca go odkładać do lozeczka. Już miałam nadzieję że małemu przejdzie a tu dupa...i mi się maluch męczy :(

reklama
Do góry