reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2024

Udało mi się dotrzeć do swojego dawnego profilu z poprzedniej ciąży tutaj wiec zostanę już na starym ;)

Hej, hej
Zastanawiałam się czy pisać bo test zrobiłam dopiero w sobotę wiec jeszcze wszystko jest bardzo wcześnie.
Kalendarz pokazuje 5+6 wiec to dopiero 6 tydzień.
Mam już jedna córkę (3,5 latka) ale była to ciąża zagrożona i pierwsze tygodnie leżałam plackiem. Mam nadzieje ze teraz będzie bez przygód i ze zostanę tu z Wami do końca ;)

Termin niby na 16.04. ale jeszcze nie byłam u lekarza ;)

Czy Wy tez macie dziewczyny taki dyskomfort w podbrzuszu w sensie takie ciągniecie jak na okres? Już nie pamietam jak miałam w pierwszej ciąży…
w takim razie nudnej ciąży ! :) Masz już umówiona wizytę ?

reklama
nie podobała mi się, strasznie niedbała wydawała mi się ta lekarka, na początku powiedziała, że mam tyłozgięcie macicy (czego raczej nie mam, moja gin badała mnie już niezliczoną ilość razy i nie wspomniała o niczym takim, ale jeszcze jej dopytam w przyszłym tyg na wizycie), w ogóle jakość obrazu usg była słaba, pęcherzyk na zdjęciach wygląda jakby był płaski, a nie jest, bo w piątek normalnie okrąglutki wyszedł, zarodek zmierzyła niedbale bardzo tak, że wyszedł jej mniejszy niż w piątek miałam zmierzony, no i było normalnie pracę serca widać, a ona wpisała w dokumentacji, że FHR nie uwidoczniono…
lo matko, straszna tą lekarka.
Co do tylozgiecia, mi moja ginka tez nigdy nie wspominała, w kartach wizyt na zmianę wpisane przodo i tylozgiecie. Mam tylozgiecie i to przodo to chyba niedopatrzenie, wpisuje w gotowy druczek. Nie wynika z tego absolutnie nic, taka budowa, po 1 trymestrze nikt już nie ma tyzoglecia, bo się samo prostuje, na skutek rosnącej macicy. Ja ja spytałam, co ja to mam, bo w kartach raz tak a raz inaczej. 🙈

Aż się boję 😁 u mnie już był paprykarz pasztety wszelkiego rodzaju konserwa dziwi mnie to bo nigdy tego nie jadam, i wogole nie mam ochoty na słodkie raczej takie wyraźne smaki 😁
ja nie mam zachcianak, jem wszystko, jak leci. Jestem tak głodna. 🙈 dziś nawet cukier zmierzyłam w chwili śmierci głodowej i był 111, jak po posiłku. Nie wiem, czemu tak mi się chce jeść. 🤷‍♀️

Ale żeście wizyt natrzaskały 🙈😁 gratuluje wszystkim ❤️ ja mam jutro ale dopiero o 17:30. Będzie 7+5 wg om. Serduszka jeszcze nie widzialam, bo poprzednia wizytę mialam w 5+5 i też lekarz się nie przyłożył. Pisalam chyba. Także teraz jadę juz do mojego, który prowadził mi poprzednia ciaze i liczę na dobre wieści. Mdlosci jak były tak sa, także nic się u mnie nie zmienilo🤷‍♀️

Hej, hej
Zastanawiałam się czy pisać bo test zrobiłam dopiero w sobotę wiec jeszcze wszystko jest bardzo wcześnie.
Mam już jedna córkę (3,5 latka) ale była to ciąża zagrożona i pierwsze tygodnie leżałam plackiem. Mam nadzieje ze teraz będzie bez przygód i ze zostanę tu z Wami do końca ;)

Czy Wy tez macie dziewczyny taki dyskomfort w podbrzuszu w sensie takie ciągniecie jak na okres? Już nie pamietam jak miałam w pierwszej ciąży…
Witaj! U mnie też 5+6, w następny wtorek mam pierwszą wizytę 🙂 w pierwszej ciąży podbrzusze zaczęło boleć 3 dni przed terminem @ i dość długo dokuczało, teraz bolało kilka dni po owu a potem praktycznie nic 🤷‍♀️

Udało mi się dotrzeć do swojego dawnego profilu z poprzedniej ciąży tutaj wiec zostanę już na starym ;)

Hej, hej

Miło, że do nas dołączyłaś:) jeśli chodzi o mnie to ja też kilka razy dziennie mam takie bóle jakbym miała dostać okres

Hej, hej

Ja tak miałam byłam ostatnio u lekarza , termin na 5 kwietnia .Powiedział ,że jest mały krwiak i dostałam luteinę .Mówił , że ten dyskomfort w podbrzuszu to z tego powodu . Narazie mam nie przemęczać się i wypoczywać.

Dzięki za podpowiedź 🤣 udało się wcisnąć kanapkę 🤪 te mdłości mnie wykończą 🙄

Załączniki

• IMG_20230821_223106.jpg
    IMG_20230821_223106.jpg
    1 MB · Wyświetleń: 38

Hej, hej

Też mam taki dyskomfort w podbrzuszu, a nawet w tym tygodniu zmienił się w taki dziwny ból jak za długo siedzę w pracy 🥴 tak samo miałam w poprzedniej ciąży i gin mówi, że spowodowane jest to rosnącą macicą 😉 dlatego mnie to w ogóle nie martwi, a wręcz cieszy, bo najwyraźniej wszystko prawidłowo rośnie 😁
Witamy na forum 😊

reklama
Laski Wy tu o pasztetach, konserwach, pysznosciach. A ja się modlę żeby chociaż kawałek bułki w siebie w cisnąć 🤢 produkty mączne to jedyne co aktualnie wchodzi w grę. Odpycha mnie od wszystkiego, nawet w nocy jest mi niedobrze, podchodzi mi kwas żołądkowy jak leżę, a zaparcia mnie wykończą 🙄 macie jakieś metody sprawdzone? Ratunku…. 😅 od niemal 2 tyg nie byłam w toalecie i mam wrażenie ze eksploduje 😩
Pije rano siemię lniane i błonnik witalny, staram sie wcisnąć jakaś śliwkę każdego dnia, dziewczyny na innym forum poleciły mi czopki glicerynowe i suszone morele. Może macie jakieś metody na taką gównianą sytuacje? 🙈🤪

Do góry