reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2024

reklama
Laski Wy tu o pasztetach, konserwach, pysznosciach. A ja się modlę żeby chociaż kawałek bułki w siebie w cisnąć 🤢 produkty mączne to jedyne co aktualnie wchodzi w grę. Odpycha mnie od wszystkiego, nawet w nocy jest mi niedobrze, podchodzi mi kwas żołądkowy jak leżę, a zaparcia mnie wykończą 🙄 macie jakieś metody sprawdzone? Ratunku…. 😅 od niemal 2 tyg nie byłam w toalecie i mam wrażenie ze eksploduje 😩
Pije rano siemię lniane i błonnik witalny, staram sie wcisnąć jakaś śliwkę każdego dnia, dziewczyny na innym forum poleciły mi czopki glicerynowe i suszone morele. Może macie jakieś metody na taką gównianą sytuacje? 🙈🤪
na zaparcia możesz spróbować jeszcze caricolu- to taki naturalny mus z papai. Z polecenia lekarza stosowałam u córki i mówiła, że jest bezpieczny również dla kobiet w ciąży :)

Laski Wy tu o pasztetach, konserwach, pysznosciach. A ja się modlę żeby chociaż kawałek bułki w siebie w cisnąć 🤢 produkty mączne to jedyne co aktualnie wchodzi w grę. Odpycha mnie od wszystkiego, nawet w nocy jest mi niedobrze, podchodzi mi kwas żołądkowy jak leżę, a zaparcia mnie wykończą 🙄 macie jakieś metody sprawdzone? Ratunku…. 😅 od niemal 2 tyg nie byłam w toalecie i mam wrażenie ze eksploduje 😩
Pije rano siemię lniane i błonnik witalny, staram sie wcisnąć jakaś śliwkę każdego dnia, dziewczyny na innym forum poleciły mi czopki glicerynowe i suszone morele. Może macie jakieś metody na taką gównianą sytuacje? 🙈🤪
Od dwóch tygodni nie byłaś w toalecie? Koniecznie musisz się skonsultować z lekarzem, zalegający kal może zagrażać życiu, moja mama miała ten sam problem w końcu zadzwoniła do lekarza i biegiem kazali jej zrobić lewatywę bo można zatruć sobie organizm!

Od dwóch tygodni nie byłaś w toalecie? Koniecznie musisz się skonsultować z lekarzem, zalegający kal może zagrażać życiu, moja mama miała ten sam problem w końcu zadzwoniła do lekarza i biegiem kazali jej zrobić lewatywę bo można zatruć sobie organizm!
właśnie pisalam o Enemie, ja moim dzieciom dawałam, bo przez alergie mieli kulki, jak królik, rozepchane jelita, a kupa nie była w stanie wyjść. U młodszego kazali mi trzymac nogi w gorze, to tak trzymałam, aż doszło do wypadnięcia odbytu! Od tego czasu tylko eneme dawałam,, jak byl problem. Później sami zaczęli robić kupe bez problemu.

reklama
Cześć dziewczyny, mały update co u mnie, bo się mało odzywam ale albo nie mam kompletnie czasu tu zaglądać albo jak teraz okropnie się czuje, okropne mdlosci od kilku dni nawet i w nocy do tego zgaga, takie kombo 😩 dziś 7+0/+1 różnie aplikacje pokazują, pierwsza wizyta za tydzień w czwartek o 17.20, oprócz mdlosci męczą zaparcia tak do dwa dni pójdę na kibelek mecze się strasznie, w nocy kilka pobudek na siusiu, na zmęczenie narzekać nie mogę, no i cycuszki bolą niemiłosiernie

Do góry