reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowki 2015

my po wędzidełku - 30 sekund i po sprawie, Małego nic nie bolało, trochę płakał, bo mu ktoś rękami w buzi grzebał, ale mam wrażenie, ze inaczej ssie po tym, jakoś tak mocniej. ale podróz masakra - autobus miał jechać 26 min, a jechał 62! gorąco, pełno ludzi. dobrze, że Mały przespał cały czas.
my do nosa też fridę mamy.
spadam, dobranoc!

reklama
No to Olusia bierz sie za zirmniaczki;). Z jednym ledwo daje rade a ta z dwojka i jeszcze jaka obrotna;)

Syt z dzisiejszego spacerku. Chodnikiem mijam mloda kobitke z ok 3-4 latkiem za krzaczkami sciezka rownorzedna przez trawke i obok basen odkryty .Mamy takie stawy w centrum miasta. . No i zza tych krzakow wychodzi kobitka starsza z dzieckiem. I ta mloda" łooo to wy tam. A jo sie zastanawiom gdzie wy jesteśta a wy wode łoglundata. Choćta juz." myslalam ze nie wytrzymam i wybuchne smiechem. Dawno czegos takiego nie słyszalam. A to dla niej bylo takie naturalne.

Moze ze slaska? Do mnie to brzmi tak naturalnie:zawstydzona/y: tylko jeszcze zamiast gdzie to kaj powinno byc:-D

kuklaki nie wiem moze i tak. U nas na wsiach nieraz ludzie tak mowia ale starsi /No ale nie do tego stopnia.

Aneczka a jak znalazlas tego dentyste. Jesli to takie szybkie i bezbolesne to ja tez mojemu zrobie. Tylko w wakacje myslisz bedzie dobrze? bedzie mial 4 msc.

Mojego te szumy nie uciszaja za to usnal mi nie przy cycku - :szok: i przy bethovenie - dla elizy. Oby to poczatek nowego bo juz pora !!! A wyciszyl sie w 30 sekund. Narazie na rekach ;) ale cos za cos na poczatek.

Ja mijej odkurzacz na youtubie puszczam a teraz dodałam smoczek. Wczoraj znalazłam dzwieki z brzucha ale coś nie usypia, w£ącze odkurzacz, hahaha
Aneczka dobrze że szybko i bez bólu.

Milia no wlasnie ja tez w niektorych artykulach znalazlam te 120g na tydz. to by wychodzilo w dolnej granicy..

Babydust, wlasnie mnie tez to zastanawia ze Mala spi spokojnie w nocy, po kapieli przesypia z 5-6 godzin, myslalam ze jesli by byla glodna to sie budzi, poza tym w dzien z kolei czasem je czesciej lub wiecej naraz... no i do tej pory zreszta nie bylo zastrzezen a tu nagle dzis nie pasuje cos... ja zawsze od dziecka tez bylam drobna, czesto niedowage mialam, a moj tez do otylych nie nalezy i tak mysle czy to tez nie moze miec wplywu na jej wage i przybieranie

Aga, myślę, że to właśnie może mieć wpływ, dziecko po kimś posturę dziedziczy. Noworodka budziłam na karmienia, ale mniej więcej odkąd Małgosia skończyła m-c, to raczej sama sygnalizuje, kiedy jest głodna, choć teraz w dzień też się zdarza, że budzę ją po 4-4,5 godz., ale to dlatego, ze ćwiczenia muszę jej zrobić i już jest rozbudzona jak je. ( w nocy jej nie budzę, sama sie budzi po 6-6,5 godz., a dziś nawet po 8, sama w szoku byłam). Kiedy próbowałam ją budzić na samo karmienie, bo wydawało mi się, że za długo śpi, a ona jeszcze jeść nie chciała, to kończyło się to tym, że trochę pociamkała, a potem ulewała sporym strumieniem, a jeszcze w trakcie czasem się krztusiła, więc ja tego zaprzestałam.
Podejrzewam, że co pediatra to opinia, w różnych artykułach tak samo piszą, a moim zdaniem, jak dziecko nie przybiera/spada na wadze, źle wygląda, jest podejrzenie, że jest chore, to wtedy jest problem. A nie wtedy, kiedy przybiera w dolnej granicy. Tak wszyscy mówią, że mleko matki najlepsze, a teraz miałabyś dokarmiać ją mm, żeby ją "podtuczyć", jeśli zdrowo się rozwija? to ja już kompletnie lekarzy nie rozumiem...Ale to jest tylko moja opinia, lekarzem nie jestem i nie wiem, czy to może mieć jakieś skutki zdrowotne.

Ostatnia edycja:
Aga ja się zgadzam z Milia. Jeśli przybiera w dolnej granicy to jest ok. Moze spróbuj w dzień częściej karmić ale w nocy bym nie wybudzala bo i tak pewnie nie będzie chciała jeść na siłę.

Kulkami mój też ma takie trzesiawki :) czasem sama rączka czasem nóżka mu się tak trzęsie. Wydaje mi się że to normalne I przejdzie razem z odruchem moro .

Postaram się w dzień karmic czesciej, teraz ja wzięłam żeby zjadła choć nigdy sie nie budzi o tej, to pierwsze co ryk... Zjeść zjadła co prawda, ale dziś,w nocy już jej nie budze, zje jak się sama obudzi, nie będę dziecka męczyć po tym szczepieniu, wyplakala się wieczorem i przy kapaniu, niech sobie pospi i odpocznie bo dziś wieczorem to nawet jak mój kichnal to się obudzila i to tak wystraszona ze płakać zaczęła. Normalnie jakby mi na szczepieniu dziecko podmienili ;)

No i co do tej wagi to Milia twoja w takim razie ladnie spi, moja najdłuższa sen ma po kąpieli bo wtedy jak zje tak kolo 21. I zasnie przed 22. to budzi się w godz 2.-3. Parę razy zdarzyło się ze o 4. A ostatnio z kolei o 1. Więc roznie
W dzień jak mi będzie najwyzej za dlugo spala to będę brać i karmic co 2 godz to może coś da

Ostatnia edycja:
U nas noc ciężka...zielone kupki, leje się z pupy...mały płacze i całą noc przy mnie w łóżku bo nie mam serca go odkładać do lozeczka. Już miałam nadzieję że małemu przejdzie a tu dupa...i mi się maluch męczy :(

reklama
Do góry