reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2024

no widzisz. Te wszystkie zabobony można między bajki.
Ja aktulanie mdłości prawie zero, cera ciut gorsza ale nie ma dramatu.

W ciązy z chłopcem miałam super cerę i ładnie wyglądałam- osoby które nie wiedziały o ciąży mówiły mi same o dsiebie ze wyglądam bardzo dobrze na twarzy. Wyładniałam. Teraz się nie czuje tak ładnie.
noo to tak raczej mozna dla zabawy sie obserwowac i sobie zgadywac zanim sie czlowiek dokladnie dowie kto tam w srodku siedzi :D

reklama
To jest chore, jak może nie wierzyc? Jak ma czarno na białym i pieczątkę lekarza. Poprostu chodzi tu tylko o dobra wolę lekarza... Dla mnie osobiście to jest świństwo lekarze powinni pomagac, co Im szkodzi wypisać skierowanie na badanie
Niektórych naprawdę nie stać aby co Miesiąc wydawać 400-500 zł na lekarza i badania

Ja teraz trafiłam idealnienie dość że na NFZ to lekarka jest świetna. W tamtej ciąży chodziłam do najlepszej lekarki, milion pozytywnych opinii a przeoczyła mi to, że od początku miałam znacznie podwyższone tsh norma była do 2 ja miała 5 i nic z tym nie zrobila, później sama przeglądałam badania i zauważyłam że coś nie tak... Poszłam do innego lekarza, dostałam leki, na szczęście z dzieckiem było ok, ale ja strasznie przytyłam 30 kg prawdopodobnie przez ta tarczyce
Także zraziła się troszke do ginekologów
Ja też przytyłam około 30kg w poprzedniej ciąży.Na początku wyniki były dobre ale im dalej tym było gorzej.W dniu porodu miałam TSH ponad 10.Byłam prowadzona na NFZ przez najgorszą babę na świecie.Mieszkam w małym mieście dlatego nie mam dużego wyboru lekarzy.Nie miałam problemu ze skierowaniami,ale babsko było podłe.Na wszystkie USG chodziłam prywatnie i teraz też mam taki zamiar.Ale z tym lekarzem nie wiem co zrobić.Tak samo nie chcę rodzić w moim mieście.Tym razem chcę znieczulenie zewnątrzoponowe.Z dzieckiem wszystko było dobrze,ale przez to,że nie dostałam żadnych leków tyłam w oczach.Po porodzie wszystko się samo wyrównało bo szczerze po prostu olałam tych konowałów.Do endokrynologa skierowanie dostałam tydzień przed porodem śmiech na sali.Gdybym miała dużo kasy to wszystko załatwiałabym prywatnie.

reklama
A propos płci, sprawdzałyście jakieś takie smieszne rzeczy jak kalendarz chiński?
Sprawdziło Wam się w poprzednich?

Moja tesciowa uważa że kogo nie sprawdzała to sie zgadzało :D

Ja ostatnią ciąże którą straciłam w lutym sprawdzałam, miał być chłopak i faktycznie wyszło że chłopiec.
Teraz niby dziewczynka.
ja miałam mieć 2 dziewczynki, mam 2 chłopców. :)

Do góry