reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2024

Laski Wy tu o pasztetach, konserwach, pysznosciach. A ja się modlę żeby chociaż kawałek bułki w siebie w cisnąć 🤢 produkty mączne to jedyne co aktualnie wchodzi w grę. Odpycha mnie od wszystkiego, nawet w nocy jest mi niedobrze, podchodzi mi kwas żołądkowy jak leżę, a zaparcia mnie wykończą 🙄 macie jakieś metody sprawdzone? Ratunku…. 😅 od niemal 2 tyg nie byłam w toalecie i mam wrażenie ze eksploduje 😩
Pije rano siemię lniane i błonnik witalny, staram sie wcisnąć jakaś śliwkę każdego dnia, dziewczyny na innym forum poleciły mi czopki glicerynowe i suszone morele. Może macie jakieś metody na taką gównianą sytuacje? 🙈🤪
Spróbuj jeszcze suszone śliwki i kiwi na niektórych działa i gruszka, przerabiałam zatwardzenia u córki 🥴
Mnie też okropnie męczą mdłości, jedynie właśnie słodkie, mączne rzeczy pewnie by weszły, ale mam cukrzycę i nie mogę 🤦 walczę właśnie znowu z sobą, żeby chociaż jedną kanapkę wcisnąć przed pracą, bo w pracy też ciężko idzie, a w brzuchu burczy 🤐 mam nadzieję, że jeszcze z tydzień, dwa i będą słabły, bo oszaleję 🙄

reklama
Dzisiaj zaczynamy 7 tydzień, weszłam w aplikacje żeby przypomnieć sobie trochę informacji i to co niektóre dziewczyny piszą odnośnie zwiększenia rozmiarów brzuszka jest całkiem prawdopodobne na tym etapie- macica osiągnęła wielkość pomarańczy. Ciekawe czy wcisnelabym się jeszcze w swoje spodnie 🙈 od kiedy zaczęły się upały przerzuciłam się w 100 procentach na sukienki, więc chyba trzeba będzie schować już przedciazowe rzeczy i zaopatrzyć się w coś luźniejszego 🤔

Laski Wy tu o pasztetach, konserwach, pysznosciach. A ja się modlę żeby chociaż kawałek bułki w siebie w cisnąć 🤢 produkty mączne to jedyne co aktualnie wchodzi w grę. Odpycha mnie od wszystkiego, nawet w nocy jest mi niedobrze, podchodzi mi kwas żołądkowy jak leżę, a zaparcia mnie wykończą 🙄 macie jakieś metody sprawdzone? Ratunku…. 😅 od niemal 2 tyg nie byłam w toalecie i mam wrażenie ze eksploduje 😩
Pije rano siemię lniane i błonnik witalny, staram sie wcisnąć jakaś śliwkę każdego dnia, dziewczyny na innym forum poleciły mi czopki glicerynowe i suszone morele. Może macie jakieś metody na taką gównianą sytuacje? 🙈🤪
na mdłości polecane są woda z cytryna przed wstaniem z łóżka czy migdały.
Co do zaparc, suszone śliwki działają cuda, może spróbuj zjesc kilka. W ostateczności polecam plyn Enema, zalecają go przed cc, i ja używałam przy moich dzieciach, bo przez alergie pokarmowe mieli takie takie zaparcia, że by im flaki rozerwało,, a nic by nie zrobili, czopki nie pomagały. Płynu wystarczy 1/4 butelki, nie trzeba całej na raz, pare minut i po sprawie.

Dzień dobry! U nas dziś 6+0 🙂 melduję, że po wieczornej rozpuście z konserwą w roli głównej cukier jest w miarę, chyba picie wody przed snem robi mi dobrze 😀 codziennie kubek, wczoraj dwa 🤣
Ale poranna woda się nie utrzymała 🤣🤣🤣

Ostatnia edycja:
Spróbuj jeszcze suszone śliwki i kiwi na niektórych działa i gruszka, przerabiałam zatwardzenia u córki 🥴
Mnie też okropnie męczą mdłości, jedynie właśnie słodkie, mączne rzeczy pewnie by weszły, ale mam cukrzycę i nie mogę 🤦 walczę właśnie znowu z sobą, żeby chociaż jedną kanapkę wcisnąć przed pracą, bo w pracy też ciężko idzie, a w brzuchu burczy 🤐 mam nadzieję, że jeszcze z tydzień, dwa i będą słabły, bo oszaleję 🙄
Ja też mam ogromne mdłości ale u Mnie jest tak, że jak nie zjem to się rozkręcają jeszcze bardziej, więc muszę jesc, chociaż jak myślę o jedzeniu mam odruch wymiotny, ale wciskam bo mi wtedy ciut lepiej
Grunt to jeść malutkie porcje ale częściej

Dzień dobry! U nas dziś 6+0 🙂 melduję, że po wieczornej rozpuście z konserwą w roli głównej cukier jest w miarę, chyba picie wody przed snem robi mi dobrze 😀 codziennie kubek, wczoraj dwa 🤣
Ale poranna woda się nie utrzymała 🤣🤣🤣
Mi woda nie robi dobrze 😂 jak wypije na noc dużo to mam gwarantowane takk 4-6 pobudek na sikanie
Także staram się nie pić na noc a i tak wstaje minimum 3 razy 🤬😁

Ja też mam ogromne mdłości ale u Mnie jest tak, że jak nie zjem to się rozkręcają jeszcze bardziej, więc muszę jesc, chociaż jak myślę o jedzeniu mam odruch wymiotny, ale wciskam bo mi wtedy ciut lepiej
Grunt to jeść malutkie porcje ale częściej
Mam tak samo, jak jestem głodna, to jest jeszcze gorzej, muszę pomyśleć o jakiś niesłodkich przekąskach, najwyżej będę kabanosy w pracy przy biurku jeść 🤣 najgorzej jest mi w pracy, w domu można se wciskać, ale w pracy jak nie chcę żeby wiedzieli o ciąży przynajmniej do wizyty do czwartku, to się stresuję 🤦

Mam tak samo, jak jestem głodna, to jest jeszcze gorzej, muszę pomyśleć o jakiś niesłodkich przekąskach, najwyżej będę kabanosy w pracy przy biurku jeść 🤣 najgorzej jest mi w pracy, w domu można se wciskać, ale w pracy jak nie chcę żeby wiedzieli o ciąży przynajmniej do wizyty do czwartku, to się stresuję 🤦
wizytujemy tego samego dnia ;) o której masz wizytę?

reklama
lo matko, straszna tą lekarka.
Co do tylozgiecia, mi moja ginka tez nigdy nie wspominała, w kartach wizyt na zmianę wpisane przodo i tylozgiecie. Mam tylozgiecie i to przodo to chyba niedopatrzenie, wpisuje w gotowy druczek. Nie wynika z tego absolutnie nic, taka budowa, po 1 trymestrze nikt już nie ma tyzoglecia, bo się samo prostuje, na skutek rosnącej macicy. Ja ja spytałam, co ja to mam, bo w kartach raz tak a raz inaczej. 🙈
no ja tez sie dopytam w razie czego, moze warto wiedziec 😂

Do góry