reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietnióweczki 2008

reklama
Wczoraj Synek pierwszy raz kopnął tatusia! Tatuś dumny jak paw w końcu uwierzył że u mnie w brzuchu rośnie mały ludek. Bo wcześniej ja bardzo wyrażnie czułam ruchy, czuję już codziennie ale Tomuś nie czuł - jakiś gruboskórny ten mój mąż! No ale wczoraj mały Synek zaprezentował siłę swych stópek.
Mi na usg 2 tyg temu wyszło że Mały jest ustawiony głową w dół . No to chyba czasami wciska mi się głową w pęcherz bo są momenty że w ciągu 10 minut wstaję 3 razy siku.
Ps. czy komuś dokucza też swędzenie bo ja już nie wyrabiam , najbardziej w nocy, przeorałabym całą skórę pazurami! Dzisiaj odbieram jeszcze wyniki badań na igE a jutro idę do ginki, no musi mi coś poradzić bo zwariuję chyba.:no:

swędzenie to oznaka rozciągającej się skóry, znalazłam to bo mnie cycki i brzuszek swędzieć zaczęły. No więc polazłam wczoraj do sklepu i kupiłam sobie oliwkę w żelu i się smaruję. Jak się wysmaruję jest lepiej
:tak: :-D

Mi oliwka nie bardzo pomaga, a swędzi mnie najbardziej twarz dekolt łydki i przedramiona i to mnie niepokoi bo trudno to wytłumaczyć rozciaganiem skóry! :sorry:

A może, to jednak kosmetyki, tak wiem pisałaś, że nie zmieniałaś na nowe, ale teraz w naszym ciele szaleją hormony.
Przez hormony możemy mieć gorszy wzrok, wrażliwszą skórę, zmieniają się włosy itp.

Czesc dziewczynki !
Tak czytam sobie te wasze poscicki i powiem szczerze za wam zazdrosze ze czujecie juz jak kopia wasze malenstwa:) Dzis jest 18 tydzien i 5 dzien mojej ciazy i jeszcze nie poczulam mojego maluszka:(( Bylam w zeszly piatek u ginka ale nie robil mi usg, tylko zbadal powiedzial niby ze wszytko jest oki i nastepna wizyte wyznaczl za miesiac. Tylko ze ja zaczynam sie juz denerwowac czy aby napewno wszytko jest dobrze z moim dzieciatkiem:( A wy pamietacie w ktorym tygodniu poczulyscie pierwsze ruchy? Buziaki

Czesc dziewczynki !
Tak czytam sobie te wasze poscicki i powiem szczerze za wam zazdrosze ze czujecie juz jak kopia wasze malenstwa:) Dzis jest 18 tydzien i 5 dzien mojej ciazy i jeszcze nie poczulam mojego maluszka:(( Bylam w zeszly piatek u ginka ale nie robil mi usg, tylko zbadal powiedzial niby ze wszytko jest oki i nastepna wizyte wyznaczl za miesiac. Tylko ze ja zaczynam sie juz denerwowac czy aby napewno wszytko jest dobrze z moim dzieciatkiem:( A wy pamietacie w ktorym tygodniu poczulyscie pierwsze ruchy? Buziaki
Nie przejmuj się! Moja ginka stwierdziła,że niektóre kobiety odczuwają ruchy nawet w 22 tygodniu ciąży. A tak na pocieszenie-ja zaczęłam odczuwać pierwsze ruchy dopiero w poniedziałek tj 19 tydzień i 1 dzień.
Pozdrawiam

reklama
czarnulka a może je czujesz tylko nie wiesz, że to one:)) wieczorem, bo w tedy dzidzie przeważnie są bardziej aktywne połóż się na lewym boku i wsłuchaj się w brzuszek może poczujesz. A jeśli gin cię zbadał i powiedział, że okej, to mu zaufaj, jednak usg, to nie najważniejsze badanie, chociaż fajnie jest podglądać maluszka:tak:

Do góry