reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2024

Witaj! U mnie też 5+6, w następny wtorek mam pierwszą wizytę 🙂 w pierwszej ciąży podbrzusze zaczęło boleć 3 dni przed terminem @ i dość długo dokuczało, teraz bolało kilka dni po owu a potem praktycznie nic 🤷‍♀️
ja tez kojarze, ze w pierwszej ciazy czulam ta rosnaca macice, ciagnelo mnie wszystko, a teraz tylko przez kilka dni po pierwszym pozytywnym tescie mi sie tam kotlowalo wszystko, a teraz juz w sumie nic nie czuje

reklama
Mi woda nie robi dobrze 😂 jak wypije na noc dużo to mam gwarantowane takk 4-6 pobudek na sikanie
Także staram się nie pić na noc a i tak wstaje minimum 3 razy 🤬😁
Ja póki co jestem zdziwiona, bo jak wypiję ten kubek to śpię całą noc 🤣 wczoraj po dwóch wstałam chwilę po 22, jak wróciłam to przełożyłam młodą do łóżeczka i spałam 🤣 w pierwszej ciąży tez nie wstawałam w nocy na siku 🤣🤣

ja tez kojarze, ze w pierwszej ciazy czulam ta rosnaca macice, ciagnelo mnie wszystko, a teraz tylko przez kilka dni po pierwszym pozytywnym tescie mi sie tam kotlowalo wszystko, a teraz juz w sumie nic nie czuje
Uff to nie jestem sama 😄 bo już przez moment myślałam, że albo się nic nie dzieje albo jestem tak zalatana, że nic nie czuję 🤣

no ja tez sie dopytam w razie czego, moze warto wiedziec 😂
internety twierdzą, że może być trudniej zajść w ciążę, bo plemnikom trudniej wejść, ale czy to prawda, nie wiem. I, to akurat u mnie prawda, jak jelita są pelne czy jak się coś przesuwa, uciskaja mi na szyjkę macicy i powoduje to lekki hol, jak na okres. No to jedyna niedogodność, ale bez przesady. :)

Ja póki co jestem zdziwiona, bo jak wypiję ten kubek to śpię całą noc 🤣 wczoraj po dwóch wstałam chwilę po 22, jak wróciłam to przełożyłam młodą do łóżeczka i spałam 🤣 w pierwszej ciąży tez nie wstawałam w nocy na siku 🤣🤣
ja zwykle budzę się raz. Dziś się nie zbudziłam, to jak ranocwstalam, myslalam, że do łazienki nie dolecę, tak kialam napchane pęcherz. 🙈

reklama
pewnie przy kolejnych ciazach macica latwiej i szybciej sie rozciaga, dlatego tez szybciej brzuszek widac
Mój osobisty jest taki, że ciążę będzie późno widać albo wcale 🤣🤣 2 lata temu, jakoś 2-3 tygodnie przed szpitalem byłam na poczcie w miejscowości, w której pracuję I akurat był jeden z naszych klientów - byłam w czarnej zwykłej bluzce i nic nie zauważył, a na początku miesiąca przyszedł z dokumentami i pytał co słychać, na co mój tata-szef pyta dziewczyn czy mu pokazać. I pokazał zdjęcie wnuczki to facet był w szoku niezłym 🤣🤣

Do góry