reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2024

Witajcie kochane.
Wg ostatniej miesiączki termin mam na 6.kwietnia
Byłam dzisiaj na. Usg i p. Dr mówi że narazie pusty pęcherzyk. Przepisała luteinę pod język i mam się pokazać 5 września. Mam strasznego stresa 😒
U mnie wyglądało na pierwszej wizycie wyglądało tak samo... Po 2 tygodniach było serduszko. Także musisz cierpliwie czekać. Też się mega stresowałam i mam to do dzisiaj

reklama
to troche dziwna praktyka tego diabetologa, dieta jest przy cukrzycy bardzo wazna, zwlaszcza ilosc i rodzaj weglowodanow, regularnosc posilkow …
ona to jakoś uzasadnila niestety nie pamiętam dokładnie. Ale z racji, że ja mam stan przed cukrzycowy i w ciąży wyszła ta cukrzyca powiedziała, że dieta odpada i insulina. Może to też chodzi o to, że moje cukry tylko na czczo były podwyższone?? Po posilku miałam bardzo ładne a miewałam w nocy spadki cukru ok 2-3 gdzie był ok 50 i budziłam się zlana zimnym potem z dusznosciami i dreszcz ami całego ciała.. Podobno w tych godz występują jakieś takie spadki cukru..

ona to jakoś uzasadnila niestety nie pamiętam dokładnie. Ale z racji, że ja mam stan przed cukrzycowy i w ciąży wyszła ta cukrzyca powiedziała, że dieta odpada i insulina. Może to też chodzi o to, że moje cukry tylko na czczo były podwyższone?? Po posilku miałam bardzo ładne a miewałam w nocy spadki cukru ok 2-3 gdzie był ok 50 i budziłam się zlana zimnym potem z dusznosciami i dreszcz ami całego ciała.. Podobno w tych godz występują jakieś takie spadki cukru..
no nie jestem ekspertem, ale jakos domyslnie cos mi nie pasuje w podejsciu tej lekarki, zwlaszcze ze kurcze jak mialas hipoglikemie w nocy to tym bardziej dieta cukrzycowa by sie przydala, bo ona przewiduje jedna duza kolacje i pozniej jeszcze jeden albo dwa male posilki tuz przed spaniem, zeby uniknac wlasnie hipoglikemii.

reklama
no nie jestem ekspertem, ale jakos domyslnie cos mi nie pasuje w podejsciu tej lekarki, zwlaszcze ze kurcze jak mialas hipoglikemie w nocy to tym bardziej dieta cukrzycowa by sie przydala, bo ona przewiduje jedna duza kolacje i pozniej jeszcze jeden albo dwa male posilki tuz przed spaniem, zeby uniknac wlasnie hipoglikemii.
U mnie też było to, że ja mało jadłam, wyborcze rzeczy, ponad 3 miesiące to praktycznie tylko wymiotowałam - 5kg miałam... Później jadłam malutkimi porcjami a często. Bo miałam trudności z jedzeniem a jak zjadłam ciut więcej to od razu 🤢. Więc obiad potrafiłam jeść ponad godzinę i kilkoma przerwami. Ale z tego co pamiętam to wieczorami jadłam, nawet późno w nocy. Nie mogłam dopuścić do głodu bo 🤢. Więc mi nawet trudno czasem było zmierzyć cukier 2h po posilku bo ja już po 1h musiałam coś zjeść....

Tak mi kazała, tak robiłam. Żadnego problemu z dzieckiem nie było. Ja przytyłam 6kg tylko.

Teraz też już się nastawiam na cukrzycę ale będę u innego diabetologa więc zobaczymy co on na to

Do góry