reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2024

reklama
Dziewczyny jak to jest z tymi prenatalnymi? Mi moja ginekolog powiedziała że już mogę się zapisać żeby zrobić te badania tak w 11-12 tyg, Ale czytałam że trzeba mieć skierowanie od lekarza a ona mi nic nie dała jeszcze? Czy można się zapisać a później donieść skierowanie? Jeju..jestem kompletnie zielona w tym temacie 😅
nie trzeba żadnego skierowania dodatkowego :)

Nie jest rzadką sprawą ale może być też niebezpieczne... w pierwszej ciazy koniec końców bylam przez krwiaka w szpitalu, bralam duphaston i jakoś to było, a teraz nie dala mi nic i w sumie nke wiem czy to ok. W piątek mam jeszcze zarezerwowana tą wizyte która mialam mieć i chyba z niej skorzystam. Wiem ze przeginam, ale nie da mi to spokoju. Poza tym w pierwszej ciazy kazali mi przychodzić co 2 tygodnie, a ona mówi że mogę być dopiero za miesiąc i nawet jak zacznie się krwawienie to nic z tym nie robić 🙈

A dostałaś jakieś leki?
jesli dalej sie niepokoisz to jasne, ze idz, zwlaszcza jesli ten piatkowy lekarz jest zaufany. A porada, zeby nic nie robic z krwawieniem w ciazy wydaje mi sie niepowazna, slabo prezentuje sie ta lekarka

Aniulka nie trzeba skierowania. Ja jestem staruszką i dostanę skierowanie, bo po 35 roku życia test pappa i wszystkie usg genetyczne są za darmo. 😅 ja będę dzwonić jutro, by się zapisać, mam mocno napiety grafik, by zdążyć przed wyjazdem i nie mogę mieć żadnych opoznien. 🙈

Dziewczyny mam ogromną prośbę pomóżcie 🙏napewno jesteście bardziej zorientowane 🥰czy według wykresu owulacja była 08.08 ??? Bo później był bardziej widoczny skok temperatury 🤔co o tym myślicie ? Każda opinia cenna ❤️

Załączniki

• IMG_0740.jpeg
    IMG_0740.jpeg
    134,8 KB · Wyświetleń: 61
Dziewczyny czy pijecie kawę? Niestety przyzwyczajona jestem pić 2 dziennie i teraz zastanawiam się czy zrezygnować, jak to jest u Was?
Ja przed ciąża wypijałam nawet 4, a teraz pisałam już ze tak mnie odrzuciło ze nie jestem w stanie nawet zjeść jogurtu kawowego - dzisiaj pokusiłam się w biedrze na proteinowy mus cappuccino i myslalam ze skończę od razu w łazience 😅

reklama
Dziewczyny mam ogromną prośbę pomóżcie 🙏napewno jesteście bardziej zorientowane 🥰czy według wykresu owulacja była 08.08 ??? Bo później był bardziej widoczny skok temperatury 🤔co o tym myślicie ? Każda opinia cenna ❤️
Dobra edytuje bo napisałam bez sensu komentarz. Nie wiem jak długie masz cykle, ale generalnie reszta komentarza była ok - skok temperatury +/- 3 dni po owulacji, przed obserwuje się lekki spadek, więc chyba by się zgadzało. :) nie wiek czy ominelqm jakiś komentarz, ale co z Twoja beta?

Ostatnia edycja:
Do góry