reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki wiosna 2015 -!kolejne starcie

lux: dla ciebie kochana termin nawet dzisiaj :D

moniusia: grunt to właśnie lekarz, który chce próbować, działa, kombinuje, zmienia i dopasowuje terapię tak, żeby coś zadziałało, więc twój lekarz ma potencjał :) Tak badał, ma bardzo dobre parametry, a przynajmniej miał, bo to jakiś czas temu było. U mnie jest problem z comiesięczną hodowlą jajec. Bez CLO to nic prawie nie rośnie, a jak rośnie to bardzo późno i cykle są bardzo, bardzo długie. No nic, zobaczymy. Lekarzowi ufam i wiem, że ma plan :) A co z tego wyjdzie to tylko czekać pozostało :D

reklama
lux: dla ciebie kochana termin nawet dzisiaj :D

moniusia: grunt to właśnie lekarz, który chce próbować, działa, kombinuje, zmienia i dopasowuje terapię tak, żeby coś zadziałało, więc twój lekarz ma potencjał :) Tak badał, ma bardzo dobre parametry, a przynajmniej miał, bo to jakiś czas temu było. U mnie jest problem z comiesięczną hodowlą jajec. Bez CLO to nic prawie nie rośnie, a jak rośnie to bardzo późno i cykle są bardzo, bardzo długie. No nic, zobaczymy. Lekarzowi ufam i wiem, że ma plan :) A co z tego wyjdzie to tylko czekać pozostało :D
poczekaj tylko nogi ogole, zadzieram kiece i lece :laugh2:

Jugosława, aha no to super, że ma dobre żołnierzyki. Czyli u Ciebie coś blokuje. Możesz brać te dhea i witaminę d. Ostatnio lekarz mi powiedział, że to nie zaszkodzi na pewno. A w tej klinice co jestem to tym właśnie leczą słabą ilość, jakość. Ja biorę dhea, koenzym q10, folik i witaminę d:)

luxu: to ja grzeję fotel :D

moniusia: folik też biorę. A koenzym Q10 i witaminę D mam w suplemencie takim multi. Q10 mam 4,5mg a witaminy D łącznie 600 j.m. Z tego co czytałam to niskie dawki i mogłabym brać więcej.

luxu: to ja grzeję fotel :D

moniusia: folik też biorę. A koenzym Q10 i witaminę D mam w suplemencie takim multi. Q10 mam 4,5mg a witaminy D łącznie 600 j.m. Z tego co czytałam to niskie dawki i mogłabym brać więcej.

Tak jesienią, zimą i do starań 2000 j.m. :) Także możesz dokupić sobie 1000 j.m. Wit. D. ma duży wpływ na komórki:)

Hej,

moniusia: piękne wieści przynosisz, akurat na koniec tygodnia :) Wow, że wam się udało załapać jeszcze na rządówkę, bo z tego co się orientuję to nie jest teraz łatwe :/ Mam nadzieję, że dalej będzie wszystko dobrze :) A z tymi internetowymi poradami to niezły pomysł, omija się kolejki...i cena przystępna. Dobrze wiedzieć, że takie coś jest :) Zdrówka dla mamy życzę i kciuki za podejście :)

luśka: ty nadal na clo jedziesz? Jak ci po nim rosną pęcherzyki? Pękają ładnie? Ja po clo często miałam torbiele, co prawda wchłaniały się ładnie, ale owulacji nie było :/ Clo to dobry, tani lek, więc warto stosować i czekać na rezultaty :)

lux: ostatnio to trąbią właśnie o kolejkach do specjalistów :/ To jest chore, żeby na wizyty tyle czasu czekać :/ A będzie jeszcze gorzej, bo lekarzy pewnych specjalności jest jak na lekarstwo :/ Może trzeba na medycynę iść ? :D Będziemy się leczyć nawzajem :D Ja mogę być ginekologiem :D Przydałby się jeszcze endokrynolog, stomatolog, androlog :D hihi

anula: eh fizycznie to jakoś człowiek przecierpi i zniesie, ale ta psychika...Wszystko się samo musi ułożyć w głowie. Babeczki silne są. Bo jak nie my to kto? :)

julia: a u ciebie co tam? W takim razie czekamy na nowy wąteczek :D

U mnie dzisiaj piękne słońce za oknem. Idealnie się weekend zaczyna.
W kwestii starań trochę milczę, bo i nic ciekawego się nie dzieje.

Udanego popołudnia laski.
Ostatni cykl na clo czekam na okres zmienilam lekarza teraz mam miec hormony badane wynik z cytologi wplynie do karty usg mam miec 8 lutego wtedy dowiem sie wiecej

luska: oby zmiana lekarza pięknie zaowocowała :) Z lekarzami to też tak jest, jeden leczy 3 cykle z CLO, inny 6 cykli, a jeszcze inny coś innego...i bądź tu mądry :) Może @ nie przyjdzie i na usg już kropka zobaczysz :D:D:D &&&&

luska: oby zmiana lekarza pięknie zaowocowała :) Z lekarzami to też tak jest, jeden leczy 3 cykle z CLO, inny 6 cykli, a jeszcze inny coś innego...i bądź tu mądry :) Może @ nie przyjdzie i na usg już kropka zobaczysz :D:D:D &&&&
Wkurzyl mnie tamten gin mowil o iui a potem sie wycofal tez tak mysle ze badania nie beda potrzebne waldek twierdzi ze zachowuje sie inaczej

reklama
Do góry