reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2024

Ja się właśnie boję,że będę nadrabiać jak lepiej się poczuję😂😂obecnie -2kg a w poprzedniej ciąży+30 i tylko połowe udało mi się zrzucić.Ciakawe czy można pić morwę w ciąży bo ona reguluje cukier a ja mam z nim trochę problem się dowiedziałam 💁
Mam morwę w pracy i chciałam ostatnio wypić, ale przeczytałam w necie, że raczej nie wskazane bo nie ma badań dot. jej wpływu na ciężarne.

reklama
Trochę mnie przeraża wizja ,że mam cukrzycę i w sumie nie bardzo wiem co z tym robić.Owoców też nie można? Nie wiem jak ja się opamiętam jak już mi te mdłości miną.Na to są leki czy tylko dieta.Wgl dieta w ciąży 😂😂😂absurd totalny.Obawiam się też o moją tarczycę bo w ciąży bardzo mi wariuje.Ciekawe jak będzie tym razem.Na razie mam TSH 2,380 to nie wiem chyba już troszkę za duże 😬😬
mozna owoce jesc, trzeba pilnowac godzin posilkow i jesc odpowiednie ilosci i rodzaje weglowodanow na kazdy posilek, ale to rozpisze Ci lekarz. u mnie leczenie zaczelo sie od diety cukrzycowej, to byla taka gora jedzenia, ze nie bylam w stanie tego przejesc, a przez pierwsze kilka tyg chudlam 🤯 pozniej mialam wlaczone male dawki insuliny, bo caly czas mialam podwyzszona glikemie na czczo. Ogolnie nie ma sie czego bac, o ile nie masz jakichs mocno rozchwianych poziomow glikemii to bedzie ok, tylko troche zycie pod jedzenie bedziesz miala podporzadkowane i tyle

Dopiero jestem po pierwszych badaniach,na których wyszło,że mam glukoze 103 chyba a wizytę mam dopiero w piątek więc pewnie zleci.Raczej na pewno 😅 zastanawiam się skąd u mnie taki problem
A nie miałaś zbyt dużej przerwy w jedzeniu przed pobraniem? Ja tak mam, muszę coś zjeść z 8-9 godzin przed, jak nie jem 12, to wybija mi cukier na czczo

Trochę mnie przeraża wizja ,że mam cukrzycę i w sumie nie bardzo wiem co z tym robić.Owoców też nie można? Nie wiem jak ja się opamiętam jak już mi te mdłości miną.Na to są leki czy tylko dieta.Wgl dieta w ciąży 😂😂😂absurd totalny.Obawiam się też o moją tarczycę bo w ciąży bardzo mi wariuje.Ciekawe jak będzie tym razem.Na razie mam TSH 2,380 to nie wiem chyba już troszkę za duże 😬😬
Ja miałam dietę, jest sporo wykluczeń, owoców prawie nie można z tego co mam na rozpisce... Nabiał na śniadanie nie, nabiał z owocem też nie... A jak dieta nie pomoże to insulina 🙂 ja mialam nocną, bo problem był z cukrem na czczo

Ja miałam dietę, jest sporo wykluczeń, owoców prawie nie można z tego co mam na rozpisce... Nabiał na śniadanie nie, nabiał z owocem też nie... A jak dieta nie pomoże to insulina 🙂 ja mialam nocną, bo problem był z cukrem na czczo
ja owoce jadlam do kazdego posilku, czy to rano czy wieczorem. Ale to fakt, ze trzeba troche metoda prob i bledow sprawdzic jak organizm reaguje na rozne jedzenie

Witajcie kochane.
Wg ostatniej miesiączki termin mam na 6.kwietnia
Byłam dzisiaj na. Usg i p. Dr mówi że narazie pusty pęcherzyk. Przepisała luteinę pod język i mam się pokazać 5 września. Mam strasznego stresa 😒
to nie jest pęcherzyk ciążowy pusty tylko jest w nim pęcherzyk żółtkowy i jak dla mnie zarodek na brzegu pęcherzyka. Wyślij nieobciete zdjęcie to zobaczymy parametry jaka jest wielkość pęcherzyka itp

reklama
Do góry