reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2024

no widzisz. Te wszystkie zabobony można między bajki.
Ja aktulanie mdłości prawie zero, cera ciut gorsza ale nie ma dramatu.

W ciązy z chłopcem miałam super cerę i ładnie wyglądałam- osoby które nie wiedziały o ciąży mówiły mi same o dsiebie ze wyglądam bardzo dobrze na twarzy. Wyładniałam. Teraz się nie czuje tak ładnie.
noo to tak raczej mozna dla zabawy sie obserwowac i sobie zgadywac zanim sie czlowiek dokladnie dowie kto tam w srodku siedzi :D

reklama
To jest chore, jak może nie wierzyc? Jak ma czarno na białym i pieczątkę lekarza. Poprostu chodzi tu tylko o dobra wolę lekarza... Dla mnie osobiście to jest świństwo lekarze powinni pomagac, co Im szkodzi wypisać skierowanie na badanie
Niektórych naprawdę nie stać aby co Miesiąc wydawać 400-500 zł na lekarza i badania

Ja teraz trafiłam idealnienie dość że na NFZ to lekarka jest świetna. W tamtej ciąży chodziłam do najlepszej lekarki, milion pozytywnych opinii a przeoczyła mi to, że od początku miałam znacznie podwyższone tsh norma była do 2 ja miała 5 i nic z tym nie zrobila, później sama przeglądałam badania i zauważyłam że coś nie tak... Poszłam do innego lekarza, dostałam leki, na szczęście z dzieckiem było ok, ale ja strasznie przytyłam 30 kg prawdopodobnie przez ta tarczyce
Także zraziła się troszke do ginekologów
Ja też przytyłam około 30kg w poprzedniej ciąży.Na początku wyniki były dobre ale im dalej tym było gorzej.W dniu porodu miałam TSH ponad 10.Byłam prowadzona na NFZ przez najgorszą babę na świecie.Mieszkam w małym mieście dlatego nie mam dużego wyboru lekarzy.Nie miałam problemu ze skierowaniami,ale babsko było podłe.Na wszystkie USG chodziłam prywatnie i teraz też mam taki zamiar.Ale z tym lekarzem nie wiem co zrobić.Tak samo nie chcę rodzić w moim mieście.Tym razem chcę znieczulenie zewnątrzoponowe.Z dzieckiem wszystko było dobrze,ale przez to,że nie dostałam żadnych leków tyłam w oczach.Po porodzie wszystko się samo wyrównało bo szczerze po prostu olałam tych konowałów.Do endokrynologa skierowanie dostałam tydzień przed porodem śmiech na sali.Gdybym miała dużo kasy to wszystko załatwiałabym prywatnie.

reklama
A propos płci, sprawdzałyście jakieś takie smieszne rzeczy jak kalendarz chiński?
Sprawdziło Wam się w poprzednich?

Moja tesciowa uważa że kogo nie sprawdzała to sie zgadzało :D

Ja ostatnią ciąże którą straciłam w lutym sprawdzałam, miał być chłopak i faktycznie wyszło że chłopiec.
Teraz niby dziewczynka.
ja miałam mieć 2 dziewczynki, mam 2 chłopców. :)

Do góry