dokładnie tak wygląda pęcherzyk żółtkowy z zarodkiem. To będzie około 6+2 czy coś koło tego, mam identyczne zdjęcie z poprzedniej ciąży. Dziwne,,co ten lekarz powiedział,, dal jakis opis wizyty? Ja zawsze dostaje, grubość endo, jajniki, wielkoscnpecherzyka, zarodka itp.
reklama
Właśnie sobie czytam na ten temat.No nie dziwię się w sumie,że chudłaś ja to samo sobie pomyślałam.No bo to w sumie taka dieta prawie jak na redukcji,dużo zieleniny i ziarna tylko pewnie proporcje trochę fajniejsze.Jak byłam na redukcji to 70%zielenina 30%białka i jesz ile chcesz.2 tygodnie i -6kg ale odpuściłam bo zaraz były święta i miałam po tym mega rewolucje żołądkowe.Generalnie dla mnie to trochę było męczące ,że musiałam poświęcać na to więcej czasu i planować te posiłki.Jakoś mi się po prostu nie chce takich rzeczy robić ale teraz będę musiała dla dobra dzidzi i swojej wagi.Nie mogę tym razem zrobić z siebie takiego potwora haha.chociaż o nowe rozstępy mniej się martwię.Po moich piersiach teraz nawet nie widać ,że w ciąży jestem.Wtedy zaczeły mi rosnąć zanim dowoedziałam się o ciąży.Śmiałam się że dojrzewam jeszcze do tej pory prodawki na pół piersi,ale już się tym nie przejmuję tak jak kiedyśmozna owoce jesc, trzeba pilnowac godzin posilkow i jesc odpowiednie ilosci i rodzaje weglowodanow na kazdy posilek, ale to rozpisze Ci lekarz. u mnie leczenie zaczelo sie od diety cukrzycowej, to byla taka gora jedzenia, ze nie bylam w stanie tego przejesc, a przez pierwsze kilka tyg chudlam pozniej mialam wlaczone male dawki insuliny, bo caly czas mialam podwyzszona glikemie na czczo. Ogolnie nie ma sie czego bac, o ile nie masz jakichs mocno rozchwianych poziomow glikemii to bedzie ok, tylko troche zycie pod jedzenie bedziesz miala podporzadkowane i tyle
Ooo bardzo możliwe bo to było po tym jak zaczął się odrzut od jedzenia czyli jest nadzieja,że nie ma tragediiA nie miałaś zbyt dużej przerwy w jedzeniu przed pobraniem? Ja tak mam, muszę coś zjeść z 8-9 godzin przed, jak nie jem 12, to wybija mi cukier na czczo
Właśnie o to chodzi że nic mi nie dała oprócz tego zdjęciadokładnie tak wygląda pęcherzyk żółtkowy z zarodkiem. To będzie około 6+2 czy coś koło tego, mam identyczne zdjęcie z poprzedniej ciąży. Dziwne,,co ten lekarz powiedział,, dal jakis opis wizyty? Ja zawsze dostaje, grubość endo, jajniki, wielkoscnpecherzyka, zarodka itp.
Będzie_dobrze
Fanka BB :)
No właśnie u każdego inaczej, trzeba sobie dostosowaća ja, jak jem 12, to mam glukoze 85, ale jak jest 10 przed pobraniem, to 95. Ale już wiem, że przed pobraniem trzeba nie jesc.
Ja też wątpie ,że uda mi się całą ciąże przejechać bez snikersa czy milki a kwaśne żelki mniamPrawda, np jak już nie mogłam patrzeć na wędlinę drobiową to jadłam kanapki z żywiecką i cukier był taki sam słodycze też wpadały, nie byłam zbyt uczciwa, dopiero przed szpitalem
Majorkaaaa
Moja koleżanka coś słodkiego jadła w ramach obiadu np i było ok po prostu trzeba wybadaćJa też wątpie ,że uda mi się całą ciąże przejechać bez snikersa czy milki a kwaśne żelki mniam
Znowu inna (obydwie rodziły w czerwcu) miała problem z cukrem na czczo i nawet przy insulinie nocnej rano miała 110-115... Lekarz był zdziwiony, że nie działa.
Będzie_dobrze
Ciąża pewnie jest młodsza, miałaś później owulację, czy nie wiesz? Myślę, że na spokojnie powinnaś iść na wizytę za tydzień, ale raczej do innego lekarza, bo za dużo to ta Ci nie wyjaśniła, a takim rzucaniem, że puste jajo tylko dodatkowo zestresowałaWłaśnie o to chodzi że nic mi nie dała oprócz tego zdjęcia
Znajoma ja polecała z całego serca. Bo 2 ciąże jej prowadziła.Ciąża pewnie jest młodsza, miałaś później owulację, czy nie wiesz? Myślę, że na spokojnie powinnaś iść na wizytę za tydzień, ale raczej do innego lekarza, bo za dużo to ta Ci nie wyjaśniła, a takim rzucaniem, że puste jajo tylko dodatkowo zestresowała
reklama
Będzie_dobrze
Ok, to może słabszy dzień idź na kontrolę i będzie dobrzeZnajoma ja polecała z całego serca. Bo 2 ciąże jej prowadziła.