reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2024

Cześć dziewczyny, nieśmiało dołączę ☺️ Z ostatniej miesiączki przewidywany termin na 16.04, wczoraj pierwszy pozytywny test a dziś beta 403 😃 na pokładzie mamy już córkę z grudnia 2021.
Trzymam za nas wszystkie kciuki :)
O widzisz, ja ostatnia @ 10 lipca, a mam bete 130 dzisiaj. Mam nadzieję, że to nie za mało jak na ten czas :(

reklama
O widzisz, ja ostatnia @ 10 lipca, a mam bete 130 dzisiaj. Mam nadzieję, że to nie za mało jak na ten czas :(
Ja w 4+3 mialam 1600, 3x ponad normę dla danego tyfodnia ciazy, w pierwszej mialam to samo, w drugiej złapałam betę na poziomie 3,8, 2 dni później bylo 34 i potem już nie sprawdzałam.
Takze każdy ma inaczej, spokojnie. :)

To się zastanow, czy się stresujesz, czy nie, bo lekow raczej nie będziesz mogła zażyć, zwłaszcza w 1 trymestrze tego typu leki podaję się tylko w przypadku zagrożenia życia matki. A co będzie, jeśli polecisz i tak się będziesz bala, że nie wsiądziesz do samolotu powrotnego? Musisz wiedzieć, że podobasz, także myślę, że to warto przemyśleć.

Jeśli @Kedia choruje na nerwicę zabezpieczoną lekami, to pewnie po konsultacji będzie miała modyfikowaną dawkę/zmieniany lek - o ile w ogóle leki przyjmuje :) Leki skierowane na leczenie przewlekłych schorzeń zawsze powinny być brane, bo choroba matki może wyrządzić większe szkody dziecku, niż odpowiednio dobrana farmakoterapia. Leczenie jest bezpieczne, nawet w newralgicznym pierwszym trymestrze. Czasy nieleczenia w ciazy schorzeń przewlekłych, w tym psychiatrycznych, na szczescie dawno minęły
Leków nigdy nie brałam i nie biorę, jestem pozytywnie nastawiona do tej ciąży, po prostu boję się zbyt silnych emocji związanych z lotem i dlatego rozważam różne opcje :) poza tym to miala byc wycieczka "chodzona", a mi sie robi słabo jak nie zjem co 2-3 godziny🤣 i ogólnie czuję się jak taki przechodzony laczek

Leków nigdy nie brałam i nie biorę, jestem pozytywnie nastawiona do tej ciąży, po prostu boję się zbyt silnych emocji związanych z lotem i dlatego rozważam różne opcje :) poza tym to miala byc wycieczka "chodzona", a mi sie robi słabo jak nie zjem co 2-3 godziny🤣 i ogólnie czuję się jak taki przechodzony laczek
Aha, ja w pierwszej ciazy w 8 czy 9 tygodniu wybralam się zwiedzać Malbork, 1,5 godziny dalam radę, na tym zakończyliśmy wycieczkę. 🙈🤣

Tak jak napisała MadziaK83, każdy ma inaczej 🙂 najważniejsze są przyrosty
Nigdy nie sprawdzałam przyrostów. W tej drugiej ciazy tylko powtórzyłam, bo ta mała beta wyszla po terminie miesiączki, więc mogła być pozniejsza owulacja lub ciaza się nie rozwijała. Była późniejsza owulacja. 🙈 ogólnie sprawdzam przyrost cyckow, to moja miara, strasznie mi w ciazy rosna. 🤣

Ostatnia edycja:
Nigdy nie sprawdzałam przyrostów. W tej drugiej ciazy tylko powtórzyłam, bo ta mała beta wyszla po terminie miesiączki, więc mogła być pozniejsza owulacja lub ciaza się nie rozwijała. Była późniejsza owulacja. 🙈 ogólnie sprawdzam przyrost cyckow, to moja miała, strasznie mi w ciazy rosna. 🤣
A ja właśnie nie zauważam wzmożonej bolesności czy powiększenia piersi, nic. Ale pewnie jeszcze przyjdzie na mnie czas 😁

reklama
A ja właśnie nie zauważam wzmożonej bolesności czy powiększenia piersi, nic. Ale pewnie jeszcze przyjdzie na mnie czas 😁
ja czasami je czuje, czasami nie, totalny random
U mnie też z tym średnio, może są odrobine bardziej wrażliwe ale rozmiar nadal ten sam 😆
U mnie silikony normalnie, takie nabite, jeszcze nie za wiele, ale już wyjelam staniki z trpiumpha, takie sportowe, bo fajnie trzymają i nie gniota nigdzie. Za 2-3 tygodnie będą wielkie, potem już do końca ciazy spokoj względny. 😅

Do góry