reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2015

reklama
Koshka wyjdź do głównego forum i znajdź dział 'fora zamknięte'i tam powinnaś mieć 'lutowe mamusie' czy jakoś tak;)

Cześć dziewczyny! Dawno mnie tu nie było... Melduję, że nasza Ola również jest już z nami od ponad trzech tygodni. Urodziła się 22 lutego. 21 trafiłam na patologię celem indukcji porodu, ale że była to sobota, to lekarze nic nie robili... w niedziele mieli decydować co dalej... ale Ola postanowiła w nocy z soboty na niedzielę, że nie potrzebuje żadnych wspomagaczy i urodzi się sama. Miałam cudowny poród, był przy mnie mąż, a rodziłam z koleżanką :) Ola ważyła 4070g i miała 57cm długości :) Karmimy się piersią i póki co świetnie się dogadujemy :)

Hej! Jakie znacie sposoby na zwiększenie laktacji? Na poczatku starczalo mi pokarmu, ale teraz muszę dokarmiac malego mm bo mojego nie starcza. Karmie w trybie mieszanym i piersią i butelka i marzę, żeby przejść tylko na piers...

Hej Inge. Ja standardowo 2xdziennie herbatki laktacyjne, 1xfemal.tiker, 2xkawa zbożowa i od czasu do czasu karmi, do tego pije ok 2litry płynów(w tym melise). U mnie wystarcza prawie na styk ale ja ściągam laktatorem i daje w butelce:)
No i ważne byś często Miłosza dostawiała :) czytałam, że mm zabija laktacje..więc może odstaw i daj sobie 3dni, laktacja powinna się unormować:)
Dlaczego sądzisz, że masz za mało i dokarmiasz?

Inge, najlepiej odstaw mm i pozwól Malemu wisiec na piersi. Zwiekszy produkcje pokarmu. tak gwoli scislosci to, ze dziecko czesto je albo non stop wisi na cycu niekoniecznie oznacza, że pokarmu jest za malo :)

reklama
ja też uważam że powinno się dać dziecku zwiększyć produkcję mleka. Częste przystawianie do piersi daje info do mózgu że potrzebna jest większa ilość mleka, co za tym idzie - piersi powinny się bardziej napełniać.
Ja piję jakąś tam zwykłą herbatkę laktacyjną i wodę ale już nie w takich ilościach jak musiałam pić w ciąży.
Mleka mam tyle że hoho, Jasiek po 15 minutach najedzony wypluwa pierś i pomimo tego że jest ona bardzo miękka to jak ścisnę to ciągle mleko z niej leci. Czytałam że jak się laktacja unormuje to ma się wrażenie miękkich piersi, a to dlatego że mleko nie jest w nich magazynowane tylko produkowane na bieżąco - w miarę potrzeb. I u mnie faktycznie tak jest.

Do góry