reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Maj 2015

Dziewczyny przepraszam, że tak Wam wchodzę na wątek ale chciałabym Was zaprosić do mojego sklepu
z ubraniami dla dzieci.
Link do: Q-ba Style | Facebook
Są to ubranka tyko i wyłącznie polskich producentów, świetna jakość modne fasony.
Teraz jest sporo rzeczy na letniej wyprzedaży myślę, że znajdziecie coś dla swoich pociech.
Kontakt przez mój fanpage na FB. Jest konkurs i zapraszam do wzięcia w nim udziału. Odnośnie rozmiarów pytajcie

reklama
Wiem ze są wakacje,ale jak tam Wasze powroty do pracy?
Ja zaczęłam prawdziwy kryzys w związku z powrotem za 1,5 tyg...
Mam lęki...że nie będę widziała,nie będę wiedziała co robi,czy glodny,czy placze....
Dzis od rana płacze sama z siebie... Do tego firma mi się sypie i niby wracam ale wiem że na niedlugo :(

Ja też od 6 miesiąca. Córka nie chciała jeść mojego. Nie spotkałam się wcześniej z czymś takim by dziecko samo odrzucalo pierś.

A ja jutro robię imprezę urodzinową. Hania urodziła się 31 maja, chyba jako ostatnie majowe maleństwo. Teraz siedzę do późna i robię tort.
my jestesmy z 1 czerwca ;)

Dziewczyny nie nadrobię tak Was tylko przeleciałam ;p/.
Ja też karmię piersią . Igor chodzi od połowy kwietnia. Teraz to już biega. wózek w ogóle nie potrzebny. Ciągle gra w piłkę . Skubany jest w tym dobry .
Mówi : mama tata baba papa nasladuje :kota psa krowe auto. robi papa. wynosi po sobie papmpersy rozbiera sie do kąpania (skarpetki spodnie pieluche) wie jak coś kaze mu przynieść. wie gdzie wyrzucić smieci. sam je , sam pije. jest bardzo samodzielny porównując go do starszaka.
Wreszcie nadrobiliśmy sesję chrzcinową ;).
Martwi mnie tylko, że starszaka potrafi uderzyć.
Ja siedzę w domu aż pójdzie do przedszkola. Nie mamy za różowej sytuacji ale sobie radzimy.

a ile ważą i mierzą wasze dzieci?

Załączniki

• Plener (44) .jpg
    Plener (44) .jpg
    255 KB · Wyświetleń: 158
em-es-zet jak tam sytuacja ?
Aleks od poniedziałku idzie do żłobka, ciekawe jak to będzie.. Już czuję jak mi będzie smutno.

amazonka - jak Ty tego dokonałaś ? :) gratuluję :) mój przy Twoim to jakaś dupa wołowa hahaha nie chce skubaniec za nic puścić mojej ręki jak chodzi, chyba się boi.
Super zdjęcie :)
Mój syn waży około 9300 chyba, a długości niecałe 80 chyba, nie wiem dokładnie, bo dawno nie sprawdzałam :)

Ja zmieniłam wózek z quinny moodd na spacerówkę recaro citylife. Jestem bardzo zadowolona z niej ma wszystko to czego mi było trzeba :) Na poczatku chciałam baby jogger ale teraz widze że to była słuszna decyzja że wybrałam recaro. Ma duży daszek, ogromny kosz pod wózkiem, rozkłada sie na płasko i ma dużo miejsca, ma pałąk zupełnie inny niż w quinny i okienko w daszku i waży 10 kg a nie 16 :) Ja narazie nie wracam do pracy bo mi się nie opłaca płacić w Warszawie za prywatny żłobek 1500 zł plus wyżywienie. Później niestety wychowawczy albo drugie bobo :) zobaczymy bo bardzo bym chciała odrazu drugie, ale mam obawy czy ogarne dwójkę. Jakbym zaszła teraz w ciąże to Mia by miała akurat bunt dwulatka i troche mnie to odstrasza

Ostatnia edycja:
Co do mowy to mówi tylko mama, tata, da, to to = co to i ciągle coś po swojemu. Za to biega jak szalona i terroryzuje jak czegoś nie dostanie co akurat bardzo chce.

Corrine
Wrocilam do pracy od 1 sierpnia. Było ciężko ale caly miesiąc jest jeszcze mlody w domu z tatusiem /urlop/ więc jest ok. Chlopaki super sobie radzą, bez dramatów. Od 1 września zlobek wiec tu będzie gorzej...a moze nie? Dalej sciagam pokarm...sama nie wiem jak ja to ogarniam,ale ogarniam. W pracy niedowierzali mi i musze co 2 msc przedkladac zaświadczenie od lekarza ze karmie zeby móc korzystać z godzinnej przerwy. Felo jeszcze nie chodzi,ale bylam wczoraj z nim u lekarza rehabilitacji / urodzil się z obniżonym napięciem miesniowym / i jest pelna gotowość mięśni i stawów do chodzenia tylko chęci brak...ale zasuwa kolo mebli i za rękę... Wszystkie etapy osiąga trochę później po prostu

eM-eS-Zet - i jak żłobek ? Aleks od 8 sierpnia chodzi do żłobka. Był 3 dni i się rozchorował :p przez 5 dni go podkurowałam i poszedł znowu.Po kolejnych 3 dniach rozchorował się już totalnie. 2 tygodnie siedział z moją mamą w domu, która na szczęście tak poustawiała sobie pracę, że mogła się nim zajmować.Inaczej pierwszego dnia pracy przyniosłabym L4 :D też musiałam donieść zaświadczenie od lekarza o karmieniu :) ale karmię już coraz mniej. Tylko rano i po pracy i na noc. W nocy udało nam się go oduczyć i jest wielki sukces! jutro miał iść ponownie do żłobka, ale od nocy w sobotę ma wielką gorączkę :( idą mu cztery czwórki :( biedak strasznie się męczy, boli go, nic nie chce jeść ani pić.
Aleks chodzi już wreszcie, zasuwa i bardzo go to cieszy :) nie martw się, Twój na pewno też się w końcu przełamie :)

reklama
Felo tez po 7 dniach w żłobku początek zapalenia oskrzeli,,,7 dni kuracji i do zlobka... Zobaczymy co dalej. Ale armagedon chorobowy... Dziś znajoma mowila ze bylo 4 dzieci na 17...ehh...a jesień i czas chorób dopiero przed nami

Do góry