reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2024

Dzień dobry 🙂
U nas będzie intensywny dzień - do 12 pracuję, jadę się odświeżyć i na 13:20 gin (jak sie uda to zahaczę optyka przed), po wizycie galop do domu i jedziemy z młodą do kardiologa a potem do liroja po drzwi 😀 po zakupach jakiś obiad w kfc albo maczku 😛 chyba bardziej przemawiają do mnie skrzydełka, ale dopiero co jedliśmy 🤣
Aaaaa i dziś mnie wyjątkowo nie mdli 🤣

reklama
a nie możesz zapisać się wcześniej? Jaki to sens stresować się cały miesiąc, gdy można sprawdzić, ze wszystko jest ok. :)
taki termin badania wyznaczył lekarz, będę wtedy w 12 tyg. co dla badania prenatalnego jest optymalne. Ostatnią wizytę miałam w ubiegły czwartek i było wszystko ok. A to co się dzieje to pewnie moje jakieś paranoje.

Nooo dlatego myślę, że @Ilona0485 nie powinna się bardzo stresowac
Pisałam do p dr która prowadziła moja poprzednia ciąże 9 lat temu, bo nie dawało mi spokoju i mi tak odp "pęcherzyk ciążowy w jamie macicy z pęcherzykiem żółtkowym z zarodkiem ale nie mogę powiedzieć czy żywym bo to tylko w trakcie wykonywania usg widać a nie na zdjęciu trzeba poczekać na akcję serca bo jeszcze jest za wcześnie"

Pisałam do p dr która prowadziła moja poprzednia ciąże 9 lat temu, bo nie dawało mi spokoju i mi tak odp "pęcherzyk ciążowy w jamie macicy z pęcherzykiem żółtkowym z zarodkiem ale nie mogę powiedzieć czy żywym bo to tylko w trakcie wykonywania usg widać a nie na zdjęciu trzeba poczekać na akcję serca bo jeszcze jest za wcześnie"
no właśnie. Widać gołym okiem. Ja bym zmieniła lekarza.

Jakie macie dolegliwości w pierwszym trymestrze? Ja mam straszne mdłości, odrzuciło mi kawę (jestem kawoszka 🤣) w ogóle nic nie mogę zjeść, kompletnie na nic nie mam apetytu. Dodatkowo piersi i brzuch jak balon.

Jakie macie dolegliwości w pierwszym trymestrze? Ja mam straszne mdłości, odrzuciło mi kawę (jestem kawoszka 🤣) w ogóle nic nie mogę zjeść, kompletnie na nic nie mam apetytu. Dodatkowo piersi i brzuch jak balon.
mniej wiecej to samo mam, ochlodzilo sie troche teraz, wiec mdlosci sie zmniejszyly i zaczelam jesc + zmeczenie caly czas :)

Czyli miałam rację, że jeszcze może być za wcześnie :) kiedy masz kolejną wizytę?

reklama
Do góry